INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 310
21/06/2013
Projectes
Termini exhaurit
AECC Catalunya - ASSOCIACIÓ ESPANYOLA CONTRA EL CÁNCER DE CATALUNYA
La junta de Barcelona de l’AECC convoca un concurs públic per adjudicar 5 projectes d’investigació en oncologia.
Aquestes ajudes estan destinades a professionals i investigadors d'àrees relacionades amb l'oncologia per desenvolupar un projecte de recerca en un centre pertanyent a Barcelona i les seves comarques amb la finalitat de potenciar la investigació oncològica en els equips d'investigació emergents.
 
Termini exhaurit
ROCHE FARMA S.A.
Finançar el millor projecte de recerca en el camp de l’oncologia mèdica translacional amb aplicació en la pràctica clínica
 
Termini exhaurit
GETECCU - Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y colitis Ulcerosa (GETECCU)
Destinada a titulats superiors que presentin projectes centrats en ciències bàsiques, relacionades amb la Malaltia Inflamatòria Intestinal.
 
Altres
Termini exhaurit
EUROPEAN SCIENCE FOUNDATION-ESF
The European Science Foundation invites researchers to submit proposals for high-level research conferences within the framework of its Research Conferences Scheme in the following scientific domain:
  • Molecular Biology+
  •  
    Borses de viatge
    Termini exhaurit
    THE COMPANY OF BIOLOGISTS
    The Company of Biologists' journals – Development, Journal of Cell Science, The Journal of Experimental Biology, and Disease Models & Mechanisms (DMM) – offer fellowships to graduate students and post-doctoral researchers wishing to make collaborative visits to other laboratories. These are designed to offset the cost of travel and other expenses.

    Applicants should be working in the field of the journal to which they apply and intend to visit another laboratory. Each application will be judged on the excellence of the candidate, and the importance and innovative quality of the work to be done
     
    Premis
    Termini exhaurit
    Grete Lundbeck European Brain Research Foundation
    The Brain Prize has been established by a private Danish foundation, the Grete Lundbeck European Brain Research Foundation. The Prize recognizes highly original and influential advances in research on the nervous system. It is intended to raise the visibility of European neuroscience and to be a stimulus to this important field of research.
     
    Termini exhaurit
    REAL ACADEMIA DE DOCTORES
    Podran prendre part en el concurs els doctors de nacionalitat espanyola que hagin defensat la tesi en els dos últims cursos acadèmics i hagin obtingut la qualificació Excel·lent cum laude.
     
     
     
    Informació últil
     
     No hi ha novetats
     
     
    Banner-convocatories-tancament-02
    Projectes
    Termini exhaurit
    ISCIII - INSTITUTO DE SALUD CARLOS III
    - Finançar una línia de recerca de qualitat estable, evitant la fragmentació dels grups de recerca, per tal de que assoleixin una mida òptima per adquirir massa crítica, fomentant la participació d’investigadors amb dedicació única a cada projecte, la totalitat dels projectes es donarà a aquells IP amb dedicació única.

    - Fomentar el finançament del primer projecte de recerca d’aquells investigadors amb actividad assistencial.

    - Com a mínim el 5% dels projectes que es financien s’hauran de destinar a investigadors contractats de la modalidad Miguel Servet, Ramon y Cajal o del programa de estabilización.

    - Fomentar la presentació de projectes coordinats que facin possible:
  • a)Accelerar la transferència de resultats a la pràctica clínica i que evidenciï la interacció entre grups d'investigació bàsica i de biomedicina clínica amb altres d'investigació epidemiològica i en serveis de salut.
  • b)La cooperació público-privada amb projectes en xarxa que potencien la investigació en tecnologia en salut, telemedicina, e-salut i en sistemes d'informació pel SNS

    Com a mínim el 20% dels projectes que es financien hauran de ser dirigits a personal investigador que realitza tasques assistencials en el SNS.
  •  
    Termini exhaurit
    GETECCU - Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y colitis Ulcerosa (GETECCU)
    Destinada a titulats superiors que presentin projectes centrats en ciències bàsiques, relacionades amb la Malaltia Inflamatòria Intestinal.
     
    Termini exhaurit
    RELIABLE CANCER THERAPIES
    Reliable Cancer Therapies (RCT) is a non-profit organization based in Switzerland that provides research-based information on cancer therapies and selectively funds the development of promising therapies.
    RCT investigates information on cancer therapies for evidence to then inform the public about evidence-based cancer treatment choices. We help cancer patients and caregivers to structure and absorb the complex nature of cancer information for their decision-making on registered complementary or alternative therapies.
    RCT is continuously looking for cancer therapies that have never been thoroughly examined and consider financing cancer treatments that can be deemed promising based on measurable results.
    Reliable Cancer Therapies (RCT) announces € 300 000 for projects repurposing existing drugs for cancer treatment. The drugs must have been developed and approved for other indication(s). Relevant clinical trial endpoints (cancer survival & tumor response) should be the primary research assessments.
     
    Termini exhaurit
    DEPARTMENT OF DEFENSE
    The goal of the LCRP is to eradicate deaths from lung cancer to better the health and welfare of the military and the American public. As such, the LCRP will support and integrate research from multiple disciplines for risk assessment, early detection, diagnosis, prevention, and treatment for the control and cure of lung cancer.
     
    Termini exhaurit
    EUROPEAN FOUNDATION FOR THE STUDY OF DIABETES (EFSD)
    EFSD and Novartis have established a new partnership called the EFSD/Novartis European Research Programme in Microvascular Complications of Diabetes to encourage new products aimed at advancing current knowledge in this domain. The Programme is intended to stimulate and accelerate European basic and clinical research focusing on microvascular complications of diabetes.
     
    Termini exhaurit
    INSTITUTO DE ESTUDIOS DEL HUEVO
    L'Instituto de Estudios del Huevo té entre els seus objectius fomentar la investigació, el desenvolupament i la divulgació de tots els aspectes que concerneixen a l'ou en la seva relació amb l'alimentació, la nutrició, la salut pública i els factors que condicionen la qualitat en la seva producció i transformació.
    Podran presentar-se al premi els següents tipus de treballs:
  • Projectes d'investigació.
  • Treballs d'investigació conclosos no publicats.
  • Treballs d'investigació publicats.
  • Tesis doctorals.
  •  
    Altres
    Termini exhaurit
    AGAUR - AGENCIA DE GESTIO AJUTS UNIVERSITARIS DE RECERCA
    Atorgar ajuts per a tesis doctorals en català que s'hagin defensat durant l'any 2011, per a contribuir en les despeses i taxes administratives associades a la finalització de la tesi doctoral i al tràmit d'obtenció del títol de doctor.
     
    Borses de viatge
    Termini exhaurit
    AGAUR - AGENCIA DE GESTIO AJUTS UNIVERSITARIS DE RECERCA
    La CTP està constituïda per les col·lectivitats següents: les regions de l'Estat francès d'Aquitània, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus, les comunitats autònomes de l'Estat espanyol d'Aragó, Catalunya, Navarra i País Basc, i l'Estat d'Andorra.
    És voluntat de la CTP prioritzar totes les actuacions que permetin desenvolupar accions comunes en matèria de recerca pública, fomentant la cooperació d'empreses i actors socioeconòmics amb els centres de recerca dels diferents territoris de la CTP en el marc de projectes científics i tecnològics originals i promovent l'intercanvi del gran nombre de recursos existents actualment en matèria de R+D.
     
    Termini exhaurit
    DEUTSCHER AKADEMISCHER AUSTAUSCH DIENST
     
    Premis
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN CAIXA GALICIA
    Promoure la investigació i el desenvolupament en les àrees de coneixement integrades en l'Acadèmia, a través del reconeixement acadèmic i social de l'esforç dels investigadors
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ IMIM
    Per vint-i-tresè any consecutiu, l’Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) convoca beques d'investigació adreçades als estudiants de medicina. Els candidats seran els estudiants del grau compartit UAB/UPF. L’objectiu d’aquestes beques és integrar estudiants de medicina dels darrers cursos, durant un any, a projectes d'investigació científica, amb l'objectiu de fomentar i orientar la formació investigadora dels futurs metges tot realitzant el “Treball de Fi de Grau”.
    Els projectes als que s’adscriguin els estudiants es desenvoluparan en l’àmbit de l’IMIM, hauran de ser projectes competitius i comptar amb finançament.
    Els projectes als que s’adscriguin els estudiants es desenvoluparan en l’àmbit de l’IMIM, hauran de ser projectes competitius i comptar amb finançament.
     
    Termini exhaurit
    ISCIII - INSTITUTO DE SALUD CARLOS III
    Ajudes per a la contractació de doctors d'acreditada trajectòria investigadora, en centres del SNS, complementades amb el finançament d'un projecte d'investigació que ha d'enfocar-se preferentment a la creació de noves línies d'investigació traslacional, encara que també pot dirigir-se a la potenciació de les ja existents en els centres en els quals s'incorporin.
     
    Termini exhaurit
    ISCIII - INSTITUTO DE SALUD CARLOS III
    Promoure la formació en recerca de professionals sanitaris que hagin finalitzat el MIR, mitjançant la seva contractació per al desenvolupament d'un pla de formació en recerca en biomedician i en ciencies de la salut a centres de I+D.
     
    Termini exhaurit
    FRIEDREICH'S ATAXIA RESEARCH ALLIANCE
    Ajuts per a realitzar recerca en el camp de l'ataxia de Friedreich que permetrà als investigadors començar a fer recerca per més endavant sol·licitar ajuts més importants
     
     
     
     
    Articles
     
    Johansson H*, Kanis JA, Oden A, McCloskey EV, Chapurlat RD, Christiansen C, Cummings SR, Díez-Pérez A, Eisman JA, Fujiwara S, Glüer CC, Goltzman D, Hans DB, Khaw KT, Krieg MA, Kroger H, LaCroix AZ, Lau E, Leslie WD, Mellström D, Melton III J, O'Neill TW, Pasco JA, Prior JC, Reid DM, Rivadeneira F, Van Staa T, Yoshimura N, Zillikens MC. A meta-analysis of the association of fracture risk and body mass index in women. J Bone Miner Res 2014; 29(1): 223-233.
     
    Prieto-Alhambra D*, Pagès-Castellà A, Wallace G, Javaid MK, Judge A, Nogués X, Arden NK, Cooper C, Díez-Pérez A. Predictors of fracture while on treatment with oral bisphosphonates: A population-based cohort study. J Bone Miner Res 2014; 29(1): 268-274.
     
    Fullana MA*, Cardoner N, Alonso P, Subirà M, López-Solà C, Pujol J, Segalàs C, Real E, Bossa M, Zacur E, Martínez-Zalacaín I, Bulbena A, Menchón JM, Olmos S, Soriano-Mas C. Brain regions related to fear extinction in obsessive-compulsive disorder and its relation to exposure therapy outcome: a morphometric study. Psychol Med 2014; 44(4): 845-856.
     
    Smith RB, Nieuwenhuijsen M, Wright J, Raynor P, Cocker J, Jones K, Kostopoulou-Karadanelli M, Toledano MB*. Validation of trichloroacetic acid exposure via drinking water during pregnancy using a urinary TCAA biomarker. Environ Res 2013; 126: 145-151.
     
    Ferrandiz-Pulido C*, Masferrer E, Toll A, Hernandez-Losa J, Mojal S, Pujol RM, Ramon y Cajal S, de Torres I, García-Patos V. mTOR signaling pathway in penile squamous cell carcinoma: pmTOR and peIF4E overexpression correlate with aggressive tumoral behavior. J Urol 2013; 190(6): 2288-2295.
     
    Alonso J*, Vilagut G, Adroher ND, Chatterji S, He Y, Andrade LH, Bromet EJ, Bruffaerts R, Fayyad J, Florescu S, de Girolamo G, Gureje O, Haro JM, Hinkov H, Hu C, Iwata N, Lee S, Levinson D, Lépine JP, Matschinger H, Medina-Mora ME, O'Neill S, Hormel J, Posada-Villa J, Taib NI, Xavier M, Kessler RC. Disability mediates the impact of common conditions on perceived health. PLoS ONE 2013; 8(6): e65858.
     
    Jabbour E, Takahashi K, Wang X, Cornelison AM, Abruzzo L, Kadia TM, Borthakur G, Estrov Z, O'Brien S, Mallo M, Wierda W, Pierce S, Wei Y, Solé F, Chen R, Kantarjian H, García-Manero G*. Acquisition of cytogenetic abnormalities in patients with IPSS defined lower-risk myelodysplastic syndrome is associated with poor prognosis and transformation to acute myelogenous leukemia. Am J Hematol 2013; 88(10): 831-837.
     
    van den Borst B*, Slot IG, Hellwig VA, Vosse BA, Kelders MC, Barreiro E, Schols AMWJ, Gosker HR. Loss of quadriceps muscle oxidative phenotype and decreased endurance in patients with mild-to-moderate COPD. J Appl Physiol 2013; 114(9): 1319-1328.
     
    Borras-Santos A*, Jacobs JH, Taubel M, Haverinen-Shaughnessy U, Krop EJM, Huttunen K, Hirvonen MR, Pekkanen J, Heederik D, Zock JP, Hyvarinen A. Dampness and mould in schools and respiratory symptoms in children: the HITEA study. Occup Environ Med 2013; 70(10): 681-687.
     
    Dumas O*, Le Moual N, Siroux V, Heederik D, Garcia-Aymerich J, Varraso R, Kauffmann F, Basagaña X. Work related asthma. A causal analysis controlling the healthy worker effect. Occup Environ Med 2013; 70(9): 603-610.
     
    Iszatt N, Nieuwenhuijsen M, Bennett J, Best N, Povey AC, Pacey AA, Moore H, Cherry N, Toledano MB*. Chlorination by-products in tap water and semen quality in England and Wales. Occup Environ Med 2013; 70(11): 754-760.
     
    Subirana I, González JR*. Genetic Association Analysis and Meta-Analysis of Imputed SNPs in Longitudinal Studies. Genet Epidemiol 2013; 37(5): 465-477.
     
    Grau M*, Baena-Diez JM, Felix-Redondo FJ, Fernández-Berges DJ, Comas-Cufí D, Forès R, Marrugat J, Ramos R. Estimating the risk of peripheral artery disease using different population strategies. Prev Med 2013; 57(4): 328-333.
     
    Larsen PS*, Kamper-Jorgensen M, Adamson A, Barros H, Bonde JP, Brescianini S, Brophy S, Casas M, Devereux G, Eggesbo M, Fantini MP, Frey U, Gehring U, Grazuleviciene R, Henriksen TB, Hertz-Picciotto I, Heude B, Hryhorczuk DO, Inskip H, Jaddoe VW, Lawlor DA, Lundvigsson J, Kelleher C, Kiess W, Koletzko B, Kuehni C, Kull I, Kyhl HB, Magnus P, Momas I, Murray D, Pekkanen J, Polanska K, Porta D, Poulsen G, Richiardi L, Roeleveld N, Skovgaard AM, Sram R, Strandberg-Larsen K, Thijs C, Van Eijsden M, Wright J, Vrijheid M, Andersen AM. Pregnancy and birth cohort resources in europe: a large opportunity for aetiological child health research. Paediatr Perinat Epidemiol 2013; 27(4): 393-414.
     
    Boudier A, Curjuric I, Basagaña X, Hazgui H, Antó JM, Bousquet J, Bridevaux PO, Dupuis-Lozeron E, Garcia-Aymerich J, Heinrich J, Janson C, Künzli N, Leynaert B, de Marco R, Rochat T, Schindler C, Varraso R, Pin I, Probst-Mensch NM, Sunyer J, Kauffmann F, Siroux V*. 10 Year-Follow up of Cluster-Based Asthma Phenotypes in Adults. A Pooled Analysis of Three Cohorts. Am J Respir Crit Care Med 2013; 188(5): 550-560.
     
    Guxens M, Sonnenschein-van der Voort AM, Tiemeier H, Hofman A, Sunyer J, de Jongste JC, Jaddoe VW, Duijts L*. Parental psychological distress during pregnancy and wheezing in preschool children: The Generation R Study. J Allergy Clin Immunol 2014; 133(1): 59-67.e12.
     
    Rocha KB, Pérez K, Rodríguez-Sanz M, Alonso J, Muntaner C, Borrell C. Inequalities in the Use of Services Provided by Psychiatrists in Spain: A Multilevel Study. Psychiat Serv 2013; 64(9): 901-907.
     
    Robles A*, Checa MA, Prat M, Carreras Collado R. Medical alternatives to oocyte donation in women with premature ovarian failure: a systematic review. Gynecol Endocrinol 2013; 29(7): 632-637.
     
    Pereira JA*, López-Cano M, Marsal F, Feliu X. Resultados de una encuesta nacional sobre el cierre de la pared abdominal. Cir Esp 2013; 91(10): 645-650.
     
    Lorente L, Cots F, Alonso S, Pascual M, Salvans S, ____________, Gil MJ, Grande L, Pera M*. Tratamiento ambulatorio de la diverticulitis aguda no complicada: impacto sobre los costes sanitarios. Cir Esp 2013; 91(8): 504-509.
     
    Serrano R*, García-Soidán FJ, Díaz-Redondo A, Artola S, Franch J, Diez J, Carrillo L, Ezkurra P, Millaruelo JM, Seguí M, Sangrós FJ, Martínez-Candela J, Muñoz P, Goday A, Regidor E, en nombre del Grupo de Estudio PREDADS. Estudio de cohortes en atención primaria sobre la evolución de sujetos con prediabetes (PREDAPS). Fundamentos y metodología. Rev Esp Salud Pública 2013; 87(2): 121-135.
     
     
    Tel: 93 316 04 00
    Doctor Aiguader, 88
    08003 Barcelona
    Seguiu-nos a:
    Twitter
    Youtube
    En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
    Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).