INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 295
01/03/2013
Projectes
Termini exhaurit
FUNDACIÓ LA MARATÓ DE TV3
Fomentar la recerca científica d’excel·lència sobre aspectes etiològics, patogènics, clínics, terapèutics, epidemiològics, de salut pública i de serveis sanitaris, en l’àmbit del càncer, com a element nuclear del projecte.
 
Borses de viatge
Termini exhaurit
ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE PEDIATRÍA
L'objectiu d'aquestes beques d'estada curta és fomentar l'aprenentatge de tècniques diagnòstiques, terapèutiques o de laboratori en centres de reconegut prestigi nacional o internacional.
 
Premis
Termini exhaurit
FUNDACIO AGRUPACIO MUTUA
Premiar un projecte de recerca de base científica que es vulgui portar a terme en l'àmbit de la gent gran.
Es pretén incentivar la recerca en diferents àmbits geriàtrics, com per exemple: malalties o deterioraments d'especial incidència en la vellesa, alimentació i dietètica, exercici físic, hàbitat i altres equivalents.
El premi vol fomentar l'avenç cap a un objectiu global de tota societat com és el de donar millor qualitat de vida a la gent gran.
 
Recursos Humans
Termini exhaurit
COST (COOPERACIÓ EUROPEA EN L'ÀMBIT DE LA RECERCA CIENTIFICA I TÈCNICA)
COST dóna suport a activitats en xarxa com reunions, conferències, intercanvis científics de curta durada i activitats de promoció. Es convida a presentar propostes que contribueixin al desenvolupament científic, tecnològic, econòmic, cultural o social a Europa. Acull amb especial interès les propostes que tinguin un paper precursor respecte d'altres programes europeus i/o estiguin posades en marxa per investigadors novells.
 
 
 
Informació últil
 
 No hi ha novetats
 
 
Banner-convocatories-tancament-02
Projectes
Termini exhaurit
COMISSIÓ EUROPEA
El Segon Programa d'Acció Comunitària en el Camp de la Salut 2008-2013 pretén complementar, així com donar suport i valor afegit, a les polítiques dels Estats membres per tal de contribuir a la solidaritat i desenvolupament de la Unió Europea. Els objectius del Programa són:
  • Millorar la seguretat sanitària dels ciutadans.
  • Promoure la salut, inclosa la reducció de les desigualtats en matèria de salut.
  • Generar i difondre informació i coneixements sobre la salut.
  •  
    Termini exhaurit
    COMISSIÓ EUROPEA
    The aim of the call is to establish a limited number of ambitious, innovative, multi-national and multi-disciplinary collaborative research projects that will add value to existing research by identifying new genetic, epigenetic and environmental risk and protective factors associated with neurodegenerative disorders. The following neurodegenerative diseases are included in the call:
  • Alzheimer’s disease and other dementias
  • Parkinson’s disease and PD related disorders
  • Prion disease
  • Motor neuron diseases
  • Huntington’s disease
  • Spinocerebellar ataxia (SCA)
  • Spinal muscular atrophy (SMA). Studies primarily relevant to other diseases with a neurodegenerative component (e. g. vascular dementias or multiple sclerosis) are not included in the call. Proposals spanning different neurodegenerative disorders are encouraged, although proposals dealing with only one disease may be submitted.
    Excluded from this call are clinical outcome or intervention trials as well as work entirely dedicated to high throughput sequencing to identify novel candidate genes.
  •  
    Termini exhaurit
    GILEAD SCIENCES S.L.U.
    Impulsar la realització de nous projectes de recerca assistencial que esdevinguin beneficiosos per als pacients, per a la societat i, en definitiva, per a la comunitat científica en les árees de recerca VIH i hepatitis.
     
    Termini exhaurit
    SOCIEDAD ESPAÑOLA DE GASTROENTEROLOGÍA, HEPATOLOGÍA Y NUTRICIÓN PEDIÁTRICA
    L'objectiu és promoure i donar suport a la realització de treballs d'investigació científica en el camp de l'especialitat.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN S.E.N - FUNDACION SENEFRO
    L'objectiu d'aquestes ajudes és promoure i facilitar la Investigació a Espanya en el camp de la Nefrologia.
    Els Projectes poden tractar problemes de nefrologia clínica, hipertensió arterial, tècniques de depuració extrarrenal o trasplantament renal.
     
    Termini exhaurit
    The New York Stem Cell Foundation
    The mission of The New York Stem Cell Foundation is to accelerate cures for the major diseases of our time through stem cell research.
     
    Termini exhaurit
    EUROPEAN FOUNDATION FOR THE STUDY OF DIABETES (EFSD)
    The EFSD/Boehringer Ingelheim European Diabetes Research Programmes are intended to stimulate and accelerate European research in diabetes in the specific areas of common interest.
     
    Termini exhaurit
    PROGRAMA IBEROAMERICANO DE CIENCIA Y TECNOLOGÍA PARA EL DESARROLLO
    Contribuir al desenvolupament harmònic i sostenible de la regió iberoamericana mitjançant la col·laboració i cooperació entre els següents organismes:
  • Organismes nacionals de ciència i tecnologia
  • Organismes de foment de la innovació
  • Grups de recerca de les universitats
  • Centres d'R+D i les empreses d'Iberoamèrica.
    Tipus d'accions:
    A) Xarxes Temàtiques (RT)
    Són activitats que faciliten la interacció, la cooperació i la transferència de coneixements i tecnologies entre els grups dels països membres entorn de temes prioritaris d'interès comú i que desenvolupen activitats de formació i capacitació, intercanvi, mobilitat i interacció científica, amb l'objectiu de situar i mantenir a la Comunitat Iberoamericana en posicions rellevants respecte al tema tractat.
  •  
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ ORDESA
    L'Associació Espanyola de Pediatria (AEP), amb el patrocini dels Laboratoris Ordesa, amb el propòsit de promocionar la investigació en el camp de la pediatria, convoca una ajuda econòmica per un projecte d'investigació en prevenció de l'obesitat en la edat pediàtrica.
     
    Termini exhaurit
    ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE PEDIATRÍA
    El projecte d'investigació haurà de versar sobre un tema lliure de Pediatria valorant-se especialment els projectes multicèntrics i/o internivells assistencials.
     
    Termini exhaurit
    SOCIEDAD ESPAÑOLA DE NEUMOLOGÍA PEDIATRICA
    Beques d'ajuts a la recerca a treballs d'interès en pneumologia, sobre un tema lliure de pneumologia pediàtrica.
     
    Termini exhaurit
    SOCIETAT CATALANA DE REUMATOLOGIA
    L’objectiu és impulsar el desenvolupament i la investigació de la reumatologia a Catalunya.
    S’atorgarà la beca al millor projecte original i inèdit, vinculat a aspectes clínics, epidemiològics o d’investigació bàsica en l’especialitat de la reumatologia.
     
    Termini exhaurit
    SOCIETAT CATALANA DE REUMATOLOGIA
    L’objectiu és impulsar el desenvolupament i la investigació de la reumatologia a Catalunya en l'àrea del metabolisme ossi.
    S’atorgarà la beca al millor projecte original i inèdit, vinculat a aspectes clínics, epidemiològics o d’investigació bàsica en l'àrea específica del metabolisme ossi.
     
    Termini exhaurit
    SOCIETAT CATALANA DE FARMÀCIA CLÍNICA
    Finançar un projecte d’avaluació de resultats en atenció farmacèutica amb aplicació a qualsevol àmbit assistencial.
     
    Termini exhaurit
    INNOVATIVE MEDICINES INITIATIVE
    La Iniciativa per Medicaments Innovadors (IMI) és el partenariat público-privat més gran d'Europa. La seva missió és recolzar la recerca farmacèutica pre-competitiva per a impulsar el desenvolupament de medicaments segurs i més efectius per als pacients, mitjançant l'eliminació de colls d'ampolla en el procés de desenvolupament de medicaments; així com millorar la competitivitat d'Europa assegurant que el sector biofarmacèutic segueixi sent un sector dinàmic d'alta tecnologia.
     
    Termini exhaurit
    SOCIETAT CATALANA DE REUMATOLOGIA
    Impulsar el desenvolupament i la investigació de la Reumatologia a Catalunya en l'àrea de l'artrosi.
    S’atorgarà la Beca al millor projecte original i inèdit, vinculat a aspectes clínics, epidemiològics o d’investigació bàsica en l'àrea específica de l'artrosi.
     
    Termini exhaurit
    HUMAN FRONTIER SCIENCE PROGRAMME
    Promoure la col·laboració entre equips de recerca interdisciplinaris de diferents països que enfoquen la seva recerca en els problemes de Ciències de la Vida. S'ofereix dos instruments de participació: Ajuts als investigadors emergents i Ajuts a la Investigació.
     
    Borses de viatge
    Termini exhaurit
    SOCIEDAD ESPAÑOLA DE ENFERMEDADES INFECCIOSAS Y MICROBIOLOGÍA CLÍNICA
    L'objecte de la present convocatòria és regular el procediment de concessió d'una beca destinada a la realització d'una estada a un centre d'excel·lència estranger.
    En memòria del Prof. Francisco Martín Luengo, la beca es denomina Beca SEIMC-Martín Luengo
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN S.E.N - FUNDACION SENEFRO
    Augmentar l'intercanvi de coneixements i habilitats que repercuteixen de manera directa en la qualitat de la pràctica clínica i/o de la generació de nous coneixements en l'àrea de malalties renals.
     
    Termini exhaurit
    FULBRIGHT ESPAÑA
    La Comissió d'Intercanvi Cultural, Educatiu i Científic entre Espanya i els Estats Units anuncia la convocatòria de fins a un màxim de 25 beques per a cursar estudis de postgrau en universitats d'Estats Units en qualsevol disciplina.
    Les beques Fulbright estan destinades a titulats superiors, enginyers i arquitectes que estiguin interessats a fer màsters, programes de PhD o, excepcionalment, projectes d'investigació predoctoral.
    Les beques es concedeixen per un curs escolar o per dotze mesos. Les renovacions per a un segon curs o per a altres dotze mesos com a màxim, dependran de l'objectiu de titulació del becari, del seu rendiment acadèmic i de la disponibilitat de pressupost de la Comissió.
    Els becaris acceptats en programes de doctorat conten amb el suport institucional del Programa Fulbright durant un període de cinc anys consecutius.
     
     
    Premis
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN CASER
    El seu objectiu és encoratjar i reconèixer la tasca de persones i entitats que treballen per a la integració i millora de la qualitat de vida de les persones depenents, així com el suport a les seves famílies, contribuint al mateix temps i, mitjançant la seva difusió, a la divulgació i sensibilització de la societat.
    Estan destinats a la persona, entitat o institució que, dintre de l'àmbit universitari o científic, hagin portat a terme estudis o investigacions, de caràcter innovador, tendents a la recerca de solucions viables i eficaces per a la millora de la qualitat de vida de les persones depenents i les seves famílies.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN ECO
    La Fundació per a l'Excel·lència i la Qualitat en l'Oncologia (ECO) convoca els primers Premios Fundación ECO per a aquelles persones que hagin contribuït de forma significativa al desenvolupament de l'Oncologia Mèdica.
    Els premis tenen tres categories:
    1. Premi a la trajectòria clínica i científica per a oncòlegs mèdics.
    2. Premi a la personalitat social més rellevant en Oncologia.
    3. Premi a la contribució divulgativa en Oncologia.
     
    Termini exhaurit
    LABORATORIOS GRIFOLS S.A.
    Distingir els millors treballs científics publicats sobre hemostàsia.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN PFIZER
    Premiar aquells treballs de recerca biomèdica publicats durant l'any 2012 a revistes científiques citades al "Science Citation Index".
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN BANCO HERRERO
    Encoratjar i reconèixer el treball dels investigadors espanyols en els camps del coneixement econòmic, empresarial i social, i contribuir a l'anàlisi i formulació d'alternatives que promoguin el benestar social.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACION PREMIOS REY JAIME I
    El premi es concedirà a aquella persona que la seva tasca hagi estat altament significativa.
    Els candidats podran ser proposats per investigadors, universitats, acadèmies, col·legis professionals, hospitals, empreses, fundacions i altres.
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    COST (COOPERACIÓ EUROPEA EN L'ÀMBIT DE LA RECERCA CIENTIFICA I TÈCNICA)
    COST dóna suport a activitats en xarxa com reunions, conferències, intercanvis científics de curta durada i activitats de promoció. Es convida a presentar propostes que contribueixin al desenvolupament científic, tecnològic, econòmic, cultural o social a Europa. Acull amb especial interès les propostes que tinguin un paper precursor respecte d'altres programes europeus i/o estiguin posades en marxa per investigadors novells.
     
    Termini exhaurit
    ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE PEDIATRÍA
    Recerca lliure sobre un tema de Pediatria.
     
    Termini exhaurit
    SOCIETAT CATALANA DE REUMATOLOGIA
    L’objectiu és impulsar el desenvolupament i la investigació en l'àrea de la reumatologia pediàtrica.
    S’atorgarà la beca al millor projecte original i inèdit, vinculat a aspectes clínics, epidemiològics o d’investigació bàsica en l'àrea específica de la reumatologia pediàtrica.
     
    Termini exhaurit
    COMISSIÓ EUROPEA
    L’acció Marie Curie International Staff Exchange Scheme està adreçada a l’enfortiment dels partenariats de recerca a través d'intercanvis de personal de curta durada i d'activitats en xarxa entre organitzacions de recerca europees i organitzacions de països amb els quals la UE té establerts acords en matèria de R+D (o en procés de negociació) o bé de països coberts per la Política de Veïnatge Europeu. En comparació amb altres accions Marie Curie ja existents, les quals ofereixen possibilitats de mobilitat a investigadors individuals, aquesta nova acció donarà suport a organitzacions de recerca amb objecte d’establir o reforçar la cooperació en recerca a llarg termini mitjançant programes comuns coordinats d’intercanvis per períodes curts d’investigadors.
     
     
     
     
    Articles
     
    Muntasell A*, Costa-García M, Vera A, Marina-García N, Kirschning CJ, López-Botet M. Priming of NK cell anti-viral effector mechanisms by direct recognition of human cytomegalovirus. Front Immunol 2013; 4: 40.
     
    Ni Chroinin D*, Asplund K, Asberg S, Callaly E, Cuadrado E, Díez-Tejedor E, Di Napoli M, Engelter ST, Furie KL, Giannopoulos S, Gotto Jr AM, Hannon N, Jonsson F, Kapral MK, Martí Fàbregas J, Martínez-Sánchez P, Milionis HJ, Montaner J, Muscari A, Pikija S, Probstfield J, Rost N, Thrift AG, Vemmos K. Statin therapy and outcome after ischemic stroke: systematic review and meta-analysis of observational studies and randomized trials. Stroke 2013; 44(2): 448-456.
     
    Vidal P, Ramon-Moros JM*, Goday A, Benaiges D, Trillo L, Parri A, González S, Pera MR, Grande L. Laparoscopic Gastric Bypass Versus Laparoscopic Sleeve Gastrectomy as a Definitive Surgical Procedure for Morbid Obesity. Mid-Term Results. Obes Surg 2013; 23(3): 292-299.
     
    Goss PE*, Smith IE, O'Shaughnessy J, Ejlertsen B, Kaufmann M, Boyle F, Buzdar AU, Fumoleau P, Gradishar W, Martín M, Moy B, Piccart-Gebhart M, Pritchard KI, Lindquist D, Chavarri-Guerra Y, Aktan G, Rappold E, Williams LS, Finkelstein DM, on behalf of the TEACH investigators (...,Albanell J,...). Adjuvant lapatinib for women with early-stage HER2-positive breast cancer: a randomised, controlled, phase 3 trial. Lancet Oncol 2013; 14(1): 88-96.
     
    Wagner M, Bellmunt J, Boutros C, Bonardel G, Loriot Y, Albiges L, Massard C, Fizazi K*. False Positive 2-(18)Fluroro-deoxy-D-Glucose Positron Emission Tomography (FDG-PET) in Patients with Disseminated Seminoma and Post-Chemotherapy Residual Masses. Clin Genitourin Cancer 2013; 11(1): 66-69.
     
    Pettengell R, Salar A, Schwenkglenks M, Rossi FG, Duehrsen U, Verhoef G, Lugtenburg PJ, Wheeler T, Pujol B, Haioun C. Darbepoetin alfa administration in patients with non-Hodgkin lymphoma and chemotherapy-induced anemia receiving (±R)CHOP. Hematology 2013; 18(1): 26-29.
     
    Cuenca A, Sánchez-Niubó A, Torrens M, Suelves JM, Domingo-Salvany A*. La entrevista Cannabis Abuse Screening Test (CAST) para el diagnóstico de trastornos psiquiátricos en jóvenes consumidores de cannabis. Adicciones 2013; 25(1): 87-88.
     
    Cuenca A, Torrens M, Sánchez-Niubó A, Suelves JM, Domingo-Salvany A*. Comorbilidad psiquiátrica en jóvenes-adultos consumidores de cannabis. Adicciones 2013; 25(1): 45-54.
     
    Burón E*, Bulbena A, Barrada JR, Pailhez G. La escala EROL: Una nueva medida olfatoria conductual y su relación con los síntomas ansiosos y depresivos. Actas Esp Psiquiatr 2013; 41(1): 2-9.
     
     
    Tel: 93 316 04 00
    Doctor Aiguader, 88
    08003 Barcelona
    Seguiu-nos a:
    Twitter
    Youtube
    En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
    Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).