INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 335
20/12/2013
Projectes
Termini exhaurit
AGAUR - AGENCIA DE GESTIO AJUTS UNIVERSITARIS DE RECERCA
Donar suport als grupos de recerca de Catalunya que treballen en les diferents àrees científiques, per tal de reconèixer i promorue la recerca de qualitat, la transferència de coneixement i la internacionalització de les seves activitats científiques.
 
Termini exhaurit
MINECO - MINISTERIO DE ECONOMÍA Y COMPETITIVIDAD
L'objectiu de la convocatòria Reptes-Col·laboració és el suport a projectes en cooperació entre empreses i organismes d'investigació, amb la finalitat de promoure el desenvolupament de noves tecnologies, l'aplicació empresarial de noves idees i tècniques, i contribuir a la creació de nous productes i serveis.
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓN HERGAR
La Fundació HERGAR realitzarà un suport econòmic d'aquells projectes d'investigació que tinguin com objecte d'investigació prioritari algun dels següent camps:
  • Aplicació de les TICS a l'educació d'adults.
  • Investigació aplicada i tecnològica en Turisme i Humanitats.
  • Innovació social en Tecnologia, Ciències Socials i Ciències Jurídiques
  • Aplicació de les TICS en relació a la discapacitat.
  •  
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN ALICIA KOPLOWITZ
    Promoure el desenvolupament del coneixement a Espanya de la Psiquiatria de la Infància i Adolescència i de les Neurociències en el nen mitjançant el suport a projectes d'investigació originals.
    S'otorgaran 7 ajudes a la recerca, quatre ajudes seran per a projectes de l'àrea de la Psiquiatria infanto-juvenil i 3 per a projectes sobre Neurociències en el nen.
     
    Borses de viatge
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN ALICIA KOPLOWITZ
    Convocar 10 beques per a realitzar estades, d'entre 1 i 6 mesos, per a ampliar formació acadèmica, clínica, metodològica o col·laborar en projectes d'investigació en centres estrangers de prestigi en Psiquiatria Infanto-Juvenil i en Neurociències en el nen.
     
    Premis
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN BENÉFICA ANTICÁNCER SAN FRANCISCO JAVIER Y SANTA CÁNDIDA DE GRANADA
    Promoure la recerca oncològica general, donar suport el desenvolupament científic de l'oncologia espanyola i reconèixer la tasca realitzada pels investigadors.
     
    Recursos Humans
     
     
    Informació últil
     
     No hi ha novetats
     
     
    Banner-convocatories-tancament-02
    Projectes
    Termini exhaurit
    AECC - ASOCIACIÓN ESPAÑOLA CONTRA EL CANCER
    La Fundació AECC convoca ajuts per a projectes de recerca sobre càncer infantil, presentats prioritàriament per grups cooperatius, que es desenvolupin sota la supervisió d’un investigador principal i que es realitzin en la seva totalitat a Espanya.
     
    Termini exhaurit
    MINECO - MINISTERIO DE ECONOMÍA Y COMPETITIVIDAD
  • Promoure l'execució de projectes de recerca bàsica i tecnològica, els resultats dels quals puguin arribar a representar un avanç significatiu del coneixement mitjançant nous enfocaments i/o metodologies inabastables i que per naturalesa puguin tenir un marcat caràcter transversal. Els projectes Explora han estat dissenyats per finançar l'exploració d'idees heterodoxes i radicalment innovadores.
  • Els projectes que es presentin hauran de ser propostes de recerca imaginatives i radicals, la viabilitat de les quals pugui ser considerada baixa en programes covecionals, però en les que existeixin indicis que justifiquin empendre l'exploració amb l'ús de metodología científica.
    Els plans de treball podrán ser teòrics tenint en compte que:
    a) Els projectes "Explora Ciencia" serán propostes amb objectius que suposin una reevaluació de paradigmes establerts i aceptats i podrán tenir projecció en diferents àmbits científics.
    b)Els projectes "Explora Tecnología" serán propostes amb objectius orientats a les diferents branques de la tecnología que suposin una cerca de noves solucions i aplicacions en diferents àmbits i l'execució de "proves concepte"
  •  
    Termini exhaurit
    SOCIETAT CATALANA DE PNEUMOLOGIA
    Un ajut per a la realització de projectes de recerca sobre tema lliure en Infermeria i/o Fisioteràpia respiratòria
     
    Termini exhaurit
    SOCIETAT CATALANA DE PNEUMOLOGIA
    S’estableixen dos ajuts per al desenvolupament de projectes de recerca pneumològica sobre tema lliure.
     
    Altres
    Termini exhaurit
    FECYT - FUNDACION ESPAÑOLA PARA LA CIENCIA Y LA TECNOLOGIA
    FAMELAB INTERNACIONAL és un certamen d'àmbit internacional l'objectiu del qual és fomentar la divulgació de la ciència a través de noves vies d'acostament a la societat, involucrant a tots els que d'una manera o un altre treballen en aquest àmbit, amb la fi de trobar les noves veus de la ciència en tot el món.
     
    Borses de viatge
    Termini exhaurit
    SOCIETAT CATALANA DE PNEUMOLOGIA
    S’estableixen bosses de viatge, amb estada mínima d’un mes, per als millors projectes de recerca i formació amb estada a l’estranger.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN LEUCEMIA Y LIMFOMA
    Les beques "MARCOS FERNÁNDEZ" van dirigides a Metges Especialistes en Hematologia o Oncologia i a llicenciats en Biologia, Farmàcia i Química i s'instituïxen per a contribuir a la millora en el diagnòstic i tractament de la leucèmia, el linfoma, el mieloma i altres malalties hematològiques.
     
    Termini exhaurit
    EUROPEAN FOUNDATION FOR THE STUDY OF DIABETES (EFSD)
    The Albert Renold Travel Fellowships for Young Scientists will enable young scientists to travel to and to stay at other institutions in another country in order to learn different scientific techniques related to diabetes research.
     
    Termini exhaurit
    CENTRE FOR INTERNATIONAL MOBILITY
    Promoure la mobilitat acadèmica i promoure la cooperació internacional en recerca i en educació.
     
    Termini exhaurit
    SOCIEDAD ESPAÑOLA DE NEUMOLOGÍA Y CIRUGÍA TORÁCICA
    Són ajuts per a facilitar l'estada en centres de reconegut prestigi nacional o estranger, amb l'objectiu de fomentar la formació continuada en recerca d'alta qualitat sobre salut i patologies respiratòries (amb independència de la titulació professional del solicitant).
     
    Premis
    Termini exhaurit
    SOCIETAT CATALANA DE PNEUMOLOGIA
    Premiar el desenvolupament de projectes de recerca Pneumològica sobre Teràpies Respiratòries Domiciliàries
     
    Termini exhaurit
    EPPENDORF AG
    Premiar a joves investigadors pel seu treball destacat en el camp de la recerca biomèdica basada en mètodes de biologia molecular.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ ALEXANDER VON HUMBOLDT
  • The award is granted in recognition of a researcher's entire achievements to date to academics whose fundamental discoveries, new theories, or insights have had a significant impact on their own discipline and who are expected to continue producing cutting-edge achievements in the future.
  • Academics from abroad, regardless of their discipline or nationality, may be nominated for a Humboldt Research Award. The Alexander von Humboldt Foundation particularly encourages the nomination of qualified female academics.
  •  
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ ALEXANDER VON HUMBOLDT
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    AECC - ASOCIACIÓN ESPAÑOLA CONTRA EL CANCER
    Té com a finalitat la concessió d’ajuts a investigadors pel desenvolupament d’un projecte de recerca d´acord a les dues modalitats de programes.
     
    Termini exhaurit
    SOCIETAT CATALANA DE PNEUMOLOGIA
    Premiar les tesis doctorals d'un tema directament relacionat amb la pneumologia.
     
    Termini exhaurit
    THE NESTLE FOUNDATION
    La Nestlé Foundation dóna suport a la recerca en nutrició humana que tingui una rellevància en salut pública en més de 50 països de renda baixa i renda mitja-baixa per finançar recerca sobre els següents temes:
  • Nutrició materno infantil, incloent lactància materna i complements alimentaris
  • Deficiències en macro- i micronutrients
  • Interaccions entre infeccions i nutrició
  • Educació nutricional i promoció de la salut
  •  
    Termini exhaurit
    FEBS - FEDERATION OF EUROPEAN BIOCHEMICAL SOCIETIES
     
     
     
     
    Articles
     
    Sánchez-Niubó A, Mammone A, Scalia GT. Methods for Estimating Incidence of Drug Use: a Review. Curr Drug Abuse Rev 2014; 6(2): 130-143.
     
    Espinet B, Ferrer A, Bellosillo B, Nonell L, Salar A, Fernández-Rodríguez MC, Puigdecanet E, Gimeno J, García-García M, Vela MC, Luño E, Collado R, Navarro JT, De la Banda E, Abrisqueta P, Arenillas L, Serrano C, Lloreta J, Miñana B, Cerutti A, Florensa L, Orfao A, Sanz F, Solé F, Domínguez D*, Serrano S. Distinction between asymptomatic monoclonal B-cell lymphocytosis with cyclin D1 overexpression and mantle cell lymphoma: from molecular profiling to flow cytometry. Clin Cancer Res 2014; 20(4): 1007-1019.
     
    Leventakou V, Roumeliotaki T, Martinez D, Barros H, Brantsaeter AL, Casas M, Charles MA, Cordier S, Eggesbo M, van Eijsden M, Forastiere F, Gehring U, Govarts E, Halldorsson TI, Hanke W, Haugen M, Heppe DH, Heude B, Inskip HM, Jaddoe VW, Jansen M, Kelleher C, Meltzer HM, Merletti F, Molto-Puigmarti C, Mommers M, Murcia M, Oliveira A, Olsen SF, Pele F, Polanska K, Porta D, Richiardi L, Robinson SM, Stigum H, Strom M, Sunyer J, Thijs C, Viljoen K, Vrijkotte TGM, Wijga A, Kogevinas M, Vrijheid M, Chatzi L*. Fish intake during pregnancy, fetal growth, and gestational length in 19 European birth cohort studies. Am J Clin Nutr 2014; 99(3): 506-516.
     
    Dalmases A, González-Navarrete I, Menéndez S, Arpí O, Corominas JM, Servitja S, Tusquets I, Chamizo C, Rincón R, Espinosa L, Bigas A, Eroles P, Furriol J, Lluch A, Rovira A, Albanell J, Rojo F*. Deficiency in p53 is required for doxorubicin induced transcriptional activation of NF-?B target genes in human breast cancer. Oncotarget 2014; 5(1): 196-210.
     
    Gugliotta L*, Besses C, Griesshammer M, Harrison C, Kiladian JJ, Coll R, Smith J, Abhyankar B, Birgegard G. Combination therapy of hydroxycarbamide with anagrelide inpatients with essential thrombocythemia in the evaluation ofXagrid(R): efficacy and long-term safety study. Haematologica 2014; 99(4): 679-687.
     
    Giménez M, Ortiz H, Soriano-Mas C, López-Solà M, Farré M, Deus J, Martín-Santos R, Fernandes S, Fina P, Bani M, Zancan S, Pujol J, Merlo-Pinch E*. Functional effects of chronic paroxetine versus placebo on the fear, stress and anxiety brain circuit in Social Anxiety Disorder: Initial validation of an imaging protocol for drug discovery. Eur Neuropsychopharmacol 2014; 24(1): 105-116.
     
    Rojo F, Domingo L, Sala M, Zazo S, Chamizo C, Menéndez S, Arpí O, Corominas JM, Bragado R, Servitja S, Tusquets I, Nonell L, Macià F, Martínez-Orfila JA, Rovira A, Albanell J, Castells X*. Gene expression profiling in true interval breast cancer reveals overactivation of mTOR signaling pathway. Cancer Epidemiol. Biomarkers Prev. 2014; 23(2): 288-299.
     
    Leventakou V, Roumeliotaki T, Koutra K, Vassilaki M, Mantzouranis E, Bitsios P, Kogevinas M, Chatzi L*. Breastfeeding duration and cognitive, language and motor development at 18 months of age: Rhea mother-child cohort in Crete, Greece. J Epidemiol Community Health 2015; 69(3): 232-239.
     
    García-Dorado D, Diez J, Cinca J, Marrugat J, Fernández-Avilés F*. Investigación cooperativa en biomedicina. La Red de Investigación Cardiovascular. Rev Esp Cardiol 2014; 67(4): 254-258.
     
    Scott KM*, Koenen KC, Aguilar-Gaixola S, Alonso J, Angermeyer MC, Benjet C, Bruffaerts R, Caldas de Almeida JM, de Girolamo G, Florescu S, Iwata N, Levinson D, Lim CC, Murphy S, Ormel J, Posada-Villa J, Kessler RC. Associations between Lifetime Traumatic Events and Subsequent Chronic Physical Conditions: A Cross-National, Cross-Sectional Study. PLoS ONE 2013; 8(11): e80573.
     
    Costa AG, Wyman A, Siris ES*, Watts NB, Silverman S, Saag KG, Roux C, Rossini M, Pfeilschifter J, Nieves JW, Netelenbos JC, March L, LaCroix AZ, Hooven FH, Greenspan SL, Gehlbach S, Díez-Pérez A, Cooper C, Compston JE, Chapurlat RD, Boonen S, Anderson Jr FA, Adachi JD, Adami S. When, Where and How Osteoporosis-Associated Fractures Occur: An Analysis from the Global Longitudinal Study of Osteoporosis in Women (GLOW). PLoS ONE 2013; 8(12): e83306.
     
    Lopes P, Nunes T, Campos D, Furlong LI, Bauer-Mehren A, Sanz F, Carrascosa MC, Mestres J, Kors JA, Singh B, van Mulligen EM, van der Lei J, Diallo G, Avillach P, Ahlberg E, Boyer S, Díaz C, Oliveira JL*. Gathering and exploring scientific knowledge in pharmacovigilance. PLoS ONE 2013; 8(12): e83016.
     
    Martínez-Trillos A, Maffioli M, Colomer D, Álvarez-Larran A, Pereira A, Angona A, Bellosillo B, Cervantes F*. Relationship between the 46/1 haplotype of the JAK2 gene and the JAK2 mutational status and allele burden, the initial findings, and the survival of patients with myelofibrosis. Ann Hematol 2014; 93(5): 797-802.
     
    Stein DJ*, Aguilar-Gaxiola S, Alonso J, Bruffaerts R, De Jonge P, Liu Z, Caldas de Almeida JM, O'Neill S, Viana MC, Al-Hamzawi AO, Angermeyer MC, Benjet C, de Graaf R, Ferry F, Kovess-Masféty V, Levinson D, de Girolamo G, Florescu S, Hu C, Kawakami N, Haro JM, Piazza M, Posada-Villa J, Wojtyniak B, Xavier M, Lim CC, Kessler RC, Scott KM. Associations between mental disorders and subsequent onset of hypertension. Gen Hosp Psychiat 2014; 36(2): 142-149.
     
    Rojas S, Diez-Campelo M*, Luño E, Cabrero M, Pedro C, Calabuig M, Nomdedeu B, Cedena MT, Arrizabalaga B, García M, Cervero C, Collado R, Azaceta G, Ardanaz MT, Muñoz JA, Xicoy B, Requena-Rodríguez MJ, Bargay J, Arilla-Morell MJ, Simiele A, del Cañizo C. Transfusion dependence development and disease evolution in patients with MDS and del(5q) and without transfusion needs at diagnosis. Leuk Res 2014; 38(3): 304-309.
     
    Sancho JJ*, Lennard TW, Paunovic I, Triponez F, Sitges-Serra A. Prophylactic central neck disection in papillary thyroid cancer: a consensus report of the European Society of Endocrine Surgeons (ESES). Langenbecks Arch Surg 2014; 399(2): 155-163.
     
    Sacks FM*, Hermans MP, Fioretto P, Valensi P, Davis T, Horton E, Wanner C, Al-Rubeaan K, Aronson R, Barzon I, Bishop L, Bonora E, Bunnag P, Chung LM, Deerochanawong C, Goldenberg R, Harshfield B, Hernández C, Herzlinger-Botein S, Itoh I, Jia W, Jiang YD, Kadowaki T, Laranjo N, Leiter L, Miwa T, Odawara M, Ohashi K, Ohno A, Pan C, Pan J, Pedro-Botet J, Reiner Z, Rotella CM, Simó R, Tanaka M, Tedeschi-Reiner E, Twum-Barima D, Zoppini G, Carey VJ. Association Between Plasma Triglycerides and HDL-Cholesterol and Microvascular Kidney Disease and Retinopathy in Type 2 Diabetes: A Global Case-Control Study in 13 Countries. Circulation 2014; 129(9): 999-1008.
     
    Navalpotro-Gómez I*, Rodríguez Campello A, Vivanco R, Vivas E, Roquer González J. Trastorno progresivo de la marcha y epilepsia secundarios a infarto venoso por fístula dural arteriovenosa tipo III. Neurología (Barc) 2015; 30(7): 450-451.
     
     
    Tel: 93 316 04 00
    Doctor Aiguader, 88
    08003 Barcelona
    Seguiu-nos a:
    Twitter
    Youtube
    En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
    Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).