INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 313
12/07/2013
Projectes
Termini exhaurit
INNOVATIVE MEDICINES INITIATIVE
La Iniciativa per Medicaments Innovadors (IMI) és el partenariat público-privat més gran d'Europa. La seva missió és recolzar la recerca farmacèutica pre-competitiva per a impulsar el desenvolupament de medicaments segurs i més efectius per als pacients, mitjançant l'eliminació de colls d'ampolla en el procés de desenvolupament de medicaments; així com millorar la competitivitat d'Europa assegurant que el sector biofarmacèutic segueixi sent un sector dinàmic d'alta tecnologia.
 
Termini exhaurit
EUROPEAN FOUNDATION FOR THE STUDY OF DIABETES (EFSD)
L'objectiu del programa és estimular i accelerar la recerca clínica en la millora de la cura dels pacients amb diabetis i malalties mentals incloent totes les formes de depressió, esquizofrènia i Alzheimer. Cal donar un èmfasi especial a la millora de la cooperació entre l'atenció psiquiàtrica i de la diabetis.
 
Termini exhaurit
EUROPEAN FOUNDATION FOR THE STUDY OF DIABETES (EFSD)
L'objectiu dels programes és promoure la recerca en el camp de la diabetis, per a difondre ràpidament el coneixement adquirit i facilitar la seva aplicació. S'eccepten sol·licituds dins de qualsevol àrea de recerca bàsica o clínica en diabetis.
 
Termini exhaurit
EUROPEAN FOUNDATION FOR THE STUDY OF DIABETES (EFSD)
Recerca en col·laboració entre centres de recerca i/o investigadors europeus i xinesos en l'àrea de la diabetis i les seves complicacions, per tal d'encoratjar nous projectes amb l'objectiu d'avançar en el coneixement actual en aquest camp.
 
Borses de viatge
Termini exhaurit
Australian Academy of Science
Fellowships are awarded to distinguished overseas scientists to visit Australia for public lecture/seminar tours and to visit scientific centres in Australia. Fellows are expected to increase public awareness of science and scientific issues and accordingly will be outstanding lecturers to the general lay public.
 
Termini exhaurit
AECC - ASOCIACIÓN ESPAÑOLA CONTRA EL CANCER
Els programes estan destinats a professionals i investigadors d’àrees relacionades amb l’oncologia, que pugin acreditar un mínim de 5 anys d’experiència i que estiguin interessats en un període de formació oncològica d'un mínim de 3 mesos i un màxim de 12 en un centre nacional o estranger.
 
Premis
Termini exhaurit
COL.LEGI OFICIAL DE METGES DE BARCELONA
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓ SANTIAGO DEXEUS
PREMI concedit a la persona, persones, equip de treball o institució amb una trajectòria professional o línia de recerca continuada la qual representi una contribució rellevant en el camp de les Ciències de la Salut, especialment referides a la dona i particularment en l'àmbit de l'Obstetrícia, la Ginecologia i la Medicina de la Reproducció. Àmbit Internacional.
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓ CATALANA PER LA RECERCA
Divulgar idees, teories o pensaments de qualsevol de les branques del saber més enllà de l'especialitat acadèmica on sovint la ciència es veu reclosa. En aquest sentit, es pretén democratitzar el coneixement sense per això perdre el rigor i l'honestedat intel·lectual.
 
Termini exhaurit
FUNDACIO AGRUPACIO MUTUA
Premiar un projecte de recerca de base científica sobre prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties i accidents en l'àmbit de la infància.
 
 
 
Informació últil
 
 
Banner-convocatories-tancament-02
Projectes
Termini exhaurit
BD BIOSCIENCES
El programa d'ajuts a la recerca en cèl·lules mare té per objectiu donar suport a l'estudi continuat de cèl·lules mare pluripotencials induïdes, embrionàries o adultes, per a millorar la comprensió dels processos tant patològics com normals.
 
Premis
Termini exhaurit
MSCBS - MINISTERIO DE SANIDAD
La finalitat d'aquests premis és recompensar una tasca continuada, duta a terme en un període de temps no inferior a deu anys, d'investigació cientificotècnica en el camp de la rehabilitació de la discapacitat, en les diferents facetes, i amb vista a la integració de les persones en la societat.
 
Termini exhaurit
ASOCIACIÓN DE ENFERMERÍA COMUNITARIA
  • 1. Reconèixer treballs de recerca sobre Infermeria Comunitària.
  • 2. Reconèixer les entitats i institucions que es distingeixen, especialment, per col·laborar en la investigació d'Infermeria Comunitària.
  • 3. Reconèixer a les/els investigadores/s en actiu que hagin desenvolupat part important de la seva carrera, o que el seu treball hagi exercit una influència important, en Infermeria Comunitària per les tasques investigadores que hagin dut a terme.
  •  
    Termini exhaurit
    ALEXANDER VON HUMBOLDT FOUNDATION
    The Alexander von Humboldt Foundation’s Sofja Kovalevskaja Award is granted to young exceptionally promising researchers from abroad in recognition of outstanding academic achievements. The award is designed to enable them to embark on academic careers in Germany by establishing their own junior research groups at research institutions in Germany.
    The programme is open to scientists and scholars from all countries and disciplines who completed their doctorates with distinction less than six years ago. The Alexander von Humboldt Foundation particularly welcomes applications from qualified, female junior researchers.
     
    Termini exhaurit
    SOCIETAT CATALANA DE CIRURGIA
    Premiar la tasca d'un cirurgià de dins i de fora de l'Estat Espanyol, en reconeixement dels mèrits obtinguts al llarg de la seva vida professional.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ FERRER INVESTIGACIÓ
    L'adjudicació del "Premi Severo Ochoa de Recerca" a una tasca experimental sobre Biomedicina en una línia definida.
     
    Termini exhaurit
    WILEY FOUNDATION
    Reconèixer aquelles contribucions que hagin obert nous àmbits d’investigació o que hagin avançat nous conceptes o noves aplicacions en el camp de les ciències biomèdiques.
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    EMBO - THE EUROPEAN MOLECULAR BIOLOGY ORGANIZATION
    Promoure la recerca internacional sobre Biologia Molecular i en especial la mobilitat dels investigadors que vulguin treballar a un centre d'un altre país.
     
    Termini exhaurit
    COMISSIÓ EUROPEA
    Aquesta acció està dirigida a recolzar el desenvolupament professional o la represa de la carrera d’investigadors experimentats a qualsevol punt de la seva carrera, i pretén millorar les seves competències individuals a nivell interdisciplinar i mitjançant experiències intersectorials. L’objectiu és donar suport als investigadors per tal de què aconsegueixin una posició de lideratge independent (Ex. IP, investigador sènior, etc.). Aquesta acció també permet als investigadors retornar a la recerca després d’un període de pausa.
     
    Termini exhaurit
    COMISSIÓ EUROPEA
    Reforçar l’excel·lència científica dels estats membres i països associats mitjançant el coneixement compartit d’investigadors d’excel·lència provinents de països tercers que es podran incorporar a centres i projectes de recerca europeus. La idea és poder desenvolupar relacions entre Europa i països tercers en benefici mutu que donin com a resultat futures col·laboracions científiques.
    L'objectiu de l'acció és atraure investigadors experimentats de primera categoria des de tercers països per a què treballin i investiguin a Europa durant 1 o 2 anys (fase d'arribada).
    En cas que l'investigador hagi estat actiu en un país ICPC (International Cooperation Partner Countries), existeix la possibilitat de demanar una fase de retorn d'un any que ajudi a tornar-se a establir en aquest país.
     
    Termini exhaurit
    COMISSIÓ EUROPEA
    Reforçar la dimensió internacional de les carreres dels investigadors europeus oferint la possibilitat de formar-se en un centre de recerca d’excel·lència en un tercer país. Posteriorment, l’investigador haurà de retornar amb tots els coneixements i experiència adquirida a una organització d’un Estat membre o país associat.
     
     
     
     
    Articles
     
     
     
    Mejía J, Vila E, Garcia-Bernedo CA, Gallart L*. Fenómeno de Kernohan-Woltman secundario a un hematoma epidural craneal. Rev Esp Anestesiol Reanim 2014; 61(6): 332-335.
     
    Daudén E*, Pujol RM, Sánchez-Carazo JL, Toribio J, Vanaclocha F, Puig L, Yébenes M, Sabater E, Casado MA, Caloto MT, Aragón B, on behalf of the VACAP Study Investigators. Características demográficas y calidad de vida relacionada con la salud en pacientes con psoriasis moderada a grave: Estudio vacap. Actas Dermosifiliograf 2013; 104(9): 807-814.
     
    Farrés J, Martín-Caballero J, Martínez C, Lozano JJ, Llacuna L, Ampurdanés C, Ruiz-Herguido C, Dantzer F, Schreiber V, Villunger A, Bigas A, Yelamos J*. PARP-2 is required to maintain hematopoiesis following sublethal ?-irradiation in mice. Blood 2013; 122(1): 44-54.
     
    Trilling M, Bellora N, Rutkowski AJ, de Graaf M, Dickinson P, Robertson K, da Costa OP, Ghazal P, Friedel CC, Albà MM, Dölken L*. Deciphering the modulation of gene expression by type I and II interferons combining 4sU-tagging, translational arrest and in silico promoter analysis. Nucleic Acids Res 2013; 41(17): 8107-8125.
     
    Bomberg-Bauer E*, Albà MM. Dynamics and adaptive benefits of modular protein evolution. Curr Opin Struc Biol 2013; 23(3): 459-466.
     
    Batlle R, Alba-Castellón L, Loubat J, Armenteros E, Francí C, Stanisavljevic J, Banderas R, Martín-Caballero J, Bonilla F, Baulida J, Casal JI, Gridley T, García de Herreros A*. Snail1 controls TGF-? responsiveness and differentiation of mesenchymal stem cells. Oncogene 2013; 32(28): 3381-3389.
     
    Lieb W, Jansen H, Loley C, Pencina MJ, Nelson CP, Newton-Cheh C, Kathiresan S, Reilly MP, Assimes TL, Boerwinkle E, Hall AS, Hengstenberg C, Laaksonen R, McPherson R, Thorsteinsdottir U, Ziegler A, Peters A, Thompson JR, König IR, Erdmann J, Samani NJ, Vasan RS, Schunkert H*, on behalf of CARDIoGRAM (...,Elosua R,...). Genetic predisposition to higher blood pressure increases coronary artery disease risk. Hypertension 2013; 61(5): 995-1001.
     
    Bellmunt J*, Dutcher J. Targeted therapies and the treatment of non-clear cell renal cell carcinoma. Ann Oncol 2013; 24(7): 1730-1740.
     
    Fernández R, Altaba S, Cabré L, Lacueva V, Santos A, Solsona JF, Añon JM, Catalán RM, Gutiérrez MJ, Fernández-Cid R, Gomez-Tello V, Curiel E, Fernández-Mondéjar E, Oliva JC, on behalf of the Sabadell Score Group. Relationship between Volume and Survival in Closed Intensive Care Units Is Weak and Apparent Only in Mechanically Ventilated Patients. Anesthesiology 2013; 119(4): 871-879.
     
    Bujanda L*, Lanas A, Quintero E, Castells A, Sarasqueta C, Cubiella J, Hernández V, Morillas JD, Pérez-Fernández T, Salas D, Andreu M, Carballo F, Bessa X, Cosme A, Jover R, COLONPREV Study Investigators. Effect of Aspirin and Antiplatelet Drugs on the Outcome of the Fecal Immunochemical Test. Mayo Clin Proc 2013; 88(7): 683-689.
     
    Halec G, Holzinger D, Schmitt M, Flechtenmacher C, Dyckhoff G, Lloveras B, Höfler D, Bosch FX, Pawlita M. Biological evidence for a causal role of HPV16 in a small fraction of laryngeal squamous cell carcinoma. Br J Cancer 2013; 109(1): 172-183.
     
    Alcaraz A, González-López R, Morote J, De La Piedra C, Meseguer C, Esteban E, Climent M, González-Gragera B, Álvarez-Ossorio JL, Chirivella I, Mellado B, Lara PC, Vázquez F, Contreras JA, Carles J, Murias A, Calderero V, Comet J, González del Alba A, León-Mateos L, Mañas A, Segarra J, Lassa A, González-Enguita C, Méndez MJ, Samper P, Unda M, Mahillo-Fernández I, Bellmunt J, and TUGAMO GROUP. Biochemical markers of bone turnover and clinical outcome in patients with renal cell and bladder carcinoma with bone metastases following treatment with zoledronic acid: The TUGAMO study. Br J Cancer 2013; 109(1): 121-130.
     
    Segura S*, Rozas E, Toll A, Martín-Ezquerra G, Masferrer E, Espinet B, Rodríguez M, Baró T, Barranco C, Pujol RM. Evaluation Of Myc Status In Oral Lichen Planus In Patients With Progression To Oral Squamous Cell Carcinoma. Br J Dermatol 2013; 169(1): 106-114.
     
    Ramos MD, Trujillano D, Olivar R, Sotillo F, Ossowski S, Manzanares J, Costa J, Gartner S, Oliva C, Quintana E, González MI, Vázquez C, Estivill X, Casals T*. Extensive sequence analysis of CFTR, SCNN1A, SCNN1B, SCNN1G and SERPINA1 suggests an oligogenic basis for cystic fibrosis-like phenotypes. Clin Genet 2014; 86(1): 91-95.
     
    Fagundo AB, de la Torre R, Jiménez-Murcia S, Agüera Z, Pastor A, Casanueva FF, Granero R, Baños R, Botella C, del Pino-Gutiérrez A, Fernández JM, Fernández JC, Frühbeck G, Gómez-Ambrosi J, Menchón JM, Moragrega I, Rodríguez R, Tárrega S, Tinahones FJ, Fernández-Aranda F*. Modulation of the Endocannabinoids N-Arachidonoylethanolamine (AEA) and 2-Arachidonoylglycerol (2-AG) on Executive Functions in Humans. PLoS ONE 2013; 8(6): e66387.
     
    Navarro-Mateu F*, Escámez T, Koenen KC, Alonso J, Sánchez-Meca J. Meta-Analyses of the 5-HTTLPR Polymorphisms and Post-Traumatic Stress Disorder. PLoS ONE 2013; 8(6): e66227.
     
    Barreiro E*, Sznajder JI. Epigenetic regulation of muscle phenotype and adaptation: a potential role in copd muscle dysfunction. J Appl Physiol 2013; 114(9): 1263-1272.
     
    Coggon D, Ntani G, Vargas-Prada S, Martínez-Martínez JM, Serra C, Benavides FG, Palmer K, and other members of the CUPID Collaboration. International variation in absence from work attributed to musculoskeletal illness: findings from the CUPID study. Occup Environ Med 2013; 70(8): 575-584.
     
    Vilarroya O*. The challenges of neural mind-reading paradigms. Front Hum Neurosci 2013; 7: 306.
     
    Ortega E*, Franch J, Castell C, Goday A, Ribas-Barbas L, Soriguer F, Vendrell J, Casamitjana R, Bosch-Comas A, Bordiu E, Calle-Pascual A, Carmena R, Castaño L, Català M, Delgado E, Gaztambide S, Girbés J, López-Alba A, Martínez-Larrad MT, Menéndez E, Mora-Peces I, Pascual-Manich G, Rojo-Martínez G, Serrano-Rios M, Urrutia I, Valdés S, Vázquez JA, Gomis R. Mediterranean Diet Adherence in Individuals with Prediabetes and Unknown Diabetes: The Di@bet.es Study. Ann Nutr Metab 2013; 62(4): 339-346.
     
    Castellano D, Duh MS*, Korves C, Suthoff ED, Neary M, Hernandez-Pastor LJ, Bellmunt J. Safety and treatment patterns of angiogenesis inhibitors in patients with advanced renal cell carcinoma in Spain. Expert Opin Drug Saf 2013; 12(4): 455-463.
     
    Angona A, Bellosillo B, Álvarez-Larran A, Martínez-Avilés L, Camacho L, Pairet S, Fernández-Rodríguez MC, Ancochea A, Besses C*. Genetic predisposition to molecular response in patients with myeloproliferative neoplasms treated with hydroxycarbamide. Leuk Res 2013; 37(6): 917-921.
     
    Aigner J, Villatoro S, Rabionet R, Roquer González J, Jiménez Conde J, Martí E, Estivill X*. A common 56-kilobase deletion in a primate-specific segmental duplication creates a novel butyrophilin-like protein. BMC Genet 2013; 14(1): 61.
     
    Segura-Puimedon M, Borralleras C, Pérez-Jurado L, Campuzano V*. TFII-I regulates target genes in the PI-3K and TGF-? signaling pathways through a novel DNA binding motif. Gene 2013; 527(2): 529-536.
     
    Martín M*, Ruiz A, Ruiz-Borrego M, Barnadas A, González S, Calvo L, Margelí-Vila M, Anton A, Rodríguez-Lescure A, Seguí-Palmer MA, Muñoz-Mateu M, Dorca-Ribugent J, López-Vega JM, Jara C, Espinosa E, Mendiola-Fernández C, Andres R, Ribelles N, Plazaola A, Rovira-Sanchez P, Salvador-Bofill J, Crespo C, Carabantes F, Servitja S, Chacon JI, Rodríguez CA, Hernando B, Alvarez I, Carrasco E, Lluch A. Fluorouracil, Doxorubicin, and Cyclophosphamide (FAC) Versus FAC Followed by Weekly Paclitaxel As Adjuvant Therapy for High-Risk, Node-Negative Breast Cancer: Results From the GEICAM/2003-02 Study. J Clin Oncol 2013; 31(20): 2593-2599.
     
    Font-Ribera L, Villanueva CM*, Ballester F, Santa Marina L, Tardón A, Espejo-Herrera N, Esplugues A, Rodríguez-Delhi C, Basterrechea M, Sunyer J. Swimming pool attendance, respiratory symptoms and infections in the first year of life. Eur J Pediatr 2013; 172(7): 977-985.
     
    Carrasco JL*, Cáceres A, Escaramís G, Jover L. Distinguishability and agreement with continuous data. Stat Med 2014; 33(1): 117-128.
     
    Ley M*, Vivanco R, Massot A, Jiménez Conde J, Roquer González J, Rocamora R. Estudio de seguridad en la monitorización por vídeo-electroencefalograma prolongado. Neurología (Barc) 2014; 29(1): 21-26.
     
    Giralt E*, Jiménez Conde J, Soriano Tàrrga C, Mola M, Rodríguez Campello A, Cuadrado E, Ois A, Fernández-Cadenas I, Carrera C, Montaner J, Díaz-Navarro RM, Vives-Bauza C, Roquer González J. Aproximación al conocimiento de las bases genéticas del ictus. Consorcio español de genética del ictus. Neurología (Barc) 2014; 29(9): 560-566.
     
    Armario P*, Oliveras A, de la Sierra A. Hipertensión arterial resistente. Rev Clin Esp 2013; 213(8): 388-393.
     
     
    Navarro-Mateu F*, Morán-Sánchez I, Alonso J, Tormo MJ, Pujalte ML, Garriga A, Aguilar-Gaixola S, Navarro C. Adaptación cultural de la versión latinoamericana de la WHO Composite International Diagnostic Interview (WHO-CIDI) (v 3.0) para su uso en España. Gac Sanit 2013; 27(4): 325-331.
     
    Benaiges D*, Chillarón JJ, Pedro-Botet J, Mas A, Puig de Dou J, Sagarra E, Carrera MJ, Goday A, Flores JA. Role of A1c in the postpartum screening of women with gestational diabetes. Gynecol Endocrinol 2013; 29(7): 687-690.
     
    Alvárez A*, Mercadal M, García-Algar O. Utilización de anestésico local fuera de ficha técnica. An Pediatr (Barc) 2013; 79(1): 56-57.
     
    Rajmil L*. La crisis económica afecta la salud infantil: ¿qué papel tienen los pediatras?. An Pediatr (Barc) 2013; 79(4): 205-207.
     
    Mur Sierra A*, Fortuny-Guasch C. Situación actual de la infección pediátrica por virus de la inmunodeficiencia humana en España. An Pediatr (Barc) 2013; 79(3): 133-135.
     
     
    Tel: 93 316 04 00
    Doctor Aiguader, 88
    08003 Barcelona
    Seguiu-nos a:
    Twitter
    Youtube
    En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
    Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).