INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 368
22/08/2014
Projectes
Termini exhaurit
WORLDWIDE CANCER RESEARCH
El principal objectiu de la Worldwide Cancer Research (abans coneguda com AICR) és donar suport a la recerca fonamental i translacional pel que fa a les causes, mecanismes, diagnosis, tractament i prevenció del càncer. Es podran considerar sol·licituds que proposin una combinació de recerca bàsica i clínica, tot i que no s’acceptaran propostes de naturalesa completament clínica com ara estudis, assajos clínics, assistència sanitària etc. En cas que es vulgui presentar una proposta de naturalesa clínica o semi-clínica, els sol·licitants han de contactar amb la coordinadora científica de l'AICR (helen.rippon@aicr.org.uk).).
 
Borses de viatge
Termini exhaurit
FEBS - FEDERATION OF EUROPEAN BIOCHEMICAL SOCIETIES
 
Premis
Termini exhaurit
REIAL ACADÈMIA DE FARMÀCIA DE CATALUNYA
Es crea el Premi "Federació Farmacèutica", de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya (RAFC) per premiar aquelles persones individuals, grups o entitats que s'hagin distingit en el servei de la Farmàcia en general i / o en el camp de la distribució farmacèutica en particular, en l'àmbit de Catalunya o a la resta de l'Estat Espanyol.
 
Termini exhaurit
REIAL ACADÈMIA DE FARMÀCIA DE CATALUNYA
La Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya (RAFC) atorgarà anualment un premi anomenat "Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya", (CCFC), en el marc de col·laboració de les dues entitats, a un farmacèutic o grup de farmacèutics que hagi publicat en l'últim any un article que hagi contribuït i/o destacat i/o potenciat el prestigi professional de la Farmàcia a Catalunya o a la resta de l'Estat Espanyol.
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓ MUTUAM
Els premis de Recerca Fundació Mutuam Conviure promouen projectes de recerca o de millora de la pràctica clínica en l’àmbit de la gerontologia clínica i l’atenció sociosanitària.
Per això premien dues categories de premis:
A. Projectes que es porten a terme a Catalunya
B. Projectes que es porten a terme en algun centre o servei del Grup Mutuam.
 
Recursos Humans
Termini exhaurit
Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitaria
Ajuts als millors projectes de recerca en Medicina Familiar i Comunitària a Catalunya.
 
Termini exhaurit
CANCER RESEARCH INSTITUTE
 
 
 
Informació últil
 
 No hi ha novetats
 
 
Banner-convocatories-tancament-02
Projectes
Termini exhaurit
COMISSIÓ EUROPEA
The third Health Programme for the Union's action in the field of health has, as a general objective, to complement, support and add value to the policies of the Member States aimed at improving the health of Union citizens and reduce health inequalities by promoting health, encouraging innovation in health, increasing the sustainability of health systems and protecting Union citizens from serious cross-border health threats.
 
Termini exhaurit
MINECO - MINISTERIO DE ECONOMÍA Y COMPETITIVIDAD
La finalitat d'aquestes accions de dinamització és fomentar la creació i el desenvolupament de xarxes, facilitant la comunicació entre els diferents grups de recerca, per impulsar les activitats de R+D+I i contribuir a l'avanç del coneixement i afrontar els desafiaments que la recerca espanyola té tant en l'àmbit nacional com en l'internacional, especialment en el context de l'Espai Europeu de Recerca, fomentant la participació d'investigadors amb trajectòries científiques consolidades. Es pretén que els grups participants a les xarxes puguin tant planificar activitats conjuntes futures com consolidar resultats d'activitats de R+D+I anteriors.
 
Termini exhaurit
FUNDACION SALUD 2000
La finalitat d'aquesta convocatòria és implicar a una àmplia xarxa d'hospitals, mitjançant projectes de recerca coordinats d'almenys 2 centres, involucrant tant a centres grans com a mitjans i petits, donant oportunitat a aquests últims ja que de vegades no disposen de suficients mitjans ni adequada massa crítica per a recerca.
 
Termini exhaurit
SOCIEDAD ESPAÑOLA DE REUMATOLOGIA PEDIATRICA
L'Objectiu d'aquesta beca és impulsar la recerca en Reumatologia pediàtrica a Espanya.
 
 
Borses de viatge
Termini exhaurit
CANON FOUNDATION IN EUROPE
Promoure la cultura, la ciència i el coneixement entre Europa i Japó, mitjançant el finançament d'estades de recerca per a joves investigadors europeus de qualsevol disciplina, en centres del Japó i viceversa.
 
Premis
Termini exhaurit
HOSP. UNIV. VALDECILLA - HOSPITAL UNIVERSITARIO MARQUES DE VALDECILLA
Fomentar la participació dels professionals d'infermeria en l'elaboració i desenvolupament de projectes d'investigació que versen sobre la pràctica infermera, en qualsevol de les seves vessants: assistencial, docent o de gestió.
 
Termini exhaurit
UNIVERSITAT DE VALÈNCIA / AJUNTAMENT D'ALZIRA
Estimular la creació i difusió d'obres que posin a l'abast del públic en general, i dels estudiants preuniversitaris en particular, els avenços científics i tecnològics i també la divulgació d'aspectes interessants de les diferents branques del saber.
 
Termini exhaurit
Grete Lundbeck European Brain Research Foundation
The Brain Prize has been established by a private Danish foundation, the Grete Lundbeck European Brain Research Foundation. The Prize recognizes highly original and influential advances in research on the nervous system. It is intended to raise the visibility of European neuroscience and to be a stimulus to this important field of research.
 
Termini exhaurit
FCRi - FUNDACIÓ CATALANA PER A LA RECERCA I LA INNOVACIÓ
Fomentar el reconeixement social de la ciència i molt particularment divulgar entre la societat catalana l’activitat científica dels investigadors i investigadores vinculats al nostre país.
 
Termini exhaurit
DIFUSIÓN AVANCES DE ENFERMERÍA S.L.
 
Termini exhaurit
SOCIETAT CATALANA DE CIRURGIA
 
Termini exhaurit
FUNDACIO AGRUPACIO MUTUA
Premiar un projecte de recerca de base científica que afavoreixi i promocioni l'autonomia de les persones que presenten una discapacitat o trastorn mental sever, partint de projectes adreçats a promoure la inclusió social i laboral.
 
Termini exhaurit
FUNDACIO AGRUPACIO MUTUA
Premiar un projecte de recerca de base científica sobre prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties i accidents en l'àmbit de la infància.
 
Termini exhaurit
FUNDACIO AGRUPACIO MUTUA
Es pretén premiar i incentivar la recerca a la creativitat que pugui resultar en diferents àmbits geriàtrics, com per exemple: malalties o deterioraments d’especial incidència en la vellesa, alimentació i dietètica, activitat física, hàbitat i d’altres equivalents.
En síntesi, el Premi vol fomentar l’avenç en un objectiu global de tota societat com és el de donar millor qualitat de vida a la gent gran.
 
Recursos Humans
Termini exhaurit
AGAUR - AGENCIA DE GESTIO AJUTS UNIVERSITARIS DE RECERCA
L’objecte d’aquesta convocatòria és concedir ajuts a les universitats, els centres de recerca i/o les fundacions hospitalàries per contractar personal investigador novell i promoure la qualitat en la recerca, tot incorporant-los en grups de recerca que desenvolupin un projecte de recerca vigent i finançat.
 
Termini exhaurit
COMISSIÓ EUROPEA
The goal of Individual Fellowships is to enhance the creative and innovative potential of experienced researchers wishing to diversify their individual competence in terms of skill acquisition at multi- or interdisciplinary level through advanced training, international and intersectoral mobility.

Support is foreseen for individual, trans-national fellowships awarded to the best or most promising researchers for employment in EU Member States or Associated Countries, based on an application made jointly by the researcher and host organisation in the academic or non-academic sectors.
 
Termini exhaurit
FEHH - FUNDACION ESPAÑOLA DE HEMATOLOGIA Y HEMOTERAPIA
Les beques van dirigides a socis numeraris de la Societat Espanyola d'Hematologia i Hemoteràpia que vulguin fer un projecte de recerca en un centre espanyol, en l'àmbit de les àrees que conformen l'especialitat d'Hematologia i Hemoteràpia.
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I BALEARS
La beca "Agustí Pumarola" es constitueïx com una ajuda als professionals interessats en la Microbiología Clínica i en les Malalties Infeccioses, que vulguin realitzar un projecte d'investigació pre-doctoral en un centre espanyol.
 
Termini exhaurit
EUROPEAN MOLECULAR BIOLOGY LABORATORY (EMBL)
The EIPOD programme underlines EMBL’s strong commitment to promoting interdisciplinary research. The institution has a long-standing tradition of scientific excellence that builds on highly interactive research between the group leaders of different research units. EIPOD projects capitalise on synergies emerging at the borders of overlapping yet separate scientific fields, and involve transferring techniques to a novel context. The programme is open to all nationalities and offers about 20 positions annually.

EIPODs will join the EMBL Postdoctoral Programme with its broad range of advanced training and career development opportunities.
 
Termini exhaurit
FUNDACIO AGRUPACIO MUTUA
Atorgar beques a clients o fills de clients d’Agrupació, que una vegada finalitzats els estudis de grau universitari, una diplomatura o llicenciatura, vulguin realitzar estudis de postgrau i màsters durant el curs 2014/2015.
 
 
 
 
Articles
 
Pedro-Botet J*, Flores JA. Estudios de eficacia. Clin Invest Arterioscl 2014; 26(suppl. 1): 17-19.
 
Becerra Tomás N, Estruch Riba R, Bulló M, Casas R, Díaz-López A, Basora J, Fitó Colomer M, Serra Majem L, Salas Salvadó J*. Increased Serum Calcium Levels and Risk of Type 2 Diabetes in Individuals at High Cardiovascular Risk. Diabetes Care 2014; 37(11): 3084-3091.
 
Hernáez A, Fernández-Castillejo S, Farràs M, Catalan U, Subirana I, Montes R, Solá R, Muñoz D, Gelabert-Gorgues A, Diaz O, Nyyssönen K, Zunft HJF, de la Torre R, Martín-Pelaez S, Pedret A, Remaley AT, Covas MI, Fitó Colomer M*. Olive Oil Polyphenols Enhance High-Density Lipoprotein Function in Humans: A Randomized Controlled Trial. Arterioscler Thromb Vasc Biol 2014; 34(9): 2115-2119.
 
García-Parra J, Dalmases A, Morancho B, Arpí O, Menéndez S, Sabbaghi MA, Zazo S, Chamizo C, Madoz J, Eroles P, Servitja S, Tusquets I, Yelamos J, Lluch A, Arribas J, Rojo F, Rovira A, Albanell J*. Poly (ADP-ribose) polymerase inhibition enhances trastuzumab antitumour activity in HER2 overexpressing breast cancer. Eur J Cancer 2014; 50(15): 2725-2734.
 
Bellmunt J*, Suárez C, Gallardo E, Rodon J, Pons F, Bonfill T, Beltrán M, Moya I, Galtes S, Albanell J, Carles J. Phase I Study of Sunitinib in Combination With Gemcitabine and Capecitabine for First-Line Treatment of Metastatic or Unresectable Renal Cell Carcinoma. Oncologist 2014; 19(9): 917-918.
 
Masferrer E*, Ferrandiz-Pulido C, Masferrer-Niubó M, Rodríguez-Rodríguez A, Gil I, Pont A, Servitje O, García de Herreros A, Lloveras B, García-Patos V, Pujol RM, Toll A*, Hernández-Muñoz I. Epithelial to Mesenchymal Transition in Penile Squamous Cell Carcinoma. J Urol 2015; 193(2): 699-705.
 
García de Herreros A*, Moustakas A. Invasive cells follow Snail's slow and persistent pace. Cell Cycle 2014; 13(15): 2320-2321.
 
Jornet N, Carrasco P, Beltrán M, Calvo JF, Escudé L, Hernández V, Quera J, Sáez J. Multicentre validation of IMRT pre-treatment verification: Comparison of in-house and external audit. Radiother Oncol 2014; 112(3): 381-388.
 
Rosen K*, Maurer M, Hsieh HJ, Saini S, Grattan C, Giménez-Arnau AM, Agarwal S, Doyle R, Canvin J, Kaplan A, Casale T. Response to: 'Omalizumab for the treatment of chronic idiopathic or spontaneous urticaria: a critical appraisal'. Br J Dermatol 2014; 171(1): 15-16.
 
Gaya-Vidal M, Albà MM*. Uncovering adaptive evolution in the human lineage. BMC Genomics 2014; 15(1): 599.
 
Ivorra JL, Rivero O, Costas J, Iniesta R, Arrojo M, Ramos-Ríos R, Carracedo A, Palomo T, Rodríguez-Jiménez R, Cervilla J, Gutiérrez B, Molina E, Arango C, Alvárez M, Pascual JC, Pérez V, Saiz PA, García-Portilla MP, Bobes J, González Pinto A, Zorrilla I, Haro JM, Bernardo M, Baca-García E, González JC, Hoenicka J, Moltó MD, Sanjuán J*. Replication of previous genome-wide association studies of psychiatric diseases in a large schizophrenia case-control sample from Spain. Schizophr Res 2014; 159(1): 107-113.
 
Ortiz H, Wibe A, Ciga MA, Kreisler E, García-Granero E, Roig JV, Biondo S*, on behalf of the Spanish Rectal Cancer Project (...,Pera M,...). Multicenter study of outcome in relation to the type of resection in rectal cancer. Dis Colon Rectum 2014; 57(7): 811-822.
 
Lauro G, Ferruz N, Fulle S, Harvey MJ, Finn PW*, de Fabritiis G*. Reranking Docking Poses Using Molecular Simulations and Approximate Free Energy Methods. J Chem Inf Model 2014; 54(8): 2185-2189.
 
Valdés S*, Maldonado C, García-Torres F, Goday A, Bosch-Comas A, Bordiu E, Calle-Pascual A, Carmena R, Casamitjana R, Castaño L, Castell C, Català M, Delgado E, Franch J, Gaztambide S, Girbés J, Gomis R, Gutiérrez G, López-Alba A, Martínez-Larrad MT, Menéndez E, Mora-Peces I, Ortega E, Pascual-Manich G, Serrano-Ríos M, Urrutia I, Vázquez JA, Vendrell J, Soriguer F, Rojo-Martínez G. Ambient temperature and prevalence of obesity in the Spanish population. Di@bet.es study. Obesity (Silver Spring) 2014; 22(11): 2328-2332.
 
Lopez-Aventin D*, Gallardo F, Sánchez-González B, Pujol RM, Salar A. Metronomic chemotherapy for advanced and refractory cutaneous T-cell lymphoma treatment. J Eur Acad Dermatol Venereol 2016; 30(1): 136-138.
 
Fagundo AB, Via E, Sánchez I, Jiménez-Murcia S, Forcano L, Soriano-Mas C, Giner-Bartolomé C, Santamaría JJ, Ben-Moussa M, Konstantas D, Lam T, Lucas M, Nielsen J, Lems P, Cardoner N, Menchón JM, de la Torre R, Fernández-Aranda F*. Physiological and brain activity after a combined cognitive behavioral treatment plus video game therapy for emotional regulation in bulimia nervosa: a case report. J Med Internet Res 2014; 16(7): e183.
 
Agüero F, Marrugat J, Elosua R, Sala J, Masiá R, Ramos R, Grau M*, on behalf of the REGICOR Investigators. New myocardial infarction definition affects incidence, mortality, hospitalization rates and prognosis. Eur J Prev Cardiol 2015; 22(10): 1272-1280.
 
Gonzalez I, Rubio MA*, Cordido F, Breton I, Morales MJ, Vilarrasa N, Monereo S, Lecube A, Caixas A, Vinagre I, Goday A, García-Luna PP. Maternal and Perinatal Outcomes After Bariatric Surgery: a Spanish Multicenter Study. Obes Surg 2015; 25(3): 436-442.
 
López T, Pumarega JA, Pollack AZ, Lee DH, Richiardi L, Jacobs DR, Schisterman EF, Porta M*. Adjusting serum concentrations of organochlorine compounds by lipids and symptoms: A causal framework for the association with K-ras mutations in pancreatic cancer. Chemosphere 2014; 114: 219-225.
 
 
Pérez-Carbonell L, Balaguer F, Toiyama Y, Egoavil C, Rojas E, Guarinos C, Andreu M, Llor X, Castells A, Jover R, Boland CR*, Goel A*. IGFBP3 Methylation Is a Novel Diagnostic and Predictive Biomarker in Colorectal Cancer. PLoS ONE 2014; 9(8): e104285.
 
Parés O, Barbaglia G, Jerinic P, Gustavsson A, Salvador-Carulla L, Alonso J*. Cost of disorders of the brain in Spain. PLoS ONE 2014; 9(8): e105471.
 
Álvarez-Díaz P*, Alentorn-Geli E, Ramon S, Marin M, Steinbacher G, Rius M, Seijas R, Ballester J, Cugat R. Effects of anterior cruciate ligament reconstruction on neuromuscular tensiomyographic characteristics of the lower extremity in competitive male soccer players. Knee Surg Sports Traumatol Arthrosc 2015; 23(11): 3407-3413.
 
Gelber PE*, Isart A, Erquicia JI, Pelfort X, Tey M, Monllau JC. Partial meniscus substitution with a polyurethane scaffold does not improve outcome after an open-wedge high tibial osteotomy. Knee Surg Sports Traumatol Arthrosc 2015; 23(1): 334-339.
 
Horvath D*, Lisurek M, Rupp B, Kühne R, Specker E, von Kries J, Rognan D, Andersson CD, Almquist M, Eloffson M, Enqvist PA, Gustavsson AL, Remez N, Mestres J, Marcou G, Varnek A, Hibert M, Quintana J, Frank R. Design of a General-Purpose European Compound Screening Library for EU-OPENSCREEN. ChemMedChem 2014; 9(10): 2309-2326.
 
Zaslansky R*, Rothaug J, Chapman CR, Bäckström R, Brill S, Fletcher D, Fodor L, Gordon DB, Komann M, Konrad C, Leykin Y, Pogatski-Zahn E, Puig MM, Rawal N, Ullrich K, Volk T, Meissner W. PAIN OUT: The making of an international acute pain registry. Eur J Pain 2015; 19(4): 490-502.
 
Porta C, Levy A, Hawkins R, Castellano D, Bellmunt J, Nathan P, McDermott R, Wagstaff J, Donnellan P, McCaffrey J, Vekeman F, Neary M, Díaz J, Mehmud F, Duh MS*. Impact of adverse events, treatment modifications, and dose intensity on survival among patients with advanced renal cell carcinoma treated with first-line sunitinib: a medical chart review across ten centers in five European countries. Cancer Med 2014; 3(6): 1517-1526.
 
Granero R, Hilker I, Agüera Z, Jiménez-Murcia S, Sauchelli S, Islam MA, Fagundo AB, Sánchez I, Riesco N, Dieguez C, Soriano J, Salcedo-Sánchez C, Casanueva FF, de la Torre R, Menchón JM, Gearhardt AN, Fernández-Aranda F*. Food Addiction in a Spanish Sample of Eating Disorders: DSM-5 Diagnostic Subtype Differentiation and Validation Data. Eur Eat Disord Rev 2014; 22(6): 389-396.
 
Chisaguano AM, Montes R, Castellote AI, Morales E, Julvez J, Vioque López J, Sunyer J, López-Sabater MC*. Elaidic, vaccenic and rumenic acid status during pregnancy: association with maternal plasmatic LC-PUFAs and atopic manifestations in infants. Pediatr Res 2014; 76(5): 470-476.
 
Álvarez-Larran A*, Besses C. Antiplatelet Therapy in the Management of Myeloproliferative Neoplasms. Curr Hematol Malig Rep 2014; 9(4): 319-323.
 
Schröder H*, Salas Salvadó J, Martínez-González MA, Fitó Colomer M, Corella D, Estruch Riba R, Ros E. Baseline Adherence to the Mediterranean Diet and Major Cardiovascular Events: Prevención con Dieta Mediterránea Trial. JAMA Intern Med 2014; 174(10): 1690-1692.
 
Joya J, García-Algar O*, Salat-Batlle J, Pujades C, Vall O. Advances in the development of novel antioxidant therapies as an approach for fetal alcohol syndrome prevention. Birth Defects Res A 2015; 103(3): 163-177.
 
Reklaitiene R*, Grazuleviciene R, Dedele A, Virviciute D, Vensloviene J, Tamosiunas A, Baceviciene M, Luksiene D, Sapranaviciute-Zabazlajeva L, Radisauskas R, Bernotiene G, Bobak M, Nieuwenhuijsen M. The relationship of green space, depressive symptoms and perceived general health in urban population. Scand J Public Health 2014; 42(7): 669-676.
 
 
Alentorn-Geli E, Guirro P, Santana F, Torrens C*. Treatment of fracture sequelae of the proximal humerus: comparison of hemiarthroplasty and reverse total shoulder arthroplasty. Arch Orthop Traum Su 2014; 134(11): 1545-1550.
 
Álvarez-Lerma F*, Oliva G, Ferrer JM, Riera A, Palomar M, Consell Assessor del Proyecto Bacteriemia Zero en Catalunya. Resultados de la aplicación del proyecto Bacteriemia Zero en Catalunya. Med Clin (Barc) 2014; 143(Suppl. 1): 11-16.
 
Bañeres J*, Orrego C, Navarro L, Casas L, Banqué M, Suñol R. Epidemiología de los eventos adversos hospitalarios en Catalunya: un primer paso para la mejora de la seguridad del paciente. Med Clin (Barc) 2014; 143(Suppl. 1): 3-10.
 
Navarro S*, Koo M, Orrego C, Muñoz-Vives JM, Rivero M, Montmany S, Prat S, Pobo-Peris A, Puig S, Monerri MM, Caballero F, Cáceres-Palou E. Estudio para la mejoría de la atención hospitalaria inicial del paciente politraumatizado: proyecto TRAUMACAT. Med Clin (Barc) 2014; 143(Suppl. 1): 25-31.
 
Prat M, Morales C*, Jiménez C, Mas V, Besses C, Checa MA, Carreras Collado R. "20209C-T"a Variant Mutation of Prothrombin Gene Mutation in a Patient with Recurrent Pregnancy Loss. Ann Clin Lab Sci 2014; 44(3): 334-336.
 
 
Tel: 93 316 04 00
Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona
Seguiu-nos a:
Twitter
Youtube
En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).