INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 321
13/09/2013
Premis
Termini exhaurit
FUNDACION BIOGEN IDEC
Premiar els millors treballs de recerca bàsica desenvolupats per Joves Científics dins o fora d’Espanya en cada una de les següents àrees:
  • Immunologia
  • Neurologia.
  •  
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ MUTUAM
    Els premis de Recerca Fundació Mutuam Conviure promouen projectes de recerca o de millora de la pràctica clínica en l’àmbit de la gerontologia clínica i l’atenció sociosanitària.
    Per això premien dues categories de premis:
    A. Projectes que es porten a terme a Catalunya
    B. Projectes que es porten a terme en algun centre o servei del Grup Mutuam.
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    CANCER RESEARCH INSTITUTE
     
    Termini exhaurit
    COL.LEGI OFICIAL DE METGES DE BARCELONA
    Donar suport econòmic a aquells metges que vulguin cursar formació de postgrau (màsters, postgraus, cursos d’especialització, etc) en matèries relacionades o aplicables al camp de la cooperació internacional, ja sigui en centres de formació estatals o d’àmbit internacional, públics o privats; així com ajudar econòmicament a aquells metges que vulguin realitzar estades formatives els objectius de les quals estiguin adreçades a l’àmbit de la cooperació.
     
     
     
    Informació últil
     
     No hi ha novetats
     
     
    Banner-convocatories-tancament-02
    Projectes
    Termini exhaurit
    MSCBS - MINISTERIO DE SANIDAD
    Ajuts econòmics pel desenvolupament de projectes d’investigació sobre drogodependències realitzats per entitats públiques o privades sense afany de lucre.
     
    Termini exhaurit
    EUROPEAN FOUNDATION FOR THE STUDY OF DIABETES (EFSD)
    The objective of the EFSD/JDRF/NN Research Fellowships is to support young investigators engaged in research focused on type 1 diabetes and its complications.
     
    Termini exhaurit
    EUROPEAN FOUNDATION FOR THE STUDY OF DIABETES (EFSD)
    EFSD, JDRF and Novo Nordisk have renewed this partnership for research into type 1 diabetes to encourage new projects aimed at advancing current knowledge in this domain. To achieve the goals and objectives of this Programme, EFSD and JDRF and Novo Nordisk invite applications by issuing this "Request for Applications" (RFA), which indicates joint funding as well as areas of research emphasis.
     
    Termini exhaurit
    WORLD CANCER RESEARCH FUND INTERNATIONAL
    El programa d'ajuts de la WCRF International es dedica a finançar recerca al voltant del paper de l'alimentació, la nutrició, l'activitat física i el control del pes en la prevenció i control del càncer.
     
    Termini exhaurit
    INNOVATIVE MEDICINES INITIATIVE
    La Iniciativa per Medicaments Innovadors (IMI) és el partenariat público-privat més gran d'Europa. La seva missió és recolzar la recerca farmacèutica pre-competitiva per a impulsar el desenvolupament de medicaments segurs i més efectius per als pacients, mitjançant l'eliminació de colls d'ampolla en el procés de desenvolupament de medicaments; així com millorar la competitivitat d'Europa assegurant que el sector biofarmacèutic segueixi sent un sector dinàmic d'alta tecnologia.
     
     
    Altres
    Termini exhaurit
    ACCIÓ
    Animar els investigadors catalans perquè apliquin el seu coneixement al desenvolupament de serveis i productes amb possibilitats de comercialització.
    També es vol fer conèixer als professors i als investigadors el seu paper com a dinamitzadors de l’economia del territori i agents actius en l’intercanvi de coneixement i la transferència tecnològica de la universitat a la resta de la societat.
     
    Termini exhaurit
    EUROPEAN SCIENCE FOUNDATION-ESF
    The European Science Foundation invites researchers to submit proposals for high-level research conferences within the framework of its Research Conferences Scheme in the following scientific domain:
  • Molecular Biology+
  •  
    Premis
    Termini exhaurit
    FUNDACION BIOGEN IDEC
    Premiar els millors treballs de recerca bàsica desenvolupats per Joves Científics dins o fora d’Espanya en cada una de les següents àrees:
  • Immunologia
  • Neurologia.
  •  
    Termini exhaurit
    ASOCIACIÓN NACIONAL DE ENFERMERÍA COORDINADORA DE RECURSOS MATERIALES
    Estimular la recerca entre els professionals d'infermeria, contribuir en el desenvolupament de la innovació científica, promoure la qualitat en el procés de recerca i aportar un benefici al sistema sanitari.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN CARMEN Y SEVERO OCHOA
    Reconèixer la tasca d'un investigador espanyol dins del camp de la Biologia Molecular
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN LILLY
    Contribuir a promoure la publicació científica en revistes biomèdiques en llengua espanyola i afavorir la seva difusió nacional i internacional mitjançant activitats de recerca, formació i divulgació.
     
    Termini exhaurit
    DUPONT
    Estimular les iniciatives que, en forma d'articles o treballs publicats, contribueixin de forma significativa al progrés de la ciència i de les seves aplicacions.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ SANTIAGO DEXEUS
    PREMI concedit a la persona, persones, equip de treball o institució amb una trajectòria professional o línia de recerca continuada la qual representi una contribució rellevant en el camp de les Ciències de la Salut, especialment referides a la dona i particularment en l'àmbit de l'Obstetrícia, la Ginecologia i la Medicina de la Reproducció. Àmbit Internacional.
     
    Termini exhaurit
    FUND.CATALANA SÍNDROME DE DOWN - FUNDACIO CATALANA SINDROME DE DOWN
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ URIACH
    En el seu desig d'impulsar els estudis sobre el passat de la Ciències de la Salut, La Fundació Uriach 1838 té instituït un premi anual d'àmbit internacional, el qual serà adjudicat al millor treball que, segons el parer d'un jurat designat a aquest efecte, tracti d'un tema sobre Història i Ciències de la Salut.
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    AGAUR - AGENCIA DE GESTIO AJUTS UNIVERSITARIS DE RECERCA
    L’objecte d’aquesta convocatòria és concedir ajuts a les universitats, els centres de recerca i/o les fundacions hospitalàries per contractar personal investigador novell i promoure la qualitat en la recerca, tot incorporant-los en grups de recerca que desenvolupin un projecte de recerca vigent i finançat.
     
    Termini exhaurit
    Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitaria
    Ajuts als millors projectes de recerca en medicina familiar i comunitària a Catalunya.
     
    Termini exhaurit
    CANCER RESEARCH INSTITUTE
     
    Termini exhaurit
    CERCA - FUNDACIÓ INSTITUCIÓ DELS CENTRES DE RECERCA DE CATALUNYA
    El Programa SUMA va destinat a incentivar projectes, a implantar pels centres de recerca, que s’adrecin a aconseguir un increment de la massa crítica i la competitivitat de les seves línies de recerca, mitjançant les actuacions següents:
  • Noves integracions i fusions entre centres de recerca CERCA i/o altres estructures o institucions col·laboradores.
  • Renovació de projectes SUMA anteriorment finançats entre centres de recerca CERCA i/o altres estructures o institucions col·laboradores.
  •  
    Termini exhaurit
    MINISTERIO DE EDUCACIÓN, CULTURA Y DEPORTE
    És objecte de la present convocatòria promoure la iniciació en tasques de recerca dels estudiants universitaris que finalitzin els estudis de segon cicle o de grau o que estiguin cursant primer curs de Màsters universitaris oficials, mitjançant l'assignació d'una beca que els permeti iniciar-se en tasques de recerca vinculades amb els estudis que estan cursant i facilitar la seva futura orientació professional o investigadora.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ SANTIAGO DEXEUS
    Convocatòria nacional de cinc BEQUES D'INVESTIGACIÓ en els camps de:
  • Ginecologia general
  • Medicina materno fetal
  • Ginecologia oncològica
  • Medicina de la reproducció
  • Investigació bàsica en l'àmbit de l'obstetrícia i la ginecologia.
  •  
    Termini exhaurit
    FUNDACION MAPFRE MEDICINA
    Es convoquen 50 ajuts a la recerca amb l'objecte de facilitar suport econòmic per a la realització de projectes d'investigació en les següents àrees: Salut (20 ajudes), Prevenció (10 ajudes), Medi Ambient (10 ajudes) i Assegurances (10 ajudes).

    Les àrees i línies temàtiques sobre les quals han de versar els projectes d'investigació són les següents:

  • SALUT

    1. Promoció de la salut.

    - Programes de prevenció de l'obesitat.
    - Foment de l'activitat física.
    - Addicció a les noves tecnologies.
    - Estratègies pel canvi d'hàbits.
    2. Prevenció de lesions de l'aparell locomotor.
    3. Rehabilitació preventiva.
    4. Valoració del dany corporal.
    5. Gestió sanitària: qualitat i seguretat clínica.

  • MEDI AMBIENT

    1. Eficiència i estalvi energètic.
    2. Hidroeficiència i estalvi d'aigua.
    3. Educació mediambiental.

  • PREVENCIÓ

    1. Riscos personals (domèstics, d'oci, esportius ...).
    2. Prevenció contra incendis, riscos naturals.
    3. Educació per a la prevenció.
  •  
    Termini exhaurit
    B.I.F. - BOEHRINGER INGELHEIM ESPAÑA SA
    Promoure la recerca bàsica en Biomedicina mitjançant el suport integral als millors futurs científics durant els seus estudis de doctorat.
     
     
     
     
    Articles
     
    Osorio-Silla I*, Lorente L, Sancho JJ, Sitges-Serra A. Hematoma cervical espontáneo por rotura de un adenoma de paratiroides: 3 casos y revisión de la literatura. Endocrinol Nutr 2014; 61(1): e5-e6.
     
    Corella D*, Carrasco P, Sorli JV, Estruch Riba R, Rico-Sanz J, Martínez-González MA, Salas Salvadó J, Covas MI, Coltell O, Arós F, Lapetra J, Serra Majem L, Ruiz-Gutiérrez V, Wärnberg J, Fiol M, Pintó X, Ortega-Azorín C, Muñoz MA, Martínez J.A, Gómez Gracia E, González JI, Ros E, Ordovas JM. Mediterranean Diet Reduces the Adverse Effect of the TCF7L2-rs7903146 Polymorphism on Cardiovascular Risk Factors and Stroke Incidence: A randomized controlled trial in a high-cardiovascular-risk population. Diabetes Care 2013; 36(11): 3803-3811.
     
    Palomar M*, Álvarez-Lerma F, Riera A, Díaz MT, Torres F, Agra Y, Larizgoitia I, Goeschel CA, Pronovost PJ, on behalf of the Bacteremia Zero Working Group. Impact of a National Multimodal Intervention to Prevent Catheter-Related Bloodstream Infection in the ICU: The Spanish Experience. Crit Care Med 2013; 41(10): 2364-2372.
     
    Andrade LH, Alonso J, Mneimneh ZN, Wells JE, Al-Hamzawi AO, Borges G, Bromet EJ, Bruffaerts R, de Girolamo G, de Graaf R, Florescu S, Gureje O, Hinkov H, Hu C, Huang Y, Hwang I, Jin R, Karam EG, Kovess-Masféty V, Levinson D, Matschinger H, O'Neill S, Posada-Villa J, Sagar R, Sampson NA, Sasu C, Stein DJ, Takeshima T, Viana MC, Xavier M, Kessler RC*. Barriers to mental health treatment: results from the WHO World Mental Health surveys. Psychol Med 2014; 44(6): 1303-1317.
     
    Barreiro E*, Fermoselle C, Mateu-Jiménez M, Sánchez-Font A, Pijuan L, Gea J, Curull V. Oxidative stress and inflammation in the normal airways and blood of patients with lung cancer and COPD. Free Radical Biol Med 2013; 65: 859-871.
     
    Parker LA*, Gómez-Saez N, Porta M, Hernández-Aguado I, Lumbreras B. The impact of including different study designs in meta-analyses of diagnostic accuracy studies. Eur J Epidemiol 2013; 28(9): 713-720.
     
    Jacobs JH*, Krop EJM, Borras-Santos A, Zock JP, Taubel M, Hyvarinen A, Pekkanen J, Doekes G, Heederik D, The HITEA schools study consortium. Endotoxin levels in settled airborne dust in European schools: The HITEA school study. Indoor Air-Int. J. Indoor Air Qual. Clim. 2014; 24(2): 148-157.
     
    Trujillano D, Pérez B, González J, Tornador C, Navarrete R, Escaramís G, Ossowski S, Armengol L, Cornejo V, Desviat LR, Ugarte M, Estivill X*. Accurate molecular diagnosis of phenylketonuria and tetrahydrobiopterin-deficient hyperphenylalaninemias using high-throughput targeted sequencing. Eur J Hum Genet 2014; 22(4): 528-534.
     
    Rodríguez-Arias M*, Valverde O, Daza-Losada M, Blanco-Gandía MC, Aguilar MA, Miñarro J. Assessment of the abuse potential of MDMA in the conditioned place preference paradigm: Role of CB1 receptors. Prog Neuro-Psychopharmacol Biol Psychiatr 2013; 47: 77-84.
     
    Ravaud A*, Gross-Goupil M, Bellmunt J. Combination therapy in metastatic renal cell cancer. Semin Oncol 2013; 40(4): 472-481.
     
    Cuyas E, Robledo P, Pizarro N, Farré M, Puerta E, Aguirre N, de la Torre R*. 3,4-Methylenedioxymethamphetamine Induces Gene Expression Changes in Rats Related to Serotonergic and Dopaminergic Systems, But Not to Neurotoxicity. Neurotox Res 2014; 25(2): 161-169.
     
    Henríquez-Hernández LA*, Valenciano A, Foro P, Alvarez-Cubero MJ, Cozar JM, Suárez JF, Castells M, Ayala A, Fernández P, Ferrer M, Guedea F, Sancho G, Craven-Bartle J, Ortiz MJ, Cabrera-Roldán P, Herrera Ramos E, Lara PC. Polymorphisms in DNA-Repair Genes in a Cohort of Prostate Cancer Patients from Different Areas in Spain: Heterogeneity between Populations as a Confounding Factor in Association Studies. PLoS ONE 2013; 8(7): e69735.
     
    Soler MJ*, Wysocki J, Batlle D. ACE2 alterations in kidney disease. Nephrol Dial Transplant 2013; 28(11): 2687-2697.
     
    Toll A*, Masferrer E, Hernández-Ruiz M, Ferrandiz-Pulido C, Yébenes M, Jaka A, Tuneu A, Jucglà A, Gimeno J, Baró T, Casado B, Gandarillas A, Costa I, Mojal S, Peña R, García de Herreros A, García-Patos V, Pujol RM, Hernández-Muñoz I. Epithelial to mesenchymal transition markers are associated with an increased metastatic risk in primary cutaneous squamous cell carcinomas but are attenuated in lymph node metastases. J Dermatol Sci 2013; 72(2): 93-102.
     
    Rojas D*, de Nazelle A, Teixidó O, Nieuwenhuijsen M. Health impact assessment of increasing public transport and cycling use in Barcelona: A morbidity and burden of disease approach. Prev Med 2013; 57(5): 573-579.
     
    Blanch C, Fernández E*, Martínez-Sánchez JM, ____________, López MJ, Moncada A, Schiaffino A, Rajmil L, Saltó E, Pascual JA, Nebot M, the RESPIR·NET research group. Impact of a multi-level intervention to prevent secondhand smoke exposure in schoolchildren: A randomized cluster community trial. Prev Med 2013; 57(5): 585-590.
     
    Elosua R*, Redondo A, Segura A, Fiol M, Aldasoro E, Vega G, Forteza J, Martí H, Arteagoitia JM, Marrugat J. Dose-response association of physical activity with acute myocardial infarction: Do amount and intensity matter?. Prev Med 2013; 57(5): 567-572.
     
    Xicoy B*, Jiménez MJ, Gallego O, Bargay J, Martínez-Robles V, Brunet S, Arilla MJ, Pérez de OteIza J, Andreu R, Casaño FJ, Cervero CJ, Bailen A, Diez M, González B, Vicente AI, Pedro C, Bernal T, Luño E, Cedena MT, Palomera L, Simiele A, Calvo JM, Marco V, Gómez E, Gómez M, Gallardo D, Muñoz J, de Paz R, Grau J, Ribera JM, Benlloch LE, Sanz G. Results of treatment with azacitidine in patients aged ?75 years included in the Spanish Registry of Myelodysplastic Syndromes (MDS). Leukemia Lymphoma 2014; 55(6): 1300-1303.
     
    Bosch J, Luchini A, Pichini S*, Tamburro D, Fredolini C, Liotta L, Petricoin E, Pacifici R, Facchiano F, Segura J, Garaci E, Gutiérrez-Gallego R. Analysis of urinary human growth hormone (hGH) using hydrogel nanoparticles and isoform differential immunoassays after short recombinant hGH treatment: Preliminary results. J Pharm Biomed Anal 2013; 85: 194-197.
     
    Karakosta P*, Georgiou V, Fthenou E, Papadopoulou E, Roumeliotaki T, Margioris A, Castanas E, Kampa M, Kogevinas M, Chatzi L. Maternal weight status, cord blood leptin and fetal growth: a prospective mother-child cohort study (rhea study). Paediatr Perinat Epidemiol 2013; 27(5): 461-471.
     
    Cobler L, Mejias-Luque R, Garrido M, Pera MR, Badia-Garrido E, de Bolós C*. Activation of the NF-kB pathway downregulates TFF-1 in gastric carcinogenesis. Virchows Arch 2013; 463(4): 497-507.
     
    Bigas A*, Guiu J, Gama-Norton L. Notch and Wnt signaling in the emergence of hematopoietic stem cells. Blood Cell Mol Dis 2013; 51(4): 264-270.
     
    Bellmunt J*, Teh BT, Tortora G, Rosenberg JE. Molecular targets on the horizon for kidney and urothelial cancer. Nat Rev Clin Oncol 2013; 10(10): 557-570.
     
    Leow JL, Martin-Doyle W, Rajagopal PS, Patel CG, Anderson EM, Rothman AT, Cote RJ, Urun Y, Chang SL, Choueiri TK, Bellmunt J*. Adjuvant Chemotherapy for Invasive Bladder Cancer: A 2013 Updated Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Trials. Eur Urol 2014; 66(1): 42-54.
     
    Folletti I*, Zock JP, Moscasto G, Siracusa A. Asthma and rhinitis in cleaning workers: a systematic review of epidemiological studies. J Asthma 2014; 51(1): 18-28.
     
    Ginés A*, Alentorn-Geli E, Sánchez-Soler JF, Leal J, Rigol P, Puig L, de Zabala S. Influence of Common Associated Forefoot Disorders on Preoperative Quality of Life in Patients With Hallux Valgus. Foot & Ankle Int 2013; 34(12): 1634-1637.
     
    Rubio P, Supervía A*, Aguirre A, Echarte JL. Acidosis metabólica y topiramato. Utilidad de la fórmula de Winters. Rev Psiquiatr Salud Ment 2014; 7(2): 96.
     
     
    Tel: 93 316 04 00
    Doctor Aiguader, 88
    08003 Barcelona
    Seguiu-nos a:
    Twitter
    Youtube
    En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
    Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).