INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 375
10/10/2014
Projectes
Termini exhaurit
FUNDACION SALUD 2000
Aquestes ajudes estan destinades a finançar projectes d'investigació inèdits, presentats per investigadors que puguin portar a terme l'estudi proposat a Espanya.
 
Termini exhaurit
COMISSIÓ EUROPEA
ERC Starting Grants are designed to support excellent Principal Investigators at the career stage at which they are starting their own independent research team or programme. This action is open to researchers of any nationality who intend to conduct their research activity in any Member State or Associated Country. Applicant Principal Investigators must demonstrate the ground breaking nature, ambition and feasibility of their scientific proposal.
 
Termini exhaurit
DEPARTMENT OF DEFENSE
The Breast Cancer Research Program (BCRP) challenges the scientific community to design research that will address the urgency of ending breast cancer. Specifically, the BCRP seeks to accelerate high-impact research with clinical relevance, encourage innovation and stimulate creativity,and facilitate productive collaborations.
 
Premis
Termini exhaurit
FUNDACIÓN GRÜNENTHAL
Aquests treballs haurien de versar sobre el dolor, tant en l'àmbit epidemiològic, com experimental, farmacològic o clínic.
 
Termini exhaurit
INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS
Premiar la millor tesi doctoral o millor treball d'investigació sobre ciències químiques.
 
Recursos Humans
Termini exhaurit
B.I.F. - BOEHRINGER INGELHEIM ESPAÑA SA
Promoure la recerca bàsica en Biomedicina mitjançant el suport integral als millors futurs científics durant els seus estudis de doctorat.
 
 
 
Informació últil
 
 No hi ha novetats
 
 
Banner-convocatories-tancament-02
Projectes
Termini exhaurit
FUNDACION SALUD 2000
Aquestes ajudes estan destinades a finançar projectes d'investigació inèdits, presentats per investigadors que puguin portar a terme l'estudi proposat a Espanya.
 
 
Termini exhaurit
INNOVATIVE MEDICINES INITIATIVE
IMI is a partnership between the European Union and the European pharmaceutical industry, represented by the European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA).
The goal of the Innovative Medicines Initiative 2 (IMI 2) is to develop next generation vaccines, medicines and treatments, such as new antibiotics. It will build on the successes and lessons learnt under IMI. Like IMI, it will bring together companies, universities, public laboratories, innovative small and medium-sized enterprises (SMEs), patient groups and regulators in collaborative projects that will pave the way for breakthrough vaccines, medicines and treatments to tackle Europe’s growing health challenges, and secure the future international competitiveness of Europe’s pharmaceutical industry.
 
Termini exhaurit
FUNDACION SALUD 2000
Aquestes ajudes estan destinades a finançar projectes d'investigació inèdits, presentats per investigadors que puguin portar a terme l'estudi proposat a Espanya.
 
Termini exhaurit
BRAIN & BEHAVIOR RESEARCH FOUNDATION
The Brain & Behavior Research Foundation is the largest philanthropic organization dedicated to research across all brain and behavior disorders (not disease specific). Recipients of NARSAD Grants represent an extraordinary variety of disciplines. Research has included (but is not limited to) studies in: genetics, neurobiology, molecular biology, imaging, neurochemical studies, neurophysiology, electrophysiology, clinical psychopharmacology, descriptive clinical studies, epidemiological research, treatment modalities, cognition studies, and outcome and prevention research.
 
Termini exhaurit
SOCIETAT ESPANYOLA DE ALERGOLOGIA E INMUNOLOGIA CLÍNICA
 
Termini exhaurit
GEIS - GEIS - GRUPO ESPAÑOL DE INVESTIGACION EN SARCOMAS y GEIGO
Obtenir propostes originals de projectes de recerca que reverteixin en l'avanç de la terapèutica clínica i en la millora del coneixement dels sarcomes.
 
Termini exhaurit
BrightFocus Foundation
BrightFocus Foundation is a nonprofit organization supporting research and providing public education to help eradicate brain and eye diseases, including Alzheimer's disease, macular degeneration, and glaucoma.
 
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓN GENZYME
Dirigida a professionals de ciències de la salut que desenvolupin la seva labor de recerca sobre prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties per dipòsit lisosomal en una institució espanyola.
 
Termini exhaurit
CANCER RESEARCH INSTITUTE
 
Termini exhaurit
BILL & MELINDA GATES FOUNDATION
 
Termini exhaurit
MINECO - MINISTERIO DE ECONOMÍA Y COMPETITIVIDAD
  • Promoure l'execució de projectes de recerca bàsica i tecnològica, els resultats dels quals puguin arribar a representar un avanç significatiu del coneixement mitjançant nous enfocaments i/o metodologies inabastables i que per naturalesa puguin tenir un marcat caràcter transversal. Els projectes Explora han estat dissenyats per finançar l'exploració d'idees heterodoxes i radicalment innovadores.
  • Els projectes que es presentin hauran de ser propostes de recerca imaginatives i radicals, la viabilitat de les quals pugui ser considerada baixa en programes convecionals, però en les que existeixin indicis que justifiquin empendre l'exploració amb l'ús de metodología científica.
  •  
    Termini exhaurit
    WORLDWIDE CANCER RESEARCH
    El principal objectiu de la Worldwide Cancer Research (abans coneguda com AICR) és donar suport a la recerca fonamental i translacional pel que fa a les causes, mecanismes, diagnosis, tractament i prevenció del càncer. Es podran considerar sol·licituds que proposin una combinació de recerca bàsica i clínica, tot i que no s’acceptaran propostes de naturalesa completament clínica com ara estudis, assajos clínics, assistència sanitària etc. En cas que es vulgui presentar una proposta de naturalesa clínica o semi-clínica, els sol·licitants han de contactar amb la coordinadora científica de l'AICR (helen.rippon@aicr.org.uk).).
     
    Termini exhaurit
    BD BIOSCIENCES
    El programa d'ajuts a la recerca en immunologia té per objectiu donar suport a idees innovadores dins de les següents àrees de recerca:
  • Multicolor flow cytometry
  • Cell signaling
  • Cancer research
  • Immune function
  • Infectious diseases
  • Neuroscience research
  •  
    Borses de viatge
    Termini exhaurit
    UNIVERSIDAD DE BARCELONA
    Fundada pel doctor Agustí Pedro i Pons l'any 1971, és una entitat beneficodocent, la finalitat de la qual és l'atorgament d'ajuts per a estudis de postgrau a favor de llicenciats procedents de la Universitat de Barcelona, de les facultats de Biologia, Farmàcia, Filologia, Filosofia, Física, Geologia, Geografia i Història, Matemàtiques, Medicina, Pedagogia, Psicologia i Química.
     
    Premis
    Termini exhaurit
    FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE PÁRKINSON
    Reconèixer a les persones que treballen en la investigació d'aquesta malaltia, presentant la cinquena edició dels Premis FEP a la Investigació sobre la Malaltia de Parkinson que, en aquesta edició, premiarà al millor article científic sobre aquesta patologia.
    Aquests premis pretenen potenciar possibles avanços científics que suposin una millora significativa de la qualitat de vida del pacient i de la seva família, fomentar el desenvolupament del coneixement entorn a la malaltia de Parkinson i difondre socialment la realitat d'aquesta afecció neurològica.
     
    Termini exhaurit
    CONSEJO SUPERIOR DE INVESTIGACIONES CIENTÍFICAS-CSIC.
    Apropar la ciència i la tecnologia als ciutadans mitjançant una visió artística i estètica suggerida a través d'imatges científiques i un comentari escrit del fet científic que il·lustren.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN LILLY
    La "Fundación Lilly" i la "Universidad Complutense de Madrid" han signat un conveni per a la creació d'aquesta càtedra que té per objectiu adquirir, transmetre i aplicar els avenços i coneixements per a la millora de l'ensenyament de la medicina i la formació del metge.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN COLEGIO DE MÉDICOS DE CÓRDOBA
     
    Termini exhaurit
    The Warren Alpert Foundation
    The Warren Alpert Foundation Prize, in association with Harvard Medical School, recognizes and honors one or more scientists, physicians and researchers whose scientific achievements have led to the prevention, cure or treatment of human diseases or disorders, and/or whose research constitutes a seminal scientific finding that holds great promise of ultimately changing our understanding of or ability to treat disease.
     
    Termini exhaurit
    FPdGI - FUNDACIÓ PRINCESA DE GIRONA
    Dirigida a premiar la trajectòria de joves científics (incloent de les ciències humanes i socials) amb experiències o projectes d'investigació destacats en la seva disciplina, emprenedors, innovadors i amb un elevat potencial de desenvolupament futur.
     
    Termini exhaurit
    REAL ACADÈMIA NACIONAL DE FARMÀCIA
    Convocatòria que premia treballs de recerca originals i inèdits relacionat amb les ciències farmacèutiques. Els treballs presentats s'adequaran al tema concret de cada premi.
     
    Termini exhaurit
    CERCA - FUNDACIÓ INSTITUCIÓ DELS CENTRES DE RECERCA DE CATALUNYA
    Els Premis volen reconèixer a aquells investigadors d’algun centre CERCA que durant els darrers 12 mesos hagin presentat una tesi doctoral, i que en base a aquesta fan una proposta per iniciar o enfortir alguna tecnologia o producte que pugui tenir interès industrial o comercial, o bé que concretament contribueix significativament al desenvolupament de polítiques públiques.
     
    Termini exhaurit
    FCT - FUNDACIÓ CATALANA DE TRASPLANTAMENT
    Premiar el millor article sobre trasplantament d’òrgans sòlids, segons criteri del Jurat, publicat en qualsevol revista científica espanyola o estrangera, en el període comprès entre l'1 d’octubre de 2013 i el 30 setembre del 2014. El referit article caldrà que s’hagi efectuat en un grup d’ investigació radicat a Catalunya o a la resta de l’Estat Espanyol de forma exclusiva o en cooperació. Si l'article premiat ha estat redactat per una pluralitat de persones, el premi s' atorgarà al primer sotasignant de l'article.
     
    Termini exhaurit
    REIAL ACADÈMIA DE FARMÀCIA DE CATALUNYA
    Es crea el Premi "Federació Farmacèutica", de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya (RAFC) per premiar aquelles persones individuals, grups o entitats que s'hagin distingit en el servei de la Farmàcia en general i / o en el camp de la distribució farmacèutica en particular, en l'àmbit de Catalunya o a la resta de l'Estat Espanyol.
     
    Termini exhaurit
    REIAL ACADÈMIA DE FARMÀCIA DE CATALUNYA
    La Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya (RAFC) atorgarà anualment un premi anomenat "Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya", (CCFC), en el marc de col·laboració de les dues entitats, a un farmacèutic o grup de farmacèutics que hagi publicat en l'últim any un article que hagi contribuït i/o destacat i/o potenciat el prestigi professional de la Farmàcia a Catalunya o a la resta de l'Estat Espanyol.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN EUGENIO RODRIGUEZ PASCUAL
    Es pretén reconèixer el valor i mèrits de l'obra i activitats executades o desenvolupades per investigadors científics en el camp de les Ciències Biomèdiques al llarg dels anys -a l'àrea de la llengua espanyola- i per això amb anterioritat a aquesta convocatòria.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ MUTUAM
    Els premis de Recerca Fundació Mutuam Conviure promouen projectes de recerca o de millora de la pràctica clínica en l’àmbit de la gerontologia clínica i l’atenció sociosanitària.
    Per això premien dues categories de premis:
    A. Projectes que es porten a terme a Catalunya
    B. Projectes que es porten a terme en algun centre o servei del Grup Mutuam.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN VALDÉS-SALAS
    Té per objectiu premiar una investigació que hagi estat utilitzada amb èxit per una empresa. El premi tracta de reconèixer a l'investigador i a l'empresa que ha aplicat els resultats de la investigació, bé en la millora de l'eficiència de processos de producció de productes ja existents o en el desenvolupament de nous productes.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN BIAL
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    AXA RESEARCH FUND
    To fund basic research dedicated to a better understanding of risk. The word risk as we understand it is connected to: Phenomena that are percived -or yet to be percived-as hazards or threats and wich must be identified and mesured for frequency and impact.
     
    Termini exhaurit
    FCT - FUNDACIÓ CATALANA DE TRASPLANTAMENT
    La present convocatòria es realitza amb l’objecte de fomentar la recerca científica en el trasplantament d’òrgan sòlid, a investigadors que formin part de les àrees de recerca que estan en funcionament en els serveis amb Unitat de Trasplantament de Catalunya.
    La finalitat primordial de la present beca serà la de facilitar l’estudi i la formació del becari, sense que comporti cap aportació al centre u organisme ni la incorporació dels resultats aconseguits al patrimoni de la organització.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ SANTIAGO DEXEUS
    Convocatòria nacional de cinc BEQUES D'INVESTIGACIÓ en els camps de:
  • Ginecologia general
  • Medicina materno fetal
  • Ginecologia oncològica
  • Medicina de la reproducció
  • Investigació bàsica en l'àmbit de l'obstetrícia i la ginecologia.
  •  
     
     
     
    Articles
     
    Rodríguez-Rejón AI, Castro-Quezada I, Ruano-Rodríguez C, Ruiz-López MD, Sánchez-Villegas A, Toledo E, Artacho R, Estruch R, Salas-Salvadó J, Covas MI, Corella D, Gómez-Gracia E, Lapetra J, Pintó X, Arós F, Fiol M, Lamuela RM, Ruiz-Gutiérrez V, Schröder H, Ros E, Martínez-González MA, Serra-Majem L*. Effect of a Mediterranean Diet Intervention on Dietary Glycemic Load and Dietary Glycemic Index: The PREDIMED Study. J Nutr Metab 2014; 2014: 985373.
     
    Sánchez-Morata C, Ramos-Quiroga JA, Bosch R, Corrales M, Garcia-Martinez I, Nogueira M, Pagerols M, Palomar G, Richarte V, Vidal R, Arias-Vasquez A, Bustamante M, Forns J, Gross-Lesch S, Guxens M, Hinney A, Hoogman M, Jacob C, Jacobsen KK, Kan C, Kiemeney L, Kittel-Schneider S, Klein M, Onnink M, Rivero O, Zayats T, Buitelaar J, Faraone SV, Franke B, Haavik J, Johansson S, Lesch KP, Reif A, Sunyer J, Bayés M, Casas M, Cormand B, Ribases M*. Case-Control Genome-Wide Association Study of Persistent Attention-Deficit Hyperactivity Disorder Identifies FBXO33 as a Novel Susceptibility Gene for the Disorder. Neuropsychopharmacology 2015; 40(4): 915-926.
     
    Serrano MJ, Ortega FG, Alvarez-Cubero MJ, Nadal R, Rovira PS, Salido M, Rodríguez M, García-Puche JL, Delgado-Rodríguez M, Solé F, García MA, Perán M, Rosell R, Marchal JA*, Lorente JA*. EMT and EGFR in CTCs cytokeratin negative non-metastatic breast cancer. Oncotarget 2014; 5(17): 7486-7497.
     
    van der Valk RJ, Kreiner-Moller E, Kooijman MN, Guxens M, Stergiakouli E, Sääf A, Bradfield JP, Geller F, Hayes MG, Cousminer DL, Korner A, Thiering E, Curtin JA, Myhre R, Huikari V, Joro R, Kerkhof M, Warrington NM, Pitkänen N, Ntalla I, Horikoshi M, Veijola R, Freathy RM, Teo YY, Barton SJ, Evans DM, Kemp JP, St Pourcain B, Ring SM, Smith GD, Bergström A, Kull I, Hakonarson H, Mentch FD, Bisgaard H, Chawes BL, Stokholm J, Waage J, Eriksen P, Sevelsted A, Melbye M, van Duijn CM, Medina-Gómez C, Hofman A, de Jongste JC, Taal HR, Uitterlinden AG, Armstrong LL, Eriksson J, Palotie A, Bustamante M, Estivill X, González JR, Llop S, Kiess W, Mahajan A, Flexeder C, Tiesler C, Murray CS, Simpson A, Magnus P, Sengpiel V, Hartikainen AL, Keinanen-Kiukaanniemi S, Lewin A, Da Silva Couto Alves A, Blakemore AI, Buxton JL, Kaakinen M, Rodríguez A, Sebert S, Vaarasmaki M, Lakka TA, Lindi V, Gehring U, Postma DS, Ang W, Newnham JP, Lyytikäinen LP, Pahkala K, Raitakari OT, Panoutsopoulou K, Zeggini E, Boomsma DI, Groen-Blokhuis MM, Ilonen J, Franke L, Hirschhorn JN, Pers TH, Liang L, Huang J, Hocher B, Knip M, Saw SM, Holloway JW, Melen E, Grant SF, Feenstra B, Lowe WL, Widen E, Sergeyev E, Grallert H, Custovic A, Jacobsson B, Jarvelin MR, Atalay M, Koppelman GH, Pennell CE, Niinikoski H, Dedoussis GV, McCarthy MI, Frayling TM, Sunyer J, Timpson NJ, Rivadeneira F, Bonnelykke K, Jaddoe VW*, Early Genetics & Lifecourse Epidemiology (EAGLE) Consortium, Genetic Investigation of ANthropometric Traits (GIANT) Consortium, for the Early Growth Genetics (EGG) Consortium. A novel common variant in DCST2 is associated with length in early life and height in adulthood. Hum Mol Genet 2015; 24(4): 1155-1168.
     
    Goday A*, Benaiges D, Parri A, Ramon-Moros JM, Flores JA, Pedro-Botet J, on behalf of the Obemar Group. Can bariatric surgery improve cardiovascular risk factors in the metabolically healthy but morbidly obese patient?. Surg Obes Relat Dis 2014; 10(5): 871-876.
     
    Giménez M, Pujol J*, Ali Z, López-Solà M, Contreras-Rodríguez O, Deus J, Ortiz H, Soriano-Mas C, Llorente-Onaindia J, Monfort J. Naproxen Effects on Brain Response to Painful Pressure Stimulation in Patients with Knee Osteoarthritis: A Double-blind, Randomized, Placebo-controlled, Single-dose Study. J Rheumatol 2014; 41(11): 2240-2248.
     
    Nadal R*, Salido M, Nonell L, Rodríguez M, Puigdecanet E, García-Puche JL, Macià M, Corominas JM, Serrano MJ, Lorente JA, Solé F. Combined analysis of copy number alterations by single-nucleotide polymorphism array and MYC status in non-metastatic breast cancer patients: comparison according to the circulating tumor cell status. Tumour Biol 2015; 36(2): 711-718.
     
    Guirro P*, Hinarejos P, Pelfort X, Leal J, Torres R, Puig L. Long Term Follow-Up of Successfully Treated Superficial Wound Infections Following TKA. J Arthroplasty 2015; 30(1): 101-103.
     
    Olariu E, Castro JI, Álvarez-López P, Garnier C, Reinoso M, Martín LM, Alonso J*, Forero CG* (...,Vilagut G, Fullana MA,...). Validation of clinical symptom IRT scores for diagnosis and severity assessment of common mental disorders. Qual Life Res 2015; 24(4): 979-992.
     
    Londoño MC*, Perelló C, Cabezas J, Cañete N, Lens S, Mariño Z, Gambato M, Rodríguez R, Menéndez S, Carrion JA, Crespo J, Calleja JL, Forns X. The Addition of a Protease Inhibitor Increases the Risk of Infections in Patients with Hepatitis C-Related Cirrhosis. J Hepatol 2015; 62(2): 311-316.
     
    González-Comadran M, Urresta-Avila J, Saavedra-Tascón A, Jiménez R, Solà I, Brassesco M, Carreras Collado R, Checa MA*. The impact of donor insemination on the risk of preeclampsia: a systematic review and meta-analysis. Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol 2014; 182: 160-166.
     
    Mas N*, Olaechea P, Palomar M, Álvarez-Lerma F, Rivas R, Nuvials X, Gimeno R, Catalán M, Gracia-Arnillas MP, Seijas I, Grupo ENVIN-UCI. Análisis comparativo de pacientes ingresados en Unidades de Cuidados Intensivos españolas por causa médica y quirúrgica. Medicina Intensiva 2015; 39(5): 279-289.
     
    Bessa X*. Colonoscopia en el cribado del cáncer colorrectal. Gastroenterol Hepatol 2014; 37(suppl.3): 85-92.
     
    Calsina L, Llort C, Clará A. CUSUM analysis of brachial artery access for peripheral endovascular interventions. Int Angiol 2014; 33(5): 441-445.
     
     
    Tel: 93 316 04 00
    Doctor Aiguader, 88
    08003 Barcelona
    Seguiu-nos a:
    Twitter
    Youtube
    En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
    Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).