INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 371
12/09/2014
Projectes
Termini exhaurit
FRIEDREICH'S ATAXIA RESEARCH ALLIANCE
FARA supports research through funding competitive grants, promoting collaboration among scientists, advocating for public-private partnerships that support drug discovery, drug development and clinical research and hosting open forums for leading scientists to share their insights, ideas and challenges to advancing treatments for FA.
 
Termini exhaurit
BD BIOSCIENCES
El programa d'ajuts a la recerca en cèl·lules mare té per objectiu donar suport a l'estudi continuat de cèl·lules mare pluripotencials induïdes, embrionàries o adultes, per a millorar la comprensió dels processos tant patològics com normals.
 
Borses de viatge
Termini exhaurit
UNIVERSIDAD DE BARCELONA
Fundada pel doctor Agustí Pedro i Pons l'any 1971, és una entitat beneficodocent, la finalitat de la qual és l'atorgament d'ajuts per a estudis de postgrau a favor de llicenciats procedents de la Universitat de Barcelona, de les facultats de Biologia, Farmàcia, Filologia, Filosofia, Física, Geologia, Geografia i Història, Matemàtiques, Medicina, Pedagogia, Psicologia i Química.
 
Premis
Termini exhaurit
FUNDACIÓ URIACH
Les monografies que optin al Premi haurien de ser originals i inèdites, no sent acceptades aquelles que en el moment de l'adjudicació hagin estat publicades total o parcialment, així com tampoc les presentades a altres concursos.
 
Recursos Humans
Termini exhaurit
FUNDACIÓ IMIM
Formació de personal facultatiu del PSMAR en centres de recerca estrangers per a reforçar la massa crítica investigadora de l’IMIM.
 
Termini exhaurit
CENTRO DE INFORMACIÓN CERVEZA Y SALUD
Concedir dues beques per a la realització de treballs de recerca experimental sobre el consum moderat de cervesa en relació amb la salut i la nutrició, que no s’hagin difós amb anterioritat a Espanya.
 
Termini exhaurit
EFIC- EUROPEAN FEDERATION OF CHAPTERS OF THE INTERNATIONAL ASSOCIATION FOR THE STUDY OF PAIN
Els ajuts estan destinats a recolzar els joves científics en la realització i exploració d'innovadors projectes clínics de recerca en dolor en qualsevol país CEFIC.
 
 
 
Informació últil
 
 No hi ha novetats
 
 
Banner-convocatories-tancament-02
Projectes
Termini exhaurit
MINECO - MINISTERIO DE ECONOMÍA Y COMPETITIVIDAD
El finançament de projectes de recerca que tinguin la consideració d'activitats no econòmiques, consistents en treballs experimentals o teòrics empresos amb l'objectiu primordial d'adquirir nous coneixements amb orientació específica que permeti un avanç en la resolució d'algun dels vuit grans reptes que té plantejada la societat espanyola, i que estan identificats en l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d'Innovació:
  • (1) Salut, canvi demogràfic i benestar;
  • (2) Seguretat, qualitat alimentària; activitat agrària productiva i sostenible; sostenibilitat de recursos naturals, investigació marina i marítima;
  • (3) Energia segura, sostenible i neta;
  • (4) Transport intel·ligent, sostenible i integrat;
  • (5) Acció sobre el canvi climàtic i eficiència en l'utilització de recursos i matèries primeres;
  • (6) Canvis i innovacions socials;
  • (7) Economia i societat digital;
  • (8) Seguretat, protecció i defensa.
  •  
    Termini exhaurit
    COMISSIÓ EUROPEA
    Horizon 2020 is the new EU funding programme for research and innovation running from 2014 to 2020. The Horizon 2020 societal challenge of ‘health, demographic change and wellbeing’ (SC1) for the years 2014 and 2015 includes 34 topics in the ‘personalising health and care’ focus area call (15 in 2014 only, 17 in 2015 only and 2 which are open in both years).
    The personalising health and care call aims to create opportunities for real breakthrough research and radical innovation, by supporting the translation of findings into the clinic and other health and care settings to improve health outcomes, reduce health inequalities and to promote active and healthy ageing.
     
    Termini exhaurit
    NUTRICIA RESEARCH FOUNDATION
    L'objectiu de la Nutricia Research Foundation és atorgar ajuts per a projectes de recerca relacionats amb la nutrició. Els ajuts s'atorguen en base a l'originalitat del projecte, la definició d'una hipòtesi d'estudi clara i d'un disseny experimental apropiat, la viabilitat del pla de recerca i la rellevància en el camp de la nutrició.
     
    Termini exhaurit
    MINECO - MINISTERIO DE ECONOMÍA Y COMPETITIVIDAD
    El finançament de projectes de recerca consistents en treballs experimentals o teòrics empresos amb l'objectiu primordial d'adquirir nous coneixements sobre els fonaments subjacents dels fenòmens i fets observables, encara que no existeixin perspectives immediates d'aplicació pràctica i directa, i han de suposar un avanç important en l'àmbit en el qual s'enquadrin.
    Fomentar els projectes de recerca dirigits per investigadors joves, amb trajectòries científiques prometedores i que s'inicien en l'adreça de projectes.
    Es pretén finançar projectes de recerca que siguin rellevants, ambiciosos i de clara projecció internacional, evitant la fragmentació de grups de recerca i fomentant les sinergies i l'associació d'equips en un projecte únic.
     
    Termini exhaurit
    MINECO - MINISTERIO DE ECONOMÍA Y COMPETITIVIDAD
    Finançar projectes de recerca col·laborativa de dimensió europea e internacional.
    Es pretén finançar la part espanyola de projectes col.laboratius que hagin concurregut a convocatòries internacionals conjuntes, en árees temàtiques especifíques, i que demostrin un valor afegit de la col·laboració internacional a l'hora d'enfrentar-se als reptes de la societat.
     
    Termini exhaurit
    WORLD CANCER RESEARCH FUND INTERNATIONAL
    The WCRF grant programme accepts applications on the link between diet, nutrition, body composition, physical activity and cancer.
     
    Termini exhaurit
    EUROPEAN FOUNDATION FOR THE STUDY OF DIABETES (EFSD)
    The EFSD/Janssen Programme for the Study of the Role of the Kidney in Diabetes is intended to stimulate and accelerate European research aimed at understanding the role of the kidney in diabetes. The emphasis of the Programme is on renal glucose handling and metabolism, and in particular its physiological and pathophysiological role in type 2 diabetes. To achieve its goals, the partnership seeks to support basic and clinical research in this scientific area.
     
    Borses de viatge
    Termini exhaurit
    FEBS - FEDERATION OF EUROPEAN BIOCHEMICAL SOCIETIES
     
    Termini exhaurit
    DEUTSCHER AKADEMISCHER AUSTAUSCH DIENST
     
    Premis
    Termini exhaurit
    EMBO - THE EUROPEAN MOLECULAR BIOLOGY ORGANIZATION
    The FEBS | EMBO Women in Science Award highlights major contributions by female scientists to life sciences research. Winners of the award are inspiring role models for future generations of women in science. The award is a joint initiative of EMBO and the Federation of European Biochemical Societies (FEBS) .
    Each year the exceptional achievements of one woman working in the life sciences in Europe will be rewarded.
     
    Termini exhaurit
    ASOCIACIÓN NACIONAL DE ENFERMERÍA COORDINADORA DE RECURSOS MATERIALES
    Estimular la recerca entre els professionals d'infermeria, contribuir en el desenvolupament de la innovació científica, promoure la qualitat en el procés de recerca i aportar un benefici al sistema sanitari.
     
    Termini exhaurit
    DUPONT
    Estimular les iniciatives que, en forma d'articles o treballs publicats, contribueixin de forma significativa al progrés de la ciència i de les seves aplicacions.
     
    Termini exhaurit
    REAL ACADEMIA DE MEDICINA Y CIRUGÍA DE SEVILLA
    Guardó destinat a reconèixer els estudis i treballs que, de manera assenyalada, contribueixin a la millora, perfeccionament, protecció i difusió de la medicina, la salut i la sanitat, així com l'organització de conferències, jornades, trobades, col·loquis, xerrades i debats.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACION BIOGEN IDEC
    Premiar els millors treballs de recerca bàsica desenvolupats per joves científics dins o fora d’Espanya en cada una de les següents àrees:
  • Immunologia
  • Neurologia.
  •  
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN CARMEN Y SEVERO OCHOA
    Reconèixer la tasca d'un investigador espanyol dins del camp de la Biologia Molecular
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN ALIMERKA
    Els Premis Luis Noé Femández tenen com a objecte reconèixer expe­riències rellevants tant en matèria de nutrició com de lluita contra la gana. Per això podran presentar les seves candidatures aquelles entitats que hagin aconseguit resultats positius en algun d'aquests dos àmbits, i les experiències dels quals puguin generalitzar-se o ser referent per a altres entitats.
    Nutrició: a l'entitat o grup d'entitats els programes de les quals o projectes amb col·lectius concrets, suposin una aportació rellevant en el camp de la Nutrició i la Dietètica, o bé de Ciència i Tecnologia dels aliments.
    Lluita contra la gana: l'entitat o grup d'entitats els programes de les quals o projectes amb col·lectius concrets, constitueixin una aportació rellevant en la lluita contra la gana i la malnutrició, tant en països en desenvolupament com amb col·lectius vulnerables del nostre entorn.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN LILLY
    Contribuir a promoure la publicació científica en revistes biomèdiques en llengua espanyola i afavorir la seva difusió nacional i internacional mitjançant activitats de recerca, formació i divulgació.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ SANTIAGO DEXEUS
    PREMI concedit a la persona, persones, equip de treball o institució amb una trajectòria professional o línia de recerca continuada la qual representi una contribució rellevant en el camp de les Ciències de la Salut, especialment referides a la dona i particularment en l'àmbit de l'Obstetrícia, la Ginecologia i la Medicina de la Reproducció. Àmbit Internacional.
     
    Termini exhaurit
    MUTUAL MÈDICA
    Premiar un treball de recerca mèdica publicat durant l'any 2013 en una revista nacional o estrangera, amb un factor d'impacte igual o superior a 3 i que tingui una aplicació en la pràctica mèdica.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ URIACH
    Les monografies que optin al Premi haurien de ser originals i inèdites, no sent acceptades aquelles que en el moment de l'adjudicació hagin estat publicades total o parcialment, així com tampoc les presentades a altres concursos.
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ IMIM
    L’objectiu de la convocatòria és promoure la formació en l’àmbit de la recerca de residents que puguin contribuir a reforçar la massa crítica investigadora del PSMAR .
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ IMIM
    Formació de personal facultatiu del PSMAR en centres de recerca estrangers per a reforçar la massa crítica investigadora de l’IMIM.
     
    Termini exhaurit
    NUTRICIA RESEARCH FOUNDATION
    La Nutricia Research Foundation reconeix la importància de donar als joves científics la possibilitat de formar-se en recerca en institucions de renom. Normalment, aquesta formació està centrada en l'aprenentatge de noves tècniques i en la realització de projectes de recerca curts que no serien possibles en la seva institució actual. Un dels objectius de les International Training Fellowships és la formació en recerca de científics prometedors provinents de països en vies de desenvolupament.
     
    Termini exhaurit
    MINECO - MINISTERIO DE ECONOMÍA Y COMPETITIVIDAD
    El finançament de projectes de recerca Projectes de R+D+I dirigits per joves investigadors que comptin amb una trajectòria científica rellevant però que manquin de vinculació laboral en la finalització del termini de sol·licitud o tinguin en aquesta data una vinculació temporal inferior a un any.
     
    Termini exhaurit
    CENTRO DE INFORMACIÓN CERVEZA Y SALUD
    Concedir dues beques per a la realització de treballs de recerca experimental sobre el consum moderat de cervesa en relació amb la salut i la nutrició, que no s’hagin difós amb anterioritat a Espanya.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACION MAPFRE MEDICINA
    Es convoquen 50 ajuts a la recerca amb l'objecte de facilitar suport econòmic per a la realització de projectes d'investigació en les següents àrees: Salut i Prevenció (40 ajudes) i Assegurances i Previsió Social (10 ajudes).

    Les àrees i línies temàtiques sobre les quals han de versar els projectes d'investigació són les següents:

  • SALUT
    - Valoració del dany corporal.
    - Gestió sanitària: qualitat i seguretat clínica.
    - Programes de prevenció de l'obesitat.
    - Foment de l'activitat física.
    - Addicció a les noves tecnologies.
    - Estratègies per al canvi d'hàbits.
    - Entorns de treball saludables.

  • PREVENCIO
    - Riscos personals (domèstics, d'oci i esportius).
    - Prevenció contra incendis.
    - Riscos naturals.
    - Educació per a la prevenció.
    - Prevenció de lesions de l'aparell locomotor.

  • PREVISIO SOCIAL*
    - Planificació de l'estalvi en els diferents cicles vitals.
    - Hipoteca Inversa i Hipoteca Pensió.
    - Efecte de la reforma de les pensions.
    - Escenaris de convergència per a un model europeu de previsió social.
    - Previsió complementària empresarial. Estudi comparat internacional.

  • ASSEGURANCES*
    - Incorporació de la medicina alternativa i complementària a l'assegurança de salut.
    - Big Data, el núvol i els seus usos en l'àmbit assegurador.
    - Anàlisi comparat de models de solvència asseguradora.
    - Aplicació de models linials generalitzats en el càlcul de taxes de mortalitat.
    - Determinació de valors extrems en sinistres.
    - Retorn de la inversió publicitària en assegurances.
    - Modelització del risc catastròfic dins dels models de capital.
    - Solvència II: anàlisi d'instruments d'optimització del capital.
    - Qualificació professional de l'actuari: estudi internacional comparat.
    - Impacte del car sharing en l'assegurança d'automòbils.
    - Nous factors de risc per a la subscripció i tarificació en l'assegurança d'automòbils.

    * Temes orientatius: s'admetran sol·licituds que analitzin altres temes innovadors d'assegurances.
  •  
    Termini exhaurit
    Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitaria
    Ajuts als millors projectes de recerca en Medicina Familiar i Comunitària a Catalunya.
     
    Termini exhaurit
    B.I.F. - BOEHRINGER INGELHEIM ESPAÑA SA
    Promoure la recerca bàsica en Biomedicina mitjançant el suport integral als millors futurs científics durant els seus estudis de doctorat.
     
    Termini exhaurit
    CANCER RESEARCH INSTITUTE
     
    Termini exhaurit
    MUTUAL MÈDICA
    Beca per a un treball de recerca destinada a aquells metges residents d'últim any o que hagin completat el període de residència els darrers dos anys.
     
     
     
     
    Articles
     
    Barrantes-González M, Florit-Sureda M, Espona M. Novetats farmacològiques en pediatria a Espanya: any 2012. Pediatria Catalana 2014; 74: 137-147.
     
    Tischer C*, Casas L, Wouters IM, Doekes G, García-Esteban R, Gehring U, Hyvarinen A, Oldenwening M, Kerkhof M, Sunyer J, Standl M, Thiering E, Torrent M, Heinrich J, the HITEA study group. Early exposure to bio-contaminants and asthma up to 10 years of age: results of the HITEA study. Eur Respir J 2015; 45(2): 328-337.
     
    Morales E*, Rodríguez A, Valvi D, Iñiguez C, Esplugues A, Vioque López J, Santa Marina L, Jiménez A, Espada M, Dehli CR, Fernández-Somoano A, Vrijheid M, Sunyer J. Deficit of vitamin D in pregnancy and growth and overweight in the offspring. Int J Obesity 2015; 39(1): 61-68.
     
    Sonpavde G*, Pond GR, Fougeray R, Bellmunt J. Nomogram to predict the benefit from salvage systemic therapy for advanced urothelial carcinoma. BJU Int 2015; 115(6): 854-855.
     
    Barnadas A*, Manso L, De La Piedra C, Meseguer C, Crespo C, Gómez P, Calvo L, Martínez P, Ruiz-Borrego M, Perelló A, Anton A, Codes M, Margelí M, Murias A, Salvador J, Seguí MA, De Juan A, Gavilá J, Luque M, Pérez D, Zamora P, Arizcuma A, Chacon JI, Heras L, Martín-Fernández M, Mahillo-Fernández I, Tusquets I. Bone turnover markers as predictive indicators of outcome in patients with breast cancer and bone metastases treated with bisphosphonates: Results from a 2-year multicentre observational study (ZOMAR study). Bone 2014; 68C: 32-40.
     
    Barbaglia G*, Have MT, Dorsselaer S, Alonso J, de Graaf R. Negative socioeconomic changes and mental disorders: a longitudinal study. J Epidemiol Community Health 2015; 69(1): 55-62.
     
    Binelli C, Subirà S, Batalla A, Muñiz A, Sugranyes G, Crippa JA, Farré M, Pérez-Jurado L, Martín-Santos R*. Common and distinct neural correlates of facial emotion processing in social anxiety disorder and Williams syndrome: A systematic review and voxel-based meta-analysis of functional resonance imaging studies. Neuropsychologia 2014; 64: 205-217.
     
    Kalra PR*, García-Moll X, Zamorano J, Kalra PA, Fox KM, Ford I, Ferrari R, Tardif JC, Tendera M, Greenlaw N, Steg G, for the CLARIFY Investigators (...,Bruguera J,...). Impact of chronic kidney disease on use of evidence-based therapy in stable coronary artery disease: a prospective analysis of 22,272 patients. PLoS ONE 2014; 9(7): e102335.
     
    Medina C, Carretero G, Ferrándiz C, Daudén E, Vanaclocha F, Gómez-García FJ, Herrera-Ceballos E, De la Cueva-Dobao P, Belinchon I, Sánchez-Carazo JL, Alsina M, López-Estebaranz JL, Ferran M, Carrascosa JM, Torrado R, Argila D, Rivera R, Jiménez-Puya R, García-Doval I*, and the BIOBADADERM Study Group. Safety of classic and biologic systemic therapies for the treatment of psoriasis in elderly: an observational study from national BIOBADADERM registry. J Eur Acad Dermatol Venereol 2015; 29(5): 858-864.
     
    García-Gutiérrez S*, Quintana JM, Bilbao A, Unzurrunzaga A, Esteban C, Baré M, Girón-Moreno RM, Pulido E, Rivas P, IRYSS-COPD Appropriateness Study (IRYSS-COPD) Group (...,Estirado C, Gea J,...). Validity of criteria for hospital admission in exacerbations of COPD. Int J Clin Pract 2014; 68(7): 820-829.
     
     
    Bodicoat DH*, Mundet X, Davies M, Khunti K, Roura P, Franch J, Mata-Cases M, Cos X, Cano JF, on behalf of the GEDAPS Study Group. The impact of a programme to improve quality of care for people with type 2 diabetes on hard to reach groups: The GEDAPS study. Prim Care Diabetes 2015; 9(3): 211-218.
     
    Conde-Estevez D*, Albanell J. Oral chemotherapy prescription safety practices in Europe. Int J Clin Pharm 2014; 36(5): 863-864.
     
    Giraldo P*, Comas M, Sala M. Información al paciente a través del consentimiento informado. Med Clin (Barc) 2015; 145(2): 89-90.
     
    Angona A, Álvarez-Larran A, Bellosillo B, Martínez-Avilés L, Garcia-Pallarols F, Longarón R, Ancochea A, Besses C*. Trombocitemia esencial: características iniciales y factores de riesgo de supervivencia y trombosis en una serie de 214 pacientes. Med Clin (Barc) 2015; 144(6): 247-253.
     
    Melero H*, García-Giralt N, Fernández J, Díez-Pérez A, Guilemany JM. In vitro performance of ceramic coatings obtained by high velocity oxy-fuel spray. Bio-Med Mater Eng 2014; 24(5): 1781-1791.
     
    Calsina M, Braunstein AL, Glass LR, Kazim M. Orbital Fat Decompression for Thyroid Eye Disease: Retrospective Case Review and Criteria for Optimal Case Selection. Ophthal Plast Reconstr Surg 2015; 31(3): 215-218.
     
    Arriola E*, Conde-Estevez D. Onartuzumab. Anti-HGFR (c-Met) monoclonal antibody, oncolytic. Drug Future 2014; 39(6): 403-408.
     
     
    Tel: 93 316 04 00
    Doctor Aiguader, 88
    08003 Barcelona
    Seguiu-nos a:
    Twitter
    Youtube
    En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
    Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).