INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 350
11/04/2014
Projectes
Termini exhaurit
FUNDACIÓN RAMÓN ARECES
Servir d'estímul a nous projectes beneficiosos per a la nostra societat i, en definitiva, per a la comunitat científica internacional

Els estudis s'han de basar necessàriament en un dels temes següents:
  • Malalties rares
  • Metabolisme i càncer
  • Exosomes: la comunicació intercel·lular com arma terapèutica
  • Interactoma: implicacions patològiques
  • Seguretat alimentària i biotecnologia
  • Energia renovable: materials i processos
  • Materials superconductors d'alta temperatura
  •  
    Termini exhaurit
    LABORATORIOS FARMACEUTICOS ROVI SA
    Es concediran almenys 3 beques a projectes d'investigació originals i d'interès científic emmarcats dintre de qualsevol àrea d'investigació sempre que contribueixin a ampliar el coneixement sobre Bemiparina i sobre les seves possibilitats terapèutiques en la pràctica clínica.
     
    Termini exhaurit
    BD BIOSCIENCES
    El programa d'ajuts a la recerca en cèl·lules mare té per objectiu donar suport a l'estudi continuat de cèl·lules mare pluripotencials induïdes, embrionàries o adultes, per a millorar la comprensió dels processos tant patològics com normals.
     
    Altres
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ PRIVADA BIOREGIÓ DE CATALUNYA
    Impulsar trobades internacionals d’alt nivell científic per promoure la col·laboració i l’intercanvi d’iniciatives i coneixements entre experts de reconegut prestigi i la comunitat científica catalana, generant debat avançat transversal en l’àmbit de les ciències de la vida i la seva repercussió a la societat.
     
    Premis
    Termini exhaurit
    PSICOFUNDACION - FUNDACIÓN ESPAÑOLA PARA LA PROMOCIÓN Y EL DESARROLLO CIENTÍFICO Y PROFESIONAL DE LA PSICOLOGÍA
    Aquest Premi s'instaura per a incentivar i reconèixer iniciatives valuoses d'investigació científica en Avaluació Psicològica, que haurien de tenir les següents característiques:
  • Contingut: el treball presentat serà una investigació en la qual s'emprin instruments d'avaluació, ja comercialitzats, d'autors espanyols i llatinoamericans.
  • Originalitat: els treballs presentats haurien de ser inèdits, originals i nous, en l'àmbit de l'avaluació i del mesurament.
  • Qualitat: S'avaluarà el rigor del disseny i de la metodologia de la investigació.
  • Utilitat: aplicabilitat per a donar resposta a la demanda existent en la comunitat científica, acadèmica, professional i social.
  •  
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN PRIVADA OLGA TORRES
    Aquestes beques consisteixen en una ajuda a postgraduats amb el títol de doctor, per a desenvolupar treballs d'investigació en el camp de l'estudi del càncer colorrectal, dirigits per un doctor en Ciències de la Salut, en un centre reconegut a Espanya.
     
     
     
    Informació últil
     
     No hi ha novetats
     
     
    Banner-convocatories-tancament-02
    Projectes
    Termini exhaurit
    SOCIEDAD ESPAÑOLA DE GERIATRÍA Y GERONTOLOGÍA
    Es premiarà al millor projecte d'investigació en Geriatria i/o Gerontologia, entre els quals seran considerats preferents els temes epidemiològics, fisiopatològics i clínics relacionats amb la desnutrició.
     
    Termini exhaurit
    SOCIETAT CATALANO-BALEAR DE FISIOTERÀPIA
    La beca de recerca bàsica de la Societat de Fisioteràpia té com a finalitat premiar un projecte de recerca bàsica dins del camp de les ciències de la salut i específicament relacionat amb la Fisioteràpia.
    Seran valorats positivament aquells projectes que potenciïn treballs multidisciplinaris, amb un tema original, així com aquells projectes que formin part d’un programa de doctorat cursat per un fisioterapeuta.
     
    Termini exhaurit
    BILL & MELINDA GATES FOUNDATION
     
    Termini exhaurit
    BD BIOSCIENCES
    El programa d'ajuts a la recerca en immunologia té per objectiu donar suport a idees innovadores dins de les següents àrees de recerca:
  • Multicolor flow cytometry
  • Cell signaling
  • Cancer research
  • Immune function
  • Infectious diseases
  • Neuroscience research
  •  
    Altres
    Termini exhaurit
    UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA/GAS NATURAL SDG, S.A.
    Té com a finalitat incentivar l'excel·lència investigadora mitjançant el reconeixement de la qualitat d'un treball de recerca dut a terme en el camp de la tecnologia durant els darrers tres anys.
     
    Borses de viatge
    Termini exhaurit
    ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE PEDIATRÍA
    L'objectiu d'aquestes beques d'estada curta és fomentar l'aprenentatge de tècniques diagnòstiques, terapèutiques o de laboratori en centres de reconegut prestigi nacional o internacional.
     
    Termini exhaurit
    JUNTA DE ANDALUCIA
    És un programa de mobilitat internacional de la Conselleria d'Economia, Innovació, Ciència i Ocupació de la Junta d'Andalucia dirigit a personal investigador amb experiència, que desitgi desenvolupar actuacions en l'àmbit de la investigació internacional avançada a través d'un agent de generació del coneixement del Sistema Andalús del Coneixement en connexió amb l'Espai Europeu d'Investigació
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIO LA CAIXA
    Convocar 48 beques per a cursar estudis de postgrau, en universitats dels Estats Units o del Canadà, durant el curs 2015-2016.
    Els estudis són de màster o doctorat. També hi són admesos, segons quin sigui l’interès del tema i la vàlua del candidat, els projectes predoctorals d'investigació científica i tècnica.
     
    Premis
    Termini exhaurit
    SOCIEDAD ESPAÑOLA DE ENFERMERIA NEUROLÓGICA
    El Premi serà atorgat al millor projecte d'investigació.
    Els projectes presentats podran versar sobre l'exercici professional de la Infermeria en tots els seus vessants.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN ECHEVARNE
    Premiar l'esforç científic que més ha contribuït al desenvolupament del coneixement dels genomes del càncer, les seves alteracions, transcriptomes i / o epigenomes i la seva interpretació funcional en la transformació cel·lular i/o la progressió tumoral, inclosa la disseminació metastàsica.
     
    Termini exhaurit
    The Dr. Josef Steiner Cancer Research Foundation
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN BANCO HERRERO
    Encoratjar i reconèixer el treball dels investigadors espanyols en els camps del coneixement econòmic, empresarial i social, i contribuir a l'anàlisi i formulació d'alternatives que promoguin el benestar social.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ BANC DE SABADELL
    El premi es concedirà a un investigador amb un currículum destacat en el camp de la recerca en biomedicina i ciències de la salut.
     
    Termini exhaurit
    DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA
    Té com a objectiu el reconeixement d'aquelles persones, entitats o col·lectius d'arreu del món que s'hagin distingit de manera excepcional en el conreu de la ciència ecològica.
     
    Termini exhaurit
    MINISTERIO DE DEFENSA
    Premiar un treball original en Ciències de la Salut, amb especial exigència a la metodologia científica d'investigació, es valorarà la seva relació o utilitat per a la Sanitat Militar, o un treball original en Ciència Històrica de la Sanitat Militar amb igual exigència metodològica i que es basi en la seva major part en fonts primàries.
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    ICREA - INSTITUCIÓ CATALANA DE RECERCA I ESTUDIS AVANÇATS (ICREA)
    Els/les candidats/es seleccionats/des tindran un contracte laboral indefinit amb ICREA i portaran a terme la seva tasca a Catalunya, a les universitats i centres de recerca. Hauran de contribuir de manera substancial al creixement de la seva àrea d’investigació i ser membre actiu del sistema català de recerca. ICREA oferta 10 places d´investigador/a sènior en tots els camps de la recerca.
     
    Termini exhaurit
    CONSORTIUM FOR ADVANCED STUDIES IN BARCELONA
    El programa de Beques CASB (Fellowship Program) és una iniciativa de col·laboració entre el Consortium for Advanced Studies in Barcelona i el Barcelona Group (BG) que busca promoure la cooperació investigadora mútua així com l’obertura de noves fórmules que intensifiquin la col·laboració professional. El programa finança beques de mobilitat transnacional per a formació avançada en qualsevol dels camps d’investigació de les universitats participants.
     
    Termini exhaurit
    European Society for Medical Oncology
    This Fellowship provides intuitive medical oncology researchers the opportunity to receive training in translational research in an European centre of excellence in medicine and therapeutic innovation in the field of oncology and cancer immunology.
     
    Termini exhaurit
    European Society for Medical Oncology
    Les beques de recerca clínica estan dissenyades per a:
  • Proporcionar formació en recerca clínica en centres europeus de renom en càncer.
  • Donar suport a l'expansió de xarxes professionals a través de la col·laboració amb institucions d'excel·lència.
  • Proporcionar el suport necessari per a desenvolupar projectes clínics de recerca en el camp de l'Oncologia.
  •  
    Termini exhaurit
    European Society for Medical Oncology
    Les beques de recerca translacional estan dissenyades per a:
  • Proporcionar formació en recerca translacional en centres europeus de renom en el camp del càncer.
  • Millorar el desenvolupament de la carrera a través de la col·laboració amb institucions europees d'excel·lència.
  • Proporcionar el suport necessari per a desenvolupar projectes de recerca translacional d'alta qualitat en el camp de l'Oncologia.
  •  
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN ALFONSO MARTÍN ESCUDERO
    La Fundació Alfonso Martín Escudero convoca 40 beques per a realitzar treballs de recerca en una universitat o centre d´investigació a l´estranger, dins les següents temàtiques:
  • Agricultura i ramaderia
  • Ciències del mar
  • Ciències de la salut
  • Tecnologia dels aliments
  •  
    Termini exhaurit
    THE NESTLE FOUNDATION
    La Nestlé Foundation dóna suport a la recerca en nutrició humana que tingui una rellevància en salut pública en més de 50 països de renda baixa i renda mitja-baixa per finançar recerca sobre els següents temes:
  • Nutrició materno infantil, incloent lactància materna i complements alimentaris
  • Deficiències en macro- i micronutrients
  • Interaccions entre infeccions i nutrició
  • Educació nutricional i promoció de la salut
  •  
     
     
     
    Articles
     
    Fitzpatrick JM*, Bellmunt J, Fizazi K, Heidenreich A, Sternberg CN, Tombal B, Alcaraz A, Bahl A, Bracarda S, Di Lorenzo G, Efstathiou E, Finn SP, Fossa S, Gillessen S, Kellokumpu-Lehtinen PK, Lecouvet FE, Oudard S, de Reijke TM, Robson CN, De Santis M, Seruga B, De Wit R. Optimal management of metastatic castration-resistant prostate cancer: Highlights from a European Expert Consensus Panel. Eur J Cancer 2014; 50(9): 1617-1627.
     
    Fernández-Berges DJ*, Consuegra-Sánchez L, Peñafiel J, Cabrera de León A, Vila JS, Felix-Redondo FJ, Segura-Fragoso A, Lapetra J, Guembe MJ, Vega T, Fitó Colomer M, Elosua R, Diaz O, Marrugat J. Perfil metabólico-inflamatorio en la transición obesidad, síndrome metabólico y diabetes mellitus en población mediterránea. Estudio DARIOS Inflamatorio. Rev Esp Cardiol 2014; 67(8): 624-631.
     
    Duran J, Sánchez-Olavarría P, Mola M, Götzens V, Carballo J, Martín-Pelegrina E, Petit M, García-del Blanco B, García-Dorado D, de Anta JM*. El polimorfismo de un solo nucleótido PLAU P141L se asocia con el grado de circulación colateral en pacientes con enfermedad arterial coronaria. Rev Esp Cardiol 2014; 67(7): 552-557.
     
    Sitges-Serra A*. Clinical guidelines at stake. J Epidemiol Community Health 2014; 68(10): 906-908.
     
    Sansoni P*, Vescovini R, Fagnoni FF, Akbar AN, Arens R, Chiu YL, Cicin-Sain L, Dechanet-Merville J, Derhovanessian E, Ferrando-Martinez S, Franceschi C, Frasca D, Fulöp T, Furman D, Gkrania-Klotsas E, Goodrum F, Grubeck-Loebenstein B, Hurme A, Kern F, Lilleri D, López-Botet M, Maier AB, Marandu T, Marchant A, Mathei C, Moss P, Muntasell A, Remmerswaal EB, Riddell N, Rothe K, Sauce D, Shin EC, Simanek AM, Smithey MJ, Söderberg-Nauclér C, Solana R, Thomas P, van Lier R, Pawelec G, Nikolich-Zugich J*. New advances in CMV and immunosenescence. Exp Gerontol 2014; 55C: 54-62.
     
    Raya JM*, Montes-Moreno S, Acevedo A, Ferrández A, Fraga M, García JF, García M, Mayordomo-Aranda E, Menárguez J, Besses C, Calzada R, Rozman M. Pathology reporting of bone marrow biopsy in myelofibrosis; application of the Delphi consensus process to the development of a standardised diagnostic report. J Clin Pathol 2014; 67(7): 620-625.
     
    Horcajada JP, Cantón R*. Ceftarolina, un nuevo antimicrobiano de amplio espectro en la era de las multirresistencias. Enferm Infecc Microbiol Clin 2014; 32(supl.2): 1-7.
     
    Friedländer M*, Lizano E, Houben A, Bezdan D, Báñez M, Kudla G, Mateu-Huertas E, Kagerbauer B, González J, Chen K, LeProust EM, Martí E, Estivill X. Evidence for the biogenesis of more than 1,000 novel human microRNAs. Genome Biol 2014; 15(4): R57.
     
     
    Schröder H*, Méndez MA, Ribas L, Funtikova A, Gómez S, Fitó Colomer M, Aranceta J, Serra Majem L. Caloric beverage drinking patterns are differentially associated with diet quality and adiposity among Spanish girls and boys. Eur J Pediatr 2014; 173(9): 1169-1177.
     
    Gómez-Pérez L*, Mané A, Bergé D, Pérez V. Revisión sistemática de las razones y efectos subjetivos del consumo de cannabis en pacientes con trastornos psicóticos. Actas Esp Psiquiatr 2014; 42(2): 83-90.
     
    Barriuso-Lapresa L*, Hernando-Arizaleta L, Rajmil L. Valores de referencia de la versión para padres del Cuestionario de Capacidades y Dificultades (SDQ) en población española, 2006. Actas Esp Psiquiatr 2014; 42(2): 43-48.
     
    López MA*, Benavides FG, Alonso J, Espallargues M, Duran X, Martínez-Martínez JM. La utilidad del uso de datos administrativos en la investigación de salud pública: la Muestra continua de vidas laborales. Gac Sanit 2014; 28(4): 334-337.
     
    Pérez Sáez MJ, Mir M, Montero MM, Crespo M, Montero N, Gómez J, Horcajada JP, Pascual J*. Invasive aspergillosis in kidney transplant recipients: a cohort study. Exp Clin Transplant 2014; 12(2): 101-105.
     
     
    Tel: 93 316 04 00
    Doctor Aiguader, 88
    08003 Barcelona
    Seguiu-nos a:
    Twitter
    Youtube
    En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
    Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).