INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 311
28/06/2013
Projectes
Termini exhaurit
FONDATION LEDUCQ
Fondation Leducq is a French non-profit health research foundation, the mission of which is to improve human health through international efforts to combat cardiovascular disease.

The Transatlantic Networks of Excellence in Cardiovascular Research Program is designed to promote collaborative research involving centers in North America and Europe in the areas of cardiovascular and neurovascular disease. The principal aims of this program are to develop international cardiovascular and neurovascular research networks that benefit from a demonstrable collaborative advantage; to advance science in the areas of cardiovascular and neurovascular disease; to apply the knowledge gained through research to promote the development of technology and therapeutics to improve human health; and to support the career development of young investigators in cardiovascular and neurovascular disease.

Each network is built around a transatlantic research alliance involving two network coordinators.
 
Premis
Termini exhaurit
MSCBS - MINISTERIO DE SANIDAD
La finalitat d'aquests premis és recompensar una tasca continuada, duta a terme en un període de temps no inferior a deu anys, d'investigació cientificotècnica en el camp de la rehabilitació de la discapacitat, en les diferents facetes, i amb vista a la integració de les persones en la societat.
 
Termini exhaurit
ASOCIACIÓN DE ENFERMERÍA COMUNITARIA
  • 1. Reconèixer treballs de recerca sobre Infermeria Comunitària.
  • 2. Reconèixer les entitats i institucions que es distingeixen, especialment, per col·laborar en la investigació d'Infermeria Comunitària.
  • 3. Reconèixer a les/els investigadores/s en actiu que hagin desenvolupat part important de la seva carrera, o que el seu treball hagi exercit una influència important, en Infermeria Comunitària per les tasques investigadores que hagin dut a terme.
  •  
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    HUMAN FRONTIER SCIENCE PROGRAMME

    L'HFSP dóna suport a recerca bàsica innovadora sobre problemes biològics fonamentals, amb l'èmfasi posat en un enfocament novedós que suposi intercanvis científics entre països i disciplines.

    Les Long Term Fellowships estan dirigides a doctors en alguna disciplina de la biologia que vulguin començar un projecte nou en un camp diferent de les ciències de la vida. Es donarà preferència a aquells sol·licitants que proposin un estudi original en biologia que s'aparti del seu doctorat o treball post-doctoral previ.

    Les Cross-Disciplinary Fellowships estan orientades a doctors en matèries alienes a les ciències de la vida (per exemple física, química, matemàtiques, enginyeria o informàtica) que han tingut un contacte limitat amb la biologia en la seva formació prèvia. Els sol·licitants han d'apartar-se de la seva recerca anterior de manera significativa, per exemple canviant de ciència de materials o física a biologia cel·lular, de química a biologia molecular o de informàtica a neurociències, entre d'altres possibilitats.

    El programa només finança candidats excel·lents que proposin projectes innovadors i trencadors. El projecte proposat ha de tenir el potencial d'avançar en el coneixement del seu camp d'estudi, d'obrir una nova aproximació al problema objecte de la recerca i pot incloure recerca d'alt risc.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACION SANDRA IBARRA DE SOLIDARIDAD CONTRA EL CANCER
    La finalitat d'aquesta convocatòria és concedir ajuda financera a un projecte de recerca en nutrició i càncer de mama, en qualsevol dels camps relacionats.
     
     
     
    Informació últil
     
     No hi ha novetats
     
     
    Banner-convocatories-tancament-02
    Projectes
    Termini exhaurit
    GETECCU - Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y colitis Ulcerosa (GETECCU)
    Destinada a titulats superiors que presentin projectes centrats en ciències bàsiques, relacionades amb la Malaltia Inflamatòria Intestinal.
     
    Termini exhaurit
    RELIABLE CANCER THERAPIES
    Reliable Cancer Therapies (RCT) is a non-profit organization based in Switzerland that provides research-based information on cancer therapies and selectively funds the development of promising therapies.
    RCT investigates information on cancer therapies for evidence to then inform the public about evidence-based cancer treatment choices. We help cancer patients and caregivers to structure and absorb the complex nature of cancer information for their decision-making on registered complementary or alternative therapies.
    RCT is continuously looking for cancer therapies that have never been thoroughly examined and consider financing cancer treatments that can be deemed promising based on measurable results.
    Reliable Cancer Therapies (RCT) announces € 300 000 for projects repurposing existing drugs for cancer treatment. The drugs must have been developed and approved for other indication(s). Relevant clinical trial endpoints (cancer survival & tumor response) should be the primary research assessments.
     
    Termini exhaurit
    EUROPEAN FOUNDATION FOR THE STUDY OF DIABETES (EFSD)
    EFSD and Novartis have established a new partnership called the EFSD/Novartis European Research Programme in Microvascular Complications of Diabetes to encourage new products aimed at advancing current knowledge in this domain. The Programme is intended to stimulate and accelerate European basic and clinical research focusing on microvascular complications of diabetes.
     
    Termini exhaurit
    INSTITUTO DE ESTUDIOS DEL HUEVO
    L'Instituto de Estudios del Huevo té entre els seus objectius fomentar la investigació, el desenvolupament i la divulgació de tots els aspectes que concerneixen a l'ou en la seva relació amb l'alimentació, la nutrició, la salut pública i els factors que condicionen la qualitat en la seva producció i transformació.
    Podran presentar-se al premi els següents tipus de treballs:
  • Projectes d'investigació.
  • Treballs d'investigació conclosos no publicats.
  • Treballs d'investigació publicats.
  • Tesis doctorals.
  •  
    Termini exhaurit
    BD BIOSCIENCES
    El programa d'ajuts a la recerca en cèl·lules mare té per objectiu donar suport a l'estudi continuat de cèl·lules mare pluripotencials induïdes, embrionàries o adultes, per a millorar la comprensió dels processos tant patològics com normals.
     
    Altres
    Termini exhaurit
    AGAUR - AGENCIA DE GESTIO AJUTS UNIVERSITARIS DE RECERCA
    Atorgar ajuts per a tesis doctorals en català que s'hagin defensat durant l'any 2011, per a contribuir en les despeses i taxes administratives associades a la finalització de la tesi doctoral i al tràmit d'obtenció del títol de doctor.
     
    Borses de viatge
    Termini exhaurit
    AGAUR - AGENCIA DE GESTIO AJUTS UNIVERSITARIS DE RECERCA
    La CTP està constituïda per les col·lectivitats següents: les regions de l'Estat francès d'Aquitània, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus, les comunitats autònomes de l'Estat espanyol d'Aragó, Catalunya, Navarra i País Basc, i l'Estat d'Andorra.
    És voluntat de la CTP prioritzar totes les actuacions que permetin desenvolupar accions comunes en matèria de recerca pública, fomentant la cooperació d'empreses i actors socioeconòmics amb els centres de recerca dels diferents territoris de la CTP en el marc de projectes científics i tecnològics originals i promovent l'intercanvi del gran nombre de recursos existents actualment en matèria de R+D.
     
    Termini exhaurit
    DEUTSCHER AKADEMISCHER AUSTAUSCH DIENST
     
    Premis
    Termini exhaurit
    ASOCIACIÓN DE ENFERMERÍA COMUNITARIA
  • 1. Reconèixer treballs de recerca sobre Infermeria Comunitària.
  • 2. Reconèixer les entitats i institucions que es distingeixen, especialment, per col·laborar en la investigació d'Infermeria Comunitària.
  • 3. Reconèixer a les/els investigadores/s en actiu que hagin desenvolupat part important de la seva carrera, o que el seu treball hagi exercit una influència important, en Infermeria Comunitària per les tasques investigadores que hagin dut a terme.
  •  
    Termini exhaurit
    ALEXANDER VON HUMBOLDT FOUNDATION
    The Alexander von Humboldt Foundation’s Sofja Kovalevskaja Award is granted to young exceptionally promising researchers from abroad in recognition of outstanding academic achievements. The award is designed to enable them to embark on academic careers in Germany by establishing their own junior research groups at research institutions in Germany.
    The programme is open to scientists and scholars from all countries and disciplines who completed their doctorates with distinction less than six years ago. The Alexander von Humboldt Foundation particularly welcomes applications from qualified, female junior researchers.
     
    Termini exhaurit
    SOCIETAT CATALANA DE CIRURGIA
    Premiar la tasca d'un cirurgià de dins i de fora de l'Estat Espanyol, en reconeixement dels mèrits obtinguts al llarg de la seva vida professional.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ FERRER INVESTIGACIÓ
    L'adjudicació del "Premi Severo Ochoa de Recerca" a una tasca experimental sobre Biomedicina en una línia definida.
     
    Termini exhaurit
    WILEY FOUNDATION
    Reconèixer aquelles contribucions que hagin obert nous àmbits d’investigació o que hagin avançat nous conceptes o noves aplicacions en el camp de les ciències biomèdiques.
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ IMIM
    Per vint-i-tresè any consecutiu, l’Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) convoca beques d'investigació adreçades als estudiants de medicina. Els candidats seran els estudiants del grau compartit UAB/UPF. L’objectiu d’aquestes beques és integrar estudiants de medicina dels darrers cursos, durant un any, a projectes d'investigació científica, amb l'objectiu de fomentar i orientar la formació investigadora dels futurs metges tot realitzant el “Treball de Fi de Grau”.
    Els projectes als que s’adscriguin els estudiants es desenvoluparan en l’àmbit de l’IMIM, hauran de ser projectes competitius i comptar amb finançament.
    Els projectes als que s’adscriguin els estudiants es desenvoluparan en l’àmbit de l’IMIM, hauran de ser projectes competitius i comptar amb finançament.
     
    Termini exhaurit
    ISCIII - INSTITUTO DE SALUD CARLOS III
    Ajudes per a la contractació de doctors d'acreditada trajectòria investigadora, en centres del SNS, complementades amb el finançament d'un projecte d'investigació que ha d'enfocar-se preferentment a la creació de noves línies d'investigació traslacional, encara que també pot dirigir-se a la potenciació de les ja existents en els centres en els quals s'incorporin.
     
    Termini exhaurit
    ISCIII - INSTITUTO DE SALUD CARLOS III
    Promoure la formació en recerca de professionals sanitaris que hagin finalitzat el MIR, mitjançant la seva contractació per al desenvolupament d'un pla de formació en recerca en biomedician i en ciencies de la salut a centres de I+D.
     
    Termini exhaurit
    FRIEDREICH'S ATAXIA RESEARCH ALLIANCE
    Ajuts per a realitzar recerca en el camp de l'ataxia de Friedreich que permetrà als investigadors començar a fer recerca per més endavant sol·licitar ajuts més importants
     
     
     
     
    Articles
     
    Rodríguez MI*, Peralta-Leal A, O'Valle F, Rodríguez-Vargas JM, González-Flores A, Majuelos-Melguizo J, López L, Serrano S, García de Herreros A, Rodríguez-Manzanaque JC, Fernández R, del Moral RG, de Almodóvar JM, Oliver FJ*. PARP-1 Regulates Metastatic Melanoma through Modulation of Vimentin-induced Malignant Transformation. PLoS Genet 2013; 9(6): e1003531.
     
    Díez-Pérez A*, Adachi JD, Adami S, Anderson Jr FA, Boonen S, Chapurlat RD, Compston JE, Cooper C, Gehlbach S, Greenspan SL, Hooven FH, LaCroix AZ, Nieves J, Netelenbos JC, Pfeilschifter J, Rossini M, Roux C, Saag KG, Silverman S, Siris ES, Wyman A, Rushton-Smith SK, Watts NB, for the GLOW Investigators. Risk factors for treatment failure with antiosteoporosis medication: The global longitudinal study of osteoporosis in women (GLOW). J Bone Miner Res 2014; 29(1): 260-267.
     
    Garcia-Donas J, Leandro-Garcia LJ, González del Alba A, Morente M, Alemay I, Esteban E, Arranz JA, Climent MA, Gallardo E, Castellano D, Bellmunt J, Mellado B, Puente J, Moreno F, Font A, Hernando S, Robledo M, Rodríguez-Antona C*. Prospective study assessing hypoxia-related proteins as markers for the outcome of treatment with sunitinib in advanced clear-cell renal cell carcinoma. Ann Oncol 2013; 24(9): 2409-2414.
     
    Ferran M, Romeu ER, Rincón C, Sagristà M, Giménez-Arnau AM, Celada A, Pujol RM, Holló P, Jókai H, Santamaria LF*. Circulating CLA+ T lymphocytes as peripheral cell biomarkers in T-cell-mediated skin diseases. Exp Dermatol 2013; 22(7): 439-442.
     
    Matabosch X, Pozo O, Monfort N, Pérez-Mañá C, Farré M, Marcos J, Segura J, Ventura R*. Urinary profile of methylprednisolone and its metabolites after oral and topical administrations. J Steroid Biochem & Mol Biol 2013; 138C: 214-221.
     
    Sosted H*, Rustemeyer T, Gonçalo M, Bruze M, Goossens A, Giménez-Arnau AM, Le Coz CJ, White IR, Diepgen T, Andersen KE, Agner T, Maibach H, Menné T, Johansen J. Contact allergy to common ingredients in hair dyes. Contact Dermatitis 2013; 69(1): 32-39.
     
    Pereira M*, Araújo C, Dias P, Lunet H, Subirana I, Marrugat J, Capewell S, Bennett K, Azevedo A. Age and sex inequalities in the prescription of evidence-based pharmacological therapy following an acute coronary syndrome in Portugal: the EURHOBOP study. Eur J Prev Cardiol 2014; 21(11): 1401-1408.
     
    Vilagut G*, Forero CG, Pinto-Meza A, Haro JM, de Graaf R, Bruffaerts R, Kovess-Masféty V, de Girolamo G, Matschinger H, Ferrer M, Alonso J, on behalf of the ESEMeD Investigators. The Mental Component of the Short-Form 12 Health Survey (SF-12) as a Measure of Depressive Disorders in the General Population: Results with Three Alternative Scoring Methods. Value Health 2013; 16(4): 564-573.
     
    Montalbán C*, Abraira V, Arcaini L, Domingo-Doménech E, Guisado-Vasco P, Iannito E, Mollejo M, Matutes E, Ferreri A, Salar A, Rattotti S, Carpaneto A, Pérez R, Bello JL, Hernández M, Caballero D, Carbonell F, Piris MA, on behalf of the Splenic Marginal Zone Lymphoma Study Group (SMZLSG). Simplification of the risk stratification for Splenic Marginal Zone Lymphoma: a point-based score for practical use. Leukemia Lymphoma 2014; 55(4): 929-931.
     
    Rajmil L*, Herdman M, Ravens-Sieberer U, Erhart M, Alonso J, The European KIDSCREEN group. Socioeconomic inequalities in mental health and health-related quality of life (HRQOL) in children and adolescents from 11 European countries. Int J Public Health 2014; 59(1): 95-105.
     
    Rajmil L*, Rodríguez A, López-Aguilà S, Alonso J. Parent--child agreement on health-related quality of life (HRQOL): A longitudinal study. Health Qual Life Outcomes 2013; 11(1): 101.
     
    García-Algar O*, Vall O. Publicaciones científicas: presente y futuro. Arch Bronconeumol 2013; 49(12): 503-504.
     
    Pond GR, Bellmunt J, Fougeray R, Choueiri TK, Qu AQ, Niegisch G, Albers P, Di Lorenzo G, Salhi Y, Galsky MD, Agarwal N, Necchi A, Sonpavde G*. Impact of Response to Prior Chemotherapy in Patients With Advanced Urothelial Carcinoma Receiving Second-Line Therapy: Implications for Trial Design. Clin Genitourin Cancer 2013; 11(4): 495-500.
     
    Robles MJ*, Formiga F, Vidán MT. Prevención y tratamiento del delírium en ancianos con fractura de cadera. Med Clin (Barc) 2014; 142(8): 365-369.
     
    Chillarón JJ*, Sales MP, Flores JA, Castells I, Benaiges D, Sagarra E, Pedro-Botet J. Dislipidemia aterogénica en pacientes con diabetes mellitus tipo 1. Med Clin (Barc) 2013; 141(11): 465-470.
     
     
    Tel: 93 316 04 00
    Doctor Aiguader, 88
    08003 Barcelona
    Seguiu-nos a:
    Twitter
    Youtube
    En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
    Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).