INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 298
22/03/2013
Projectes
Termini exhaurit
BD BIOSCIENCES
El programa d'ajuts a la recerca en immunologia té per objectiu donar suport a idees innovadores dins de les següents àrees de recerca:
  • Multicolor flow cytometry
  • Cell signaling
  • Cancer research
  • Immune function
  • Infectious diseases
  • Neuroscience research
  •  
    Termini exhaurit
    BD BIOSCIENCES
    El programa d'ajuts a la recerca en cèl·lules mare té per objectiu donar suport a l'estudi continuat de cèl·lules mare pluripotencials induïdes, embrionàries o adultes, per a millorar la comprensió dels processos tant patològics com normals.
     
    Termini exhaurit
    ROLEX ARWARDS FOR ENTERPRISE
    The Rolex Awards for Enterprise support pioneering work in five areas:
  • applied technology,
  • cultural heritage,
  • environment,
  • exploration and discovery, and
  • science and health.

    Projects are assessed on their originality, potential for impact, feasibility, and, above all, on the candidates own spirit of enterprise.

    Winners are innovators who typically work outside the mainstream and often have limited accesss to traditional funding. Rather than reward past achievements, the Rolex Awards provide financial assistance and recognition to individuals embarking on new ventures or carrying out ongoing projects.
  •  
    Premis
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN RENAL IÑIGO ÁLVAREZ TOLEDO
    El Premi té com objectiu finançar un projecte per a investigadors de qualsevol nacionalitat que hagin desenvolupat una labor investigadora d'excel·lència i que estiguin treballant actualment a Espanya. El projecte pot ser de temàtica oberta, bàsica o aplicada, però ha d'estar orientada a combatre, pal·liar o prevenir, directa o indirectament la malaltia renal i les seves conseqüències.
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    THE NESTLE FOUNDATION
    La Nestlé Foundation dóna suport a la recerca en nutrició humana que tingui una rellevància en salut pública en països de renda baixa i renda mitja-baixa (es pot consultar la classificació de països a (http://www.worldbank.org)
    Finançar recerca sobre els següents temes:
  • Nutrició materno infantil, incloent lactància materna i complements alimentaris
  • Deficiències en macro- i micronutrients
  • Interaccions entre infeccions i nutrició
  • Educació nutricional i promoció de la salut
  •  
     
     
    Informació últil
     
     
    Banner-convocatories-tancament-02
    Projectes
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ LA MARATÓ DE TV3
    Fomentar la recerca científica d’excel·lència sobre aspectes etiològics, patogènics, clínics, terapèutics, epidemiològics, de salut pública i de serveis sanitaris, en l’àmbit del càncer, com a element nuclear del projecte.
     
    Termini exhaurit
    SEC - SOCIEDAD ESPAÑOLA DE CARDIOLOGIA
    L'objecte d'aquest Projecte és promoure la investigació en cardiologia i haurà de destinar-se obligatòriament a infraestructura, material o personal dedicat a la investigació. Per a la seva concessió es valorarà la qualitat científica del projecte, la seva originalitat i viabilitat, especialment l'adequació dels mitjans i experiència del laboratori o servei a les necessitats del projecte.
     
    Termini exhaurit
    SEC - SOCIEDAD ESPAÑOLA DE CARDIOLOGIA
    Es convoquen 4 beques d'investigació clínica en cardiologia, 2 per part de la Societat Espanyola de Cardiologia a través de la Fundació Casa del Cor i 2 per part de la Fundació Espanyola del Cor, per una quantia de 18.000 euros cadascuna.
    L'objecte d'aquest projecte és promoure la investigació en cardiologia i haurà de destinar-se obligatòriament a infraestructura, material o personal dedicat a la investigació. Per a la seva concessió es valorarà la qualitat científica del projecte, la seva originalitat i viabilitat, especialment l'adequació dels mitjans i experiència del laboratori o servei a les necessitats del projecte.
     
    Termini exhaurit
    SEC - SOCIEDAD ESPAÑOLA DE CARDIOLOGIA
    L'objecte d'aquest Projecte és promoure la investigació en cardiologia i haurà de destinar-se obligatòriament a infraestructura, material o personal dedicat a la investigació. Per a la seva concessió es valorarà la qualitat científica del projecte, la seva originalitat i viabilitat, especialment l'adequació dels mitjans i experiència del laboratori o servei a les necessitats del projecte.
     
    Termini exhaurit
    WORLDWIDE CANCER RESEARCH
    El principal objectiu de l’AICR és donar suport a la recerca fonamental i translacional pel que fa a les causes, mecanismes, diagnosis, tractament i prevenció del càncer. Es podran considerar sol·licituds que proposin una combinació de recerca bàsica i clínica, tot i que no s’acceptaran propostes de naturalesa completament clínica com ara estudis, assajos clínics, assistència sanitària etc. En cas que es vulgui presentar una proposta de naturalesa clínica o semi-clínica, els sol·licitants han de contactar amb el coordinador científic de l'AICR (matfield@aicr.org.uk).
     
    Borses de viatge
    Termini exhaurit
    ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE PEDIATRÍA
    L'objectiu d'aquestes beques d'estada curta és fomentar l'aprenentatge de tècniques diagnòstiques, terapèutiques o de laboratori en centres de reconegut prestigi nacional o internacional.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIO LA CAIXA
    Concessió de 25 beques per realitzar estudis oficials de doctorat que culminin amb la lectura de la tesi doctoral en una universitat espanyola.
    La convocatòria comprèn totes les àrees del coneixement.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIO LA CAIXA
    Convocar 48 beques per a cursar estudis de postgrau, en universitats dels Estats Units o del Canadà, durant el curs 2014-2015.
    Els estudis són de màster o doctorat. També hi són admesos, segons quin sigui l’interès del tema i la vàlua del candidat, els projectes predoctorals d'investigació científica i tècnica.
     
    Premis
    Termini exhaurit
    FUNDACIO AGRUPACIO MUTUA
    Premiar un projecte de recerca de base científica que es vulgui portar a terme en l'àmbit de la gent gran.
    Es pretén incentivar la recerca en diferents àmbits geriàtrics, com per exemple: malalties o deterioraments d'especial incidència en la vellesa, alimentació i dietètica, exercici físic, hàbitat i altres equivalents.
    El premi vol fomentar l'avenç cap a un objectiu global de tota societat com és el de donar millor qualitat de vida a la gent gran.
     
    Termini exhaurit
    Grupo CTO
    La investigació és una de les àrees de major importància en el desenvolupament de la labor professional dels metges i infermers. Hi ha consciència de les dificultats per a aconseguir mantenir les línies d'investigació, tant en les facultats com en els hospitals. Una d'aquestes dificultats és l'econòmica. Per això, CTO ha volgut col·laborar per a aconseguir que tots els projectes que es presentin puguin executar-se amb èxit.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN CAJA RURAL DE GRANADA
    S'estableix una àmplia temàtica coincident amb les línies prioritàries d'investigació en el Parc Tecnològic de Ciències de la Salut
  • Medicina regenerativa i teràpia gènica
  • Oncologia molecular i genòmica del càncer
  • Genòmica, proteòmica i farmacogenòmica
  • Immunologia i Inmunopatologia
  • Parasitología molecular
  • Neurociències
  • Nutrició, nutrigenòmica i endocrinologia molecular
  • Biotecnologia i noves dianes terapèutiques
  • Patologies cardiovasculars
  •  
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ IMIM
    Permetre als residents del PSMAR iniciar la seva trajectòria en l'àmbit de la recerca per mitjà d'un contracte laboral per incorporar-se a projectes de recerca vigents i dirigits per un investigador de l'IMIM
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ IMIM
    Amb la intenció de reforçar el desenvolupament de l'activitat investigadora entre el personal que realitza activitat assistencial, es pretén compensar la dedicació parcial a la recerca (50%).
     
    Termini exhaurit
    ASOCIACIÓN DE ECONOMIA DE LA SALUD
    Estimular el desenvolupament de projectes d'investigació en àrees rellevants de la salut o els serveis santitaris, que tinguin una alta qualitat metodològica i en els quals alguna de les diverses orientacions i àrees de l'economia de la salut tinguin un paper preponderant.
     
     
     
     
    Articles
     
    Maurer M, Rosen K*, Hsieh HJ, Saini S, Grattan C, Giménez-Arnau AM, Agarwal S, Doyle R, Canvin J, Kaplan A, Casale T. Omalizumab for the Treatment of Chronic Idiopathic or Spontaneous Urticaria. New Engl J Med 2013; 368(10): 924-935.
     
    Navarro R*, Vilarrasa E, Herranz P, Puig L, Bordas X, Carrascosa JM, Taberner R, Ferran M, García-Bustinduy M, Romero-Maté A, Pedragosa R, Garcia-Diez A, Daudén E. Safety and effectiveness of ustekinumab and anti-tumor necrosis factor therapy in patients with psoriasis and chronic viral hepatitis b or c. A retrospective, multicentre study in a clinical setting. Br J Dermatol 2013; 168(3): 609-616.
     
    Zamora-Ros R, Serafini M, Estruch Riba R, Lamuela-Raventos RM, Martínez-González MA, Salas Salvadó J, Fiol M, Lapetra J, Arós F, Covas MI, Andrés-Lacueva C*, on behalf of the PREDIMED Study Investigators (...,Fitó Colomer M, de la Torre R, Schröder H,...). Mediterranean diet and non enzymatic antioxidant capacity in the PREDIMED study: Evidence for a mechanism of antioxidant tuning. Nutr Metab Cardiovasc Dis 2013; 23(12): 1167-1174.
     
    Yubero-Lahoz S, Robledo P, Farré M, de la Torre R*. Platelet SERT as a Peripheral Biomarker of Serotonergic Neurotransmission in the Central Nervous System. Curr Med Chem 2013; 20(11): 1382-1396.
     
    Marcuello C, Calle-Pascual AL*, Fuentes M, Runkle I, Rubio MA, Montañez C, Rojo-Martínez G, Soriguer F, Bordiu E, Goday A, Bosch-Comas A, Carmena R, Casamitjana R, Castaño L, Castell C, Catalá M, Delgado E, Franch J, Gaztambide S, Girbés J, Gomis R, Urrutia I, López-Alba A, Martínez-Larrad MT, Menéndez E, Mora-Peces I, Ortega E, Pascual-Manich G, Serrano-Ríos M, Valdés S, Vázquez JA, Vendrell J. Prevalence of the metabolic syndrome in Spain using regional cutoff points for waist circumference: the di@bet.es study. Acta Diabetol 2013; 50(4): 615-623.
     
    Gonçalo M*, Ferguson J, Bonevalle A, Bruynzeel D, Giménez-Arnau AM, Goossens A, Kerr A, Lecha M, Neumann N, Niklasson B, Pigatto P, Rhodes LE, Rustemeyer T, Sarkany R, Thomas P, Wilkinson M. Photopatch testing: recommendations for a European photopatch test baseline series. Contact Dermatitis 2013; 68(4): 239-243.
     
    Brared Christensson J*, Andersen KE, Bruze M, Johansen J, García-Bravo B, Giménez-Arnau AM, Goh CL, Nixon R, White IR. An international multicentre study on the allergenic activity of air-oxidized R-limonene. Contact Dermatitis 2013; 68(4): 214-223.
     
    Lloveras B*, Gómez S, Alameda F, Bellosillo B, Mojal S, Muset M, Parra M, Palomares JC, Serrano S. HPV Testing by cobas HPV Test in a Population from Catalonia. PLoS ONE 2013; 8(3): e58153.
     
    Foster GR*, Zeuzam S, Pianko S, Sarin SK, Piratvisuth T, Shah S, Andreone P, Sood A, Chuang WL, Lee CM, George J, Gould M, Flisiak R, Jacobson IM, Komolmit P, Thongsawat S, Tanwandee T, Rasenack J, Solà R, Messina I, Yin Y, Cammarata S, Feutren G, Brown KK. Decline in pulmonary function during chronic hepatitis C virus therapy with modified interferon alfa and ribavirin. J Viral Hepatitis 2013; 20(4): e115-e123.
     
    ____________*, Pérez A, Sánchez-Martínez F, Dieguez M, Espelt A, ____________, Suelves JM, de la Torre R, Nebot M. Evaluation of the effectiveness of a school-based cannabis prevention program. Drug Alcohol Depend 2013; 132(1-2): 257-264.
     
    Sánchez-González B*, Llorente A, Sancho JM, Panizo C, Guinea JM, Cladera A, Mateos C, Salar A. A new modified prophylactic scheme against liposomal cytarabine-induced arachnoiditis in adult lymphoma patients. Leukemia Lymphoma 2013; 54(4): 892-893.
     
    Hoffmeister L*, Lavados PM, Comas M, Vidal C, Cabello R, Castells X. Performance measures for in-hospital care of acute ischemic stroke in public hospitals in Chile. BMC Neurol 2013; 13: 23.
     
    Hinarejos P*, Piñol I, Torres A, Prats E, Gil-Gómez G, Puig L. Highly Crosslinked Polyethylene Does Not Reduce the Wear in Total Knee Arthroplasty: In Vivo Study of Particles in Synovial Fluid. J Arthroplasty 2013; 28(8): 1333-1337.
     
    Soliman EZ*, Roediger MP, Duprez DA, Knobel H, Elion R, Neaton JD, for the INSIGHT SMART Study Group. Protease inhibitors and cardiac autonomic function in HIV-infected patients: a cross-sectional analysis from the Strategies for Management of Antiretroviral Therapy (SMART) Trial. BMJ Open 2013; 3(3): e002523.
     
    Manzanares S*, Lafuente S, Marti M, Simon P, Gorrindo P, Caylà JA. Evolución de la incidencia de tos ferina en la ciudad de Barcelona entre 1999 y 2011. Enferm Infecc Microbiol Clin 2013; 31(3): 156-158.
     
    Selent J, Kaczor AA, Guixà-González R, Carrió P, Pastor M, Obiol-Pardo C*. Rational design of the survivin/CDK4 complex by combining protein-protein docking and molecular dynamics simulations. J Mol Model 2013; 19(4): 1507-1514.
     
     
    Brotons C*, Lobos JM, Royo-Bordonada MA, Maiques A, de Santiago A, Castellanos A, Diaz S, Obaya JC, Pedro-Botet J, Moral I, Lizarbe V, Moreno R, Pérez A, Cordero A, Fornés-Ubeda F, Serrano-Saiz B, Camafort-Babkowski M, Elosua R, Sans S, de Pablo C, Gil-Núñez A, de Álvaro-Moreno F, Armario P, Rico OC, Villar F, Lizcano MA. Implementation of Spanish adaptation of the European guidelines on cardiovascular disease prevention in primary care. BMC Fam Pract 2013; 14(1): 36.
     
    Pascual J*, Cruzado JM, Alonso A, Diekman F, Gallego RJ, Gutiérrez-Dalmau A, Hernandez D, Morales JM, Rodrigo E, Zárraga S. El Grupo de Trasplante Renal de la Sociedad Española de Nefrología. Nefrología 2013; 33(2): 160-163.
     
    Chillarón JJ*, Flores JA, Sales MP, Puig de Dou J, Castells I, Benaiges D, Pedro-Botet J. Prevalencia y factores asociados con la presencia de albuminuria y sus estadios en los pacientes con diabetes mellitus tipo 1. Nefrología 2013; 33(2): 213-236.
     
    Álvarez-Larran A*, Cervantes F, Besses C. Tratamiento de la trombocitemia esencial. Med Clin (Barc) 2013; 141(6): 260-264.
     
    Llop S*, Porta M, Martínez MD, Aguinagalde X, Fernández MF, Fernández-Somoano A, Casas M, Vrijheid M, Ayerdi M, Tardón A, Ballester F. Estudio de la evolución de la exposición a plomo en la población infantil española en los últimos 20 años. ¿Un ejemplo no reconocido de «salud en todas las políticas»?. Gac Sanit 2013; 27(2): 149-155.
     
     
    Tel: 93 316 04 00
    Doctor Aiguader, 88
    08003 Barcelona
    Seguiu-nos a:
    Twitter
    Youtube
    En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
    Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).