INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 349
04/04/2014
Projectes
Termini exhaurit
BAYER
Bayer's mission is to provide new treatment options for diseases with high unmet medical need.
Bayer HealthCare allocates grants for the exploration of attractive, novel drug targets in the fields of: Oncology, Gynecology, Cardiology and Hematology.
 
Termini exhaurit
COMISSIÓ EUROPEA
The 2014 Call Challenge of the AAL Programme aims at funding the development and testing of ICT-based solutions in real life situations which enable and support sustainable care models for older adults.
 
Termini exhaurit
ASOCIACION DE CELIACOS DE MADRID
Incentivar el treball de grups d'investigació espanyols i fomentar nous avanços en el coneixement de les patologies per sensibilitat al gluten.
 
Termini exhaurit
SOCIEDAD ESPAÑOLA DE GERIATRÍA Y GERONTOLOGÍA
Es premiarà al millor projecte d'investigació en Geriatria i/o Gerontologia, entre els quals seran considerats preferents els temes epidemiològics, fisiopatològics i clínics relacionats amb la desnutrició.
 
Premis
Termini exhaurit
FUNDACIÓN ECHEVARNE
Premiar l'esforç científic que més ha contribuït al desenvolupament del coneixement dels genomes del càncer, les seves alteracions, transcriptomes i / o epigenomes i la seva interpretació funcional en la transformació cel·lular i/o la progressió tumoral, inclosa la disseminació metastàsica.
 
Termini exhaurit
ASOCIACIÓN ESPAÑOLA PARA EL ESTUDIO DEL ENVEJECIMIENTO SALUDABLE
L'objectiu dels organitzadors, és la recopilació d'articles per part d'investigadors i especialistes en Neurociències, i la seva posterior publicació en un LLIBRE, accessible a tot el públic que li acosti aquesta matèria, els seus actuals avenços, assoliments i perspectives.
 
 
 
Informació últil
 
 
Banner-convocatories-tancament-02
Projectes
Termini exhaurit
SOCIEDAD ESPAÑOLA DE GERIATRÍA Y GERONTOLOGÍA
Es premiarà al millor projecte d'investigació en Geriatria i/o Gerontologia, entre els quals seran considerats preferents els temes epidemiològics, fisiopatològics i clínics relacionats amb la desnutrició.
 
Termini exhaurit
SOCIETAT CATALANO-BALEAR DE FISIOTERÀPIA
La beca de recerca bàsica de la Societat de Fisioteràpia té com a finalitat premiar un projecte de recerca bàsica dins del camp de les ciències de la salut i específicament relacionat amb la Fisioteràpia.
Seran valorats positivament aquells projectes que potenciïn treballs multidisciplinaris, amb un tema original, així com aquells projectes que formin part d’un programa de doctorat cursat per un fisioterapeuta.
 
Termini exhaurit
WORLDWIDE CANCER RESEARCH
El principal objectiu de l’AICR és donar suport a la recerca fonamental i translacional pel que fa a les causes, mecanismes, diagnosis, tractament i prevenció del càncer. Es podran considerar sol·licituds que proposin una combinació de recerca bàsica i clínica, tot i que no s’acceptaran propostes de naturalesa completament clínica com ara estudis, assajos clínics, assistència sanitària etc. En cas que es vulgui presentar una proposta de naturalesa clínica o semi-clínica, els sol·licitants han de contactar amb la coordinadora científica de l'AICR (helen.rippon@aicr.org.uk).).
 
Termini exhaurit
BILL & MELINDA GATES FOUNDATION
 
Termini exhaurit
BD BIOSCIENCES
El programa d'ajuts a la recerca en immunologia té per objectiu donar suport a idees innovadores dins de les següents àrees de recerca:
  • Multicolor flow cytometry
  • Cell signaling
  • Cancer research
  • Immune function
  • Infectious diseases
  • Neuroscience research
  •  
    Termini exhaurit
    COMISSIÓ EUROPEA
    The RISE scheme will promote international and inter-sector collaboration through research and innovation staff exchanges, and sharing of knowledge and ideas from research to market (and vice-versa) for the advancement of science and the development of innovation.

    RISE involves organisations from the academic and non-academic sectors (in particular SMEs), based in Europe (EU Member States and Associated Countries) and outside Europe (third countries).

    Support is provided for the development of partnerships in the form of joint research and innovation activities between the participants. This is aimed at knowledge sharing via international as well as inter-sectoral mobility, based on two-way secondments of research and innovation staff (exchanges) with an in-built return mechanism.

    The organisations constituting the partnership contribute directly to the implementation of the joint research and innovation activities by seconding and/or hosting eligible staff members.

    Exchanges can be for both early-stage and experienced researchers' levels and can also include administrative, managerial and technical staff supporting the research and innovation activities of the proposal.
     
    Borses de viatge
    Termini exhaurit
    ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE PEDIATRÍA
    L'objectiu d'aquestes beques d'estada curta és fomentar l'aprenentatge de tècniques diagnòstiques, terapèutiques o de laboratori en centres de reconegut prestigi nacional o internacional.
     
    Termini exhaurit
    JUNTA DE ANDALUCIA
    És un programa de mobilitat internacional de la Conselleria d'Economia, Innovació, Ciència i Ocupació de la Junta d'Andalucia dirigit a personal investigador amb experiència, que desitgi desenvolupar actuacions en l'àmbit de la investigació internacional avançada a través d'un agent de generació del coneixement del Sistema Andalús del Coneixement en connexió amb l'Espai Europeu d'Investigació
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIO LA CAIXA
    Convocar 48 beques per a cursar estudis de postgrau, en universitats dels Estats Units o del Canadà, durant el curs 2015-2016.
    Els estudis són de màster o doctorat. També hi són admesos, segons quin sigui l’interès del tema i la vàlua del candidat, els projectes predoctorals d'investigació científica i tècnica.
     
    Premis
    Termini exhaurit
    SOCIEDAD ESPAÑOLA DE ENFERMERIA NEUROLÓGICA
    El Premi serà atorgat al millor projecte d'investigació.
    Els projectes presentats podran versar sobre l'exercici professional de la Infermeria en tots els seus vessants.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I BALEARS
    La Societat Catalanobalear de Medicina Interna convoca el premi al millor treball científic publicat durant l’any 2009.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN BANCO HERRERO
    Encoratjar i reconèixer el treball dels investigadors espanyols en els camps del coneixement econòmic, empresarial i social, i contribuir a l'anàlisi i formulació d'alternatives que promoguin el benestar social.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ BANC DE SABADELL
    El premi es concedirà a un investigador amb un currículum destacat en el camp de la recerca en biomedicina i ciències de la salut.
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    ICREA - INSTITUCIÓ CATALANA DE RECERCA I ESTUDIS AVANÇATS (ICREA)
    Els/les candidats/es seleccionats/des tindran un contracte laboral indefinit amb ICREA i portaran a terme la seva tasca a Catalunya, a les universitats i centres de recerca. Hauran de contribuir de manera substancial al creixement de la seva àrea d’investigació i ser membre actiu del sistema català de recerca. ICREA oferta 10 places d´investigador/a sènior en tots els camps de la recerca.
     
    Termini exhaurit
    CONSORTIUM FOR ADVANCED STUDIES IN BARCELONA
    El programa de Beques CASB (Fellowship Program) és una iniciativa de col·laboració entre el Consortium for Advanced Studies in Barcelona i el Barcelona Group (BG) que busca promoure la cooperació investigadora mútua així com l’obertura de noves fórmules que intensifiquin la col·laboració professional. El programa finança beques de mobilitat transnacional per a formació avançada en qualsevol dels camps d’investigació de les universitats participants.
     
    Termini exhaurit
    European Society for Medical Oncology
    This Fellowship provides intuitive medical oncology researchers the opportunity to receive training in translational research in an European centre of excellence in medicine and therapeutic innovation in the field of oncology and cancer immunology.
     
    Termini exhaurit
    European Society for Medical Oncology
    Les beques de recerca clínica estan dissenyades per a:
  • Proporcionar formació en recerca clínica en centres europeus de renom en càncer.
  • Donar suport a l'expansió de xarxes professionals a través de la col·laboració amb institucions d'excel·lència.
  • Proporcionar el suport necessari per a desenvolupar projectes clínics de recerca en el camp de l'Oncologia.
  •  
    Termini exhaurit
    European Society for Medical Oncology
    Les beques de recerca translacional estan dissenyades per a:
  • Proporcionar formació en recerca translacional en centres europeus de renom en el camp del càncer.
  • Millorar el desenvolupament de la carrera a través de la col·laboració amb institucions europees d'excel·lència.
  • Proporcionar el suport necessari per a desenvolupar projectes de recerca translacional d'alta qualitat en el camp de l'Oncologia.
  •  
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN ALFONSO MARTÍN ESCUDERO
    La Fundació Alfonso Martín Escudero convoca 40 beques per a realitzar treballs de recerca en una universitat o centre d´investigació a l´estranger, dins les següents temàtiques:
  • Agricultura i ramaderia
  • Ciències del mar
  • Ciències de la salut
  • Tecnologia dels aliments
  •  
    Termini exhaurit
    THE NESTLE FOUNDATION
    La Nestlé Foundation dóna suport a la recerca en nutrició humana que tingui una rellevància en salut pública en més de 50 països de renda baixa i renda mitja-baixa per finançar recerca sobre els següents temes:
  • Nutrició materno infantil, incloent lactància materna i complements alimentaris
  • Deficiències en macro- i micronutrients
  • Interaccions entre infeccions i nutrició
  • Educació nutricional i promoció de la salut
  •  
    Termini exhaurit
    AECC - ASOCIACIÓN ESPAÑOLA CONTRA EL CANCER
    La finalitat d'aquesta convocatòria és apropar la realitat de la investigació biomèdica als estudiants universitaris de l'àmbit de les ciències de la salut i completar la seva formació mitjançant la realització de pràctiques en un laboratori de recerca, en el qual la seva l'activitat estigui relacionada amb qualsevol de les àrees de l'oncologia. El programa de pràctiques de laboratori també permet als estudiants universitaris entrar en contacte amb la investigació biomèdica i ajudar-los a dirigir més adequadament la seva orientació professional i la possibilitat que desenvolupin una carrera científica.
     
     
     
     
    Articles
     
    López-Botet M*, Muntasell A, Vilches C. The CD94/NKG2C+ NK-cell subset on the edge of innate and adaptive immunity to human cytomegalovirus infection. Semin Immunol 2014; 26(2): 145-151.
     
    de Sousa Fernandes Perna EB*, Theunissen EL, Kuypers KP, Heckman P, de la Torre R, Farré M, Ramaekers JG. Memory and mood during MDMA intoxication, with and without memantine pretreatment. Neuropharmacology 2014; 87: 198-205.
     
    Martí-Solano M, Birney E, Bril A, Della Pasqua O, Kitano H, Mons B, Xenarios I, Sanz F*. Integrative knowledge management to enhance pharmaceutical R&D. Nat Rev Drug Discov 2014; 13(4): 239-240.
     
    Alaña L, Sesé M, Cánovas V, Punyal Y, Fernández Y, Abasolo I, de Torres I, Ruiz-Herguido C, Espinosa L, Bigas A, Ramon y Cajal S, Fernández PL, Serras F, Corominas M, Thomson TM. Prostate tumor OVerexpressed-1 (PTOV1) down-regulates HES1 and HEY1 notch targets genes and promotes prostate cancer progression. Mol Cancer 2014; 13(1): 74.
     
    Santpere G, Darre F, Blanco S, Alcami A, Villoslada P, Albà MM, Navarro A*. Genome-wide analysis of wild-type Epstein-Barr virus genomes derived from healthy individuals of the 1000 Genomes Project. Genome Biol Evol 2014; 6(4): 846-860.
     
    Reyes C, Estrada P, Nogués X, Orozco P, Cooper C, Díez-Pérez A, Formiga F, González-Macías J, Prieto-Alhambra D*. The impact of common co-morbidities (as measured using the Charlson index) on hip fracture risk in elderly men: a population-based cohort study. Osteoporosis Int 2014; 25(6): 1751-1758.
     
    Papadopoulou E*, Kogevinas M, Botsivali M, Pedersen M, Besselink H, Méndez MA, Fleming S, Hardie LJ, Knudsen LE, Wright J, Agramunt S, Sunyer J, Granum B, Gutzkow KB, Brunborg G, Alexander J, Meltzer HM, Brantsaeter AL, Sarri K, Chatzi L, Merlo DF, Kleinjans J, Haugen M. Maternal diet, prenatal exposure to dioxin-like compounds and birth outcomes in a European prospective mother-child study (NewGeneris). Sci Total Environ 2014; 484C: 121-128.
     
     
    Márquez E, Riera M, Pascual J, Soler MJ*. Albumin inhibits the insulin-mediated ACE2 increase in cultured podocytes. Am J Physiol-Renal 2014; 306(11): F1327-1334.
     
    Carretero G, Ferrándiz C, Daudén E, Vanaclocha-Sebastian F, Herrera-Ceballos E, De la Cueva-Dobao P, Belinchon I, Sánchez-Carazo JL, Alsina-Gibert M, López-Estebaranz JL, Ferran M, Torrado R, Carrascosa JM, Carazo C, Rivera R, Jiménez-Puya R, García-Doval I*, and the BIOBADADERM Study Group. Risk of adverse events in psoriasis patients receiving classic systemic drugs and biologics in a 5-year observational study of clinical practice: 2008-2013 results of the Biobadaderm registry. J Eur Acad Dermatol Venereol 2015; 29(1): 156-163.
     
    Torrents-Rodas D*, Fullana MA, Bonillo A, Andión O, Molinuevo B, Caseras X, Torrubia R. Testing the temporal stability of individual differences in the acquisition and generalization of fear. Psychophysiology 2014; 51(7): 697-705.
     
    Soriguer F, Colomo N*, Valdés S, Goday A, Rubio-Martin E, Esteva I, Castaño L, Ruiz de Adana MS, Morcillo S, Calle A, García-Fuentes E, Catalá M, Gutierrez-Repiso C, Delgado E, Gomis R, Ortega E, Rojo-Martínez G, on behalf of the Di@bet.es study group and the Pizarra study group. Modifications of the homeostasis model assessment of insulin resistance index with age. Acta Diabetol 2014; 51(6): 917-925.
     
    Martínez-Roig A, Salvadó M, Caballero-Rabasco MA*, Sanchez-Buenavida A, López-Segura N, Bonet M. Coinfección vírica en las infecciones respiratorias infantiles. Arch Bronconeumol 2015; 51(1): 5-9.
     
    Forero CG, Almansa J, Adroher Núria D., Vermunt JK, Vilagut G, de Graaf R, Haro JM, Alonso J*. Partial Likelihood Estimation of IRT Models with Censored Lifetime Data: An Application to Mental Disorders in the ESEMeD Surveys. Psychometrika 2014; 79(3): 470-488.
     
     
    Tel: 93 316 04 00
    Doctor Aiguader, 88
    08003 Barcelona
    Seguiu-nos a:
    Twitter
    Youtube
    En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
    Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).