INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 710
28/05/2021
Projectes
Termini exhaurit
CRI - CANCER RESEARCH INSTITUTE
Funding for qualified scientists who are working to explore clinically relevant questions aimed at improving the effectiveness of cancer immunotherapies.
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓN MERCK SALUD
La finalitat última és proporcionar informació que permeti avaluar si determinats serveis sanitaris aconsegueixen mantenir o augmentar la salut dels individus, i principalment dels dos resultats finals de més interès: la qualitat i la quantitat de vida.
 
 
 
Informació últil
 
 
Banner-convocatories-tancament-02
Projectes
Termini exhaurit
COMISSIÓ EUROPEA
Highly innovative and ambitious collaborative projects in translational cancer research at European and international level.
 
Termini exhaurit
Fundación CRIS de investigación para vencer el cáncer
La Fundació CRIS contra el Càncer finançarà 2 ajuts del PROGRAMA D'EXCEL·LÈNCIA CRIS al llarg de 2021.
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓN CASER
Els projectes d'investigació presentats han de referir-se a l'àrea sociosanitària en temàtiques de dependència, atenció integrada i atenció centrada en la persona, destacant els projectes innovadors que augmentin l'efectivitat i eficiència en atenció sociosanitària, i que siguin de fàcil rèplica en altres llocs.
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓN TATIANA PÉREZ DE GUZMÁN EL BUENO
El Centre Internacional de Neurociència i Ètica (Cinet), creat per la Fundació Tatiana Pérez de Guzmán el Bueno, convoca ajuts per a la realització de projectes d'investigació, preferentment empírics, que sorgeixin del diàleg efectiu de la neurociència i altres camps del saber, com ara la biologia humana, la bioètica, la psicologia, la filosofia, la història o la física.
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓN EUGENIO RODRIGUEZ PASCUAL
Té com objectiu concedir subvencions a equips d'investigació estables que treballin en l'àrea de la biomedicina. A més, es tindran especialment en consideració aquells projectes que demostrin una clara aplicabilitat de la investigació que es proposi.
 
Termini exhaurit
Fundación Renal Iñigo Álvarez de Toledo (FRIAT)
El Premi té com objectiu finançar un projecte per a investigadors de qualsevol nacionalitat que hagin desenvolupat una labor investigadora d'excel·lència i que estiguin treballant actualment a Espanya. El projecte pot ser de temàtica oberta, bàsica o aplicada, però ha d'estar orientada a combatre, pal·liar o prevenir, directa o indirectament la malaltia renal i les seves conseqüències.
 
Termini exhaurit
Fondation Roger de Spoelberch
The Roger de Spoelberch Prize is awarded to a winner for a clinical and basic scientific research project in the area of neurodegenerative diseases and psychiatric disorders.
 
Termini exhaurit
LEO FOUNDATION
LEO Foundation ‘Open competition grants’ are given to support the best dermatology research projects worldwide.
 
Termini exhaurit
MICHELSON MEDICAL RESEARCH FOUNDATION
The 2021 Michelson Prizes funds young researchers who are using disruptive research concepts and inventive processes to significantly advance the development of vaccines and immunotherapies for major global diseases.
 
Termini exhaurit
EUROPEAN FOUNDATION FOR THE STUDY OF DIABETES (EFSD)
Funding for new projects aimed at advancing current knowledge in the domain of Type 1 diabetes
 
Termini exhaurit
INSTITUTO DE ESTUDIOS DEL HUEVO
Fomentar la investigació, el desenvolupament i la divulgació de tots els aspectes que concerneixen a l'ou en la seva relació amb l'alimentació, la nutrició, la salut pública i els factors que condicionen la qualitat en la seva producció i transformació.
 
Termini exhaurit
SOCIEDAD ESPAÑOLA DE LA RODILLA (SEROD)
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓN ESPAÑOLA DE REUMATOLOGÍA
Ajuts per a projectes, estades curtes o ampliació d'estudis en l'àrea de les malalties reumàtiques.
 
Termini exhaurit
FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE ASOCIACIONES DE TERAPIA FAMILIAR (FEATF)
Col·laborar a la promoció, el desenvolupament i al reconeixement d'aquesta disciplina tant per part de la comunitat científica com per part de la societat en general demostrant la seva eficàcia. Per aquesta raó es crea l'Ajut a la Investigació de l'Eficàcia de la Teràpia Familiar (des d'ara AIETF).
 
Altres
Termini exhaurit
ALLEN INSTITUTE
Professional development for emerging leaders in the field of neuroscience by providing opportunities and informal training on how to serve as scientific advisors.
 
Termini exhaurit
BIOCAT
CRAASH Barcelona is a 12-week program that helps European research teams launch successful device, diagnostic and e/digital health innovations to improve health and patient care through mentoring from experts at CIMIT (Boston), the most experienced health accelerator in the world.
 
Borses de viatge
Termini exhaurit
EHA - EUROPEAN HEMATOLOGY ASSOCIATION
Translational Research Training in Hematology (TRTH) provides junior researchers with a unique, year-long training and mentoring experience. TRTH is focused on helping early-career hematological scientists build successful careers in hematological translational research.
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓN ALFONSO MARTÍN ESCUDERO
La Fundació Alfonso Martín Escudero convoca 40 beques per a realitzar treballs de recerca en universitats o centres d´investigació a l´estranger, dins les següents temàtiques:
  • Agricultura i ramaderia
  • Ciències del mar
  • Ciències de la salut
  • Tecnologia d'aliments
  •  
    Termini exhaurit
    MATSUMAE INTERNATIONAL FOUNDATION
    Post-doctoral short stays in Japan.
     
    Termini exhaurit
    EUROPEAN ASSOCIATION FOR CANCER RESEARCH
    Travel Fellowships to enable early-career cancer researchers to gain new skills through a short-term visit to a lab or research group in another country.
     
    Premis
    Termini exhaurit
    LEO FOUNDATION
    The LEO Foundation Awards constitute a global recognition and are given annually to outstanding young scientists whose work represent extraordinary contributions to dermatology research.
     
    Termini exhaurit
    ATRESMEDIA
    Objectiu de reconèixer, posar en valor, donar suport i enfortir la tasca investigadora i de prevenció dels científics espanyols en l'àmbit de la salut.
     
    Termini exhaurit
    Fundación Renal Iñigo Álvarez de Toledo (FRIAT)
    Podran optar a aquest premi els residents a Espanya que estiguin en possessió de la titulació oficial d'infermeria, psicologia o treball social, o que de qualsevol manera treballin amb malalts renals, ja sigui professionalment o com a voluntaris.
     
    Termini exhaurit
    Fundación Renal Iñigo Álvarez de Toledo (FRIAT)
    Podran optar al premi els treballs que resumeixin investigacions bàsiques o experimentals per al millor coneixement de la morfologia i fisiologia normal del ronyó, i sobre l'etiologia, patogènia, fisiopatologia o tractament de les seves alteracions patològiques.
     
    Termini exhaurit
    NATURE PUBLISHING GROUP
    Nature Research Awards funds initiatives that support girls or young women to engage with, enjoy and study STEM subjects OR to increase the retention of women in STEM careers
     
    Termini exhaurit
    REAL ACADEMIA DE MEDICINA Y CIRUGÍA DEL PRINCIPADO DE ASTURIAS
    Premi Internacional Hipòcrates d'investigació mèdica sobre Nutrició Humana, destinat a honrar als científics dedicats a esclarir les qüestions relacionades amb aquesta important especialitat de la Medicina.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACION URIACH
    Fomentar i promoure els estudis sobre el passat de les Ciències de la Salut. Aquest premi anual, d'àmbit internacional, és adjudicat anualment al millor treball que segons el parer d'un jurat designat a aquest efecte, tracti sobre un tema d'Història de les Ciències de la Salut.
     
    Termini exhaurit
    FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE ASOCIACIONES DE TERAPIA FAMILIAR (FEATF)
    La Federació Espanyola d'Associacions de Teràpia Familiar té entre els seus objectius promocionar la Teràpia Familiar i la Intervenció Sistèmica al nostre país i contribuir al desenvolupament científic d'aquesta disciplina i al seu reconeixement social. Com una aportació més en aquesta direcció, la FEATF ofereix anualment un "Ajut a la investigació sobre Famílies i Teràpia Familiar", per tal d'incentivar i fomentar la realització de projectes de recerca en aquest camp.
     
    Termini exhaurit
    FBBVA - FUNDACIÓN BBVA
    Els Premis Fronteres del Coneixement distingeixen avenços fonamentals, disciplinaris o interdisciplinaris, en un ampli domini de el mapa del coneixement de segle XXI.
     
    Termini exhaurit
    EPPENDORF AG
    The Prize is awarded annually to one young scientist for the most outstanding neurobiological research based on methods of molecular and cell biology conducted by him/her during the past three years.
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    Fundación CRIS de investigación para vencer el cáncer
    CRIS Contra el Càncer convoca anualment 2 ajuts per a la contractació d'investigadors que desenvolupin la seva activitat en qualsevol hospital i / o centre de recerca d'Espanya.
     
    Termini exhaurit
    Fundación CRIS de investigación para vencer el cáncer
    CRIS Contra el Càncer convoca el Programa de Talent Clínic CRIS per formar metges excel·lents de qualsevol nacionalitat que vulguin desenvolupar la seva carrera investigadora en hospitals d'Espanya perquè puguin convertir-se en investigadors excel·lents en càncer.
     
    Termini exhaurit
    SOCIEDAD ESPAÑOLA DE NEURORRADIOLOGIA
    Objectiu primordial de la Societat Espanyola de Neuroradiologia (SENR) és la promoció de la investigació de la Neuroradiologia espanyola.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN PRIVADA OLGA TORRES
    Aquestes beques consisteixen en un ajut econòmic a investigadors amb títol de doctor per a desenvolupar treballs de recerca en el camp del càncer colorectal en un Centre reconegut de Catalunya i/o d’Espanya.
     
     
     
     
    Articles
     
    Kotecha D, Garcia M, Premawardhana D, Pellegrini D, Oliver-Williams C, Boutziouka V, Wood A, Natarajan N, Jackson R, Chan N, Ziaullah J, Rakhit RD, Hoole SP, Johnson TW, Kadziela J, Ludman P, Samani NJ, Maas A, van Geuns RJ, Alfonso F, Adlam D*. Risks and benefits of percutaneous coronary intervention in spontaneous coronary artery dissection. Heart . 2021; 107(17): 1398-1406.
     
    Pedro-Botet J*, Climent E, Gabarró N, Millán J. Familial combined hyperlipidaemia/polygenic mixed hyperlipidaemia. Clin Invest Arterioscl 2021; 33 Suppl 2: 43-49.
     
     
    Mortimer T, Welz PS, Aznar-Benitah S*, Koronowski KB*. Collecting mouse livers for transcriptome analysis of daily rhythms. STAR Protoc . 2021; 2(2): 100539 (Acceptat).
     
    Lytras T*, Beckmeyer-Borowko A, Kogevinas M, Kromhout H, Carsin AE, Antó JM, Bentouhami H, Weyler J, Heinrich J, Nowak D, Urrutia I, Martínez-Moratalla J, Gullón JA, Pereira Vega, Raherison Semjen, Pin I, Demoly P, Leynaert B, Villani S, Gislason T, Svanes Ø, Holm M, Forsberg B, Norbäck D, Mehta AJ, Keidel D, Vernez D, Benke G, Jõgi R, Torén K, Sigsgaard T, Schlünssen V, Olivieri M, Blanc PD, Watkins J, Bono R, Squillacioti G, Buist AS, Vermeulen R, Jarvis D, Probst-Hensch N, Zock JP. Cumulative Occupational Exposures and Lung-Function Decline in Two Large General-Population Cohorts. Ann Am Thorac Soc 2021; 18(2): 238-246.
     
    Muralidharan J, Moreno-Indias I*, Bulló M*, Vioque López J, Corella D, Castañer O, Vidal J, Atzeni A, Fernández-García JC, Torres-Collado L, Fernández-Carrion R, Fitó Colomer M, Olbeyra R, Gómez-Pérez AM, Galiè S, Bernal López M.R, Martínez-González MA, Salas Salvadó J, Tinahones F.J. Effect on gut microbiota of a 1-y lifestyle intervention with Mediterranean diet compared with energy-reduced Mediterranean diet and physical activity promotion: PREDIMED-Plus Study. Am J Clin Nutr 2021; 114(3): 1148-1158.
     
    Pérez-del-Pulgar C*, Anguelovski I, Cole H, de Bont J, Connolly JJT, Baró F, Díaz Y, Fontan M, Duarte-Salles T, Triguero-Mas M. The relationship between residential proximity to outdoor play spaces and children's mental and behavioral health: the importance of neighborhood socio-economic characteristics. Environ Res 2021; 200: 111326.
     
    Barreiro E*, Jiménez C, de Pedro J, Ramirez MT. COVID-19 and Pulmonology in the XXI century: Challenge or Opportunity?. Arch Bronconeumol 2021; 56(7): 411-412.
     
    Rodríguez-Fuster A*, Aguiló R, Fontané J, Adalia R, Sánchez-Navas S, Belda-Sanchis J. Tracheal trauma in the context of the current infection by COVID-19. About 2 cases. Arch Bronconeumol 2021; 56(10): 670-671.
     
    Cole H, Anguelovski I, Connolly JJT, Garcia Lamarca E, Pérez-del-Pulgar C, Shokry G, Triguero-Mas M. Adapting the environmental risk transition theory for urban health inequities: An observational study examining complex environmental riskscapes in seven neighborhoods in Global North cities. Soc Sci Med 2021; 277: 113907.
     
    Triguero-Mas M*, Anguelovski I, Garcia Lamarca E, Argüelles L, Pérez-del-Pulgar C, Shokry G, Connolly JJT, Cole H. Natural outdoor environments' health effects in gentrifying neighborhoods: Disruptive green landscapes for underprivileged neighborhood residents. Soc Sci Med 2021; 279: 113964.
     
    Cuesta M, Fuentes M, Rubio M, Bordiu E, Barabash A, Garcia-de la Torre N, Rojo-Martínez G, Valdes S, Soriguer F, Vendrell JJ, Urrutia IM, Ortega E, Montanya E, Menendez E, Lago A, Gomis R, Goday A, Castell C, Badía R, Girbés J, Gaztambide S, Franch J, Delgado E, Chaves FJ, Castano L, Calle-Pascual AL*. Incidence and regression of metabolic syndrome in a representative sample of the Spanish population: results of the cohort di@bet.es study. BMJ Open Diabetes Res Care . 2020; 8(1): e001715.
     
     
    Delgado J*, Cepeda JM, Llorens P, Jacob J, Comín J, Montero M, Miró Ò, López de Sá E, Manzano L, Martín-Sánchez FJ, Formiga F, Masip J, Perez-Calvo JI, Herrero-Puente P, Manito N, working groups of SEC, SEMI and SEMES. Consensus on improving the comprehensive care of patients with acute heart failure. Rev Clin Esp 2021; 221(3): 163-168.
     
    Mancebo G*, Miralpeix E, Solé-Sedeño JM, Tió G, Rodrigo-Calvo T, Lloveras B, Alameda F. Influence of age on treatment and prognosis of invasive cervical cancer. Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol 2021; 262: 68-72.
     
    Puricelli DM*, Christensen T, Burón A, Haas JS, Kamineni A, Pashayan N, Rabeneck L, Smith RA, Elfström M, Broeders MJM, International Cancer Screening Network ICSN. Interruption of cancer screening services due to COVID-19 pandemic: lessons from previous disasters. Prev Med Rep 2021; 23: 101399.
     
    Homs C, Berruezo P, Según G, Estrada L, de Bont J, Riera-Romaní J, Carrillo-Álvarez E, Schröder H, Milà R, Gómez SF*. Family-based intervention to prevent childhood obesity among school-age children of low socioeconomic status: study protocol of the FIVALIN project. BMC Pediatr 2021; 21(1): 246.
     
    Fachini R*, Criado PR, Baldavira N, Cardial D, Giménez-Arnau AM, Machado CDA. What lessons can we learn? Clinical and epidemiological retrospective analysis of 267 patients with urticaria in a Brazilian tertiary center. An Bras Dermatol 2021; 96(4): 436-441.
     
    Bravo A, Argudo N, González-Castillo A, Membrilla E, Sancho JJ, Grande L, Pera M, Pereira JA*. Long-term follow-up of prophylactic mesh reinforcement after emergency laparotomy. A retrospective controlled study. BMC Surg 2021; 21(1): 243.
     
    Iakab SA, Ràfols P*, Tajes M, Correig-Blanchar X, García-Altares M. Gold Nanoparticle-Assisted Black Silicon Substrates for Mass Spectrometry Imaging Applications. ACS Nano . 2020; 14(6): 6785-6794.
     
    Kocatürk E*, Al-Ahmad M, Krause K, Giménez-Arnau AM, Thomsen SF, Conlon N, Marsland A, Savk E, Criado RF, Danilycheva I, Fomina D, Godse K, Khoshkhui M, Gelincik A, Degirmentepe EN, Demir S, Ensina LF, Kasperska-Zajac A, Rudenko M, Valle S, Medina I, Bauer A, Zhao Z, Staubach P, Bouillet L, Su Küçük, Ates C, Maurer M. Effects of pregnancy on chronic urticaria: Results of the PREG-CU UCARE study. Allergy 2021; 76(10): 3133-3144.
     
    Ielpo B*, Podda M, Pellino G, Pata F, Di Saverio S. Stress response during the early phase of the pandemic: lessons learned and opportunities. Br J Surg 2021: (en Premsa).
     
     
    Tel: 93 316 04 00
    Doctor Aiguader, 88
    08003 Barcelona
    Seguiu-nos a:
    Twitter
    Youtube
    En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
    Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).