INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 593
25/01/2019
Projectes
Termini exhaurit
EMBO - THE EUROPEAN MOLECULAR BIOLOGY ORGANIZATION
Through the Young Investigator Programme, EMBO identifies and supports some of the best young researchers in the life sciences. EMBO Young Investigators are group leaders in the early stages of setting up an independent laboratory in EMBC Member or Associate Member States. They receive financial and practical support for a period of four years to help them develop skills and connections that will help them during this career stage.
 
Termini exhaurit
INNOVATIVE MEDICINES INITIATIVE
IMI is a partnership between the European Union and the European pharmaceutical industry, represented by the European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA).
The goal of the Innovative Medicines Initiative 2 (IMI 2) is to develop next generation vaccines, medicines and treatments, such as new antibiotics. It will build on the successes and lessons learnt under IMI. Like IMI, it will bring together companies, universities, public laboratories, innovative small and medium-sized enterprises (SMEs), patient groups and regulators in collaborative projects that will pave the way for breakthrough vaccines, medicines and treatments to tackle Europe’s growing health challenges, and secure the future international competitiveness of Europe’s pharmaceutical industry.
 
Termini exhaurit
ISCIII - INSTITUTO DE SALUD CARLOS III
L'objecte de la present actuació és finançar la participació d'entitats espanyoles integrants de consorcis transnacionals que hagin concorregut prèviament a convocatòries transnacionals en què participa l'ISCIII, relacionades en l'Annex 2 de la convocatòria, sempre que hagin estat prioritzades en l'avaluació duta a terme pel programa europeu corresponent.
Amb aquesta actuació es pretén finançar la contribució d'equips d'investigació espanyols en projectes transnacionals de recerca que demostrin un valor afegit de la col·laboració internacional en el camp de les ciències i tecnologies de la salut.
 
Termini exhaurit
ISCIII - INSTITUTO DE SALUD CARLOS III
- Finançar una línia de recerca de qualitat estable, evitant la fragmentació dels grups de recerca, de manera que assoleixin la mida que els permeti tenir la massa crítica necessària, fomentant la participació d'investigadors principals amb dedicació única en cada modalitat de projecte.
- Impulsar el finançament de projectes de recerca sol·licitats per investigadors dels programes Juan Rodés, Miguel Servet, Ramon i Cajal i del programa d'estabilització d'investigadors del SNS (I3 SNS). Almenys el 10% dels projectes que es financin s'hauran de destinar al compliment d'aquest objectiu específic.
- Fomentar la presentació de projectes coordinats que facin possible la creació de contextes de cooperació científica, especialment en els investigadors que participen en les estructures estables d'investigació cooperativa, accelerant la transferència de resultats a la pràctica clínica, i que permetin obtenir objectius difícilment assolibles a través de projectes individuals, i en els quals s'evidenciï la interacció d'equips de recerca biomèdica bàsica (orientada a la malaltia), amb equips d'investigació biomèdica clínica (orientada al pacient) i amb equips d'investigació epidemiològica i en serveis de salut.
- Potenciar la investigació traslacional en cooperació i amb resultats propers al mercat.
- Potenciar la participació en projectes a realitzar a través de les infraestructures europees constituïdes com ERIC (EATRIS, ECRIN, EU-Openscreen), en què Espanya és membre, representada per l'ISCIII.
 
Termini exhaurit
ISCIII - INSTITUTO DE SALUD CARLOS III
- Finançar una línia de recerca de qualitat estable, evitant la fragmentació dels grups de recerca, per tal de que assoleixin una mida òptima per adquirir massa crítica, fomentant la participació d’investigadors principals amb dedicació única a cada projecte. Tant els IP's com els CoIP's hauran d'anar amb dedicació única i hauran de ser de la mateixa entitat sol·licitant.

- Impulsar el finançament de projectes de recerca sol·licitats per investigadors dels programes Juan Rodés, Miguel Servet, Ramon i Cajal i del programa d'estabilització d'investigadors del SNS (I3 SNS). Almenys el 10% dels projectes que es financin hauran de destinar al compliment d'aquest objectiu específic.

- Fomentar la presentació de projectes coordinats que facin possible la creació de contextos de cooperació científica, especialment en els investigadors que participen en les estructures estables d'investigació cooperativa, accelerant la transferència de resultats a la pràctica clínica, i que permetin obtenir objectius difícilment assolibles a través de projectes individuals, i en els quals s'evidenciï la interacció d'equips de recerca biomèdica bàsica (orientada a la malaltia), amb equips d'investigació biomèdica clínica (orientada al pacient) i amb equips d'investigació epidemiològica i en serveis de salut.

- Com a mínim el 20% dels projectes que es financien hauran d'estar dirigits a personal investigador que realitza tasques assistencials en el SNS.

- Potenciar la participació en projectes a realitzar a través de les infraestructures internacionals (IARC) o europees constituïdes com ERIC (EATRIS, ECRIN, EU-Openscreen), en què Espanya és membre, representada pel ISCIII.
 
Termini exhaurit
FUNDACIO SOCIETAT CATALANA DE NEUROLOGIA
 
Termini exhaurit
DEPARTMENT OF DEFENSE
The Breast Cancer Research Program (BCRP) challenges the scientific community to design research that will address the urgency of ending breast cancer. Specifically, the BCRP seeks to accelerate high-impact research with clinical relevance, encourage innovation and stimulate creativity,and facilitate productive collaborations.
 
Termini exhaurit
ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE UROLOGÍA
Fomentar la investigació en el camp de la Urologia. Es persegueix promoure investigació de caràcter clínic, investigació en resultats de salut i investigació translacional.
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓ VÍCTOR GRÍFOLS I LUCAS
Convocar sis beques per a portar a terme sis projectes d'investigació amb la finalitat d'incentivar l'estudi en el camp de la Bioètica.
 
Termini exhaurit
FDM - FUNDACIÓN DOMINGO MARTÍNEZ
Es convoquen anualment ajuts a la Investigació en dues Àrees: Materials i Biomedicina / Salut, àrees en què es desenvolupen i / o apliquen els productes objecte de les activitats d'AMSA (gasos industrials i medicinals).
El Patronat de la FDM per a l'any 2019 acorda convocar un ajut a la Investigació per al tema:
'Implicació de la hipòxia i de les espècies reactives d'oxigen a la ontogènia i progressió tumoral i desenvolupament d'estratègies terapèutiques basades en aquest concepte '.
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓN DE INVESTIGACIÓN ONCOLÓGICA (FERO)
Amb l'objectiu de promoure la investigació oncològica a Espanya. La finalitat d'aquest ajut, és donar suport als millors investigadors en el camp del càncer de mama i promoure la ràpida transmissió dels avenços científics en aquest camp als pacients. Per a això, es reconeix un projecte científic presentat per professionals consolidats en el camp del càncer de mama que treballin en institucions espanyoles involucrades en aquest tipus d'investigació
L'acte de lliurament de l'ajut tindrà lloc al 20 de maig de 2019 a Barcelona.
El premiat haurà d'estar present en la cerimònia de lliurament de la beca.
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓN DE INVESTIGACIÓN ONCOLÓGICA (FERO)
La finalitat de la beca, que el 2019 celebra el seu 10è aniversari, és completar la formació de joves investigadors en el camp de l'Oncologia i promoure la ràpida transmissió dels avenços científics en aquest camp als pacients. Per això, es reconeix un projecte científic presentat per professionals novells que treballin en institucions espanyoles involucrades en aquest tipus d'investigació.
L'acte de lliurament de la 16a edició de la Beca FERO tindrà lloc al 20 de maig de 2019 a Barcelona.
El premiat haurà d'estar present en la cerimònia de lliurament de la beca.
 
Termini exhaurit
THE WELLCOME TRUST
Innovator Awards are open to researchers who are developing healthcare innovations that could have a major and measurable impact on human health.
You can work in any scientific discipline, including a discipline outside life sciences. You can work on any type of technology. Examples of technologies include:
  • therapeutics (small molecules or biologics)
  • vaccines
  • devices
  • diagnostics
  • regenerative medicine.
    The work that you propose must be essential for developing your healthcare innovation.
  •  
    Altres
    Termini exhaurit
    ISCIII - INSTITUTO DE SALUD CARLOS III
    Amb aquesta actuació es pretén potenciar i enfortir el Consorci CIBER mitjançant la incorporació de nous grups als programes científics que desenvolupa actualment el CIBER.
     
    Borses de viatge
    Termini exhaurit
    ISCIII - INSTITUTO DE SALUD CARLOS III
    Seran susceptibles de finançament les estades de professionals sanitaris i investigadors del SNS, per a l'aprenentatge o perfeccionament de tècniques, tecnologies o procediments en recerca, desenvolupament i innovació tecnològica del camp de la biomedicina, en institucions nacionals o estrangeres de prestigi.
     
    Termini exhaurit
    B.I.F. - BOEHRINGER INGELHEIM ESPAÑA SA
    For junior researchers pursuing experimental projects in basic biomedical research and wish to pursue a short-term research stay or attend a practical course of up to 3 months.
    Purpose:
  • to learn clearly-defined methods useful for your ongoing research and the work of your research group at home by visiting another laboratory, or by attending research-orientated courses including practical training (the practical part has to cover at least 50% of the course);
  • to enable graduates from abroad and their potential PhD supervisors to evaluate the scientific and personal prerequisites before embarking on a PhD thesis. To this end, the graduate student shall pursue a short project in his/her potential PhD supervisor’s laboratory for at least 4 weeks.
  •  
    Termini exhaurit
    ASOCIACION ESPAÑOLA DE UROLOGIA
     
    Termini exhaurit
    FULBRIGHT ESPAÑA
    Les beques estan destinades a doctors que vulguin investigar en centres d'ensenyament superior als Estats Units d'Amèrica.
     
    Premis
    Termini exhaurit
    FUNDACION MAPFRE
    Reconeix una contribució rellevant realitzada per entitats o persones en la promoció de la salut i la millora de la qualitat de vida
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    AGAUR - AGENCIA DE GESTIO AJUTS UNIVERSITARIS DE RECERCA
    L’objecte del programa Beatriu de Pinós és atorgar 60 ajuts individuals per a la contractació i la incorporació de personal investigador doctor al sistema català de ciència i tecnologia. Aquest ajuts s’adrecen a facilitar tant el retorn com la incorporació d’investigadors que han estat treballant a l’estranger a les entitats de recerca situades a Catalunya.
     
    Termini exhaurit
    ISCIII - INSTITUTO DE SALUD CARLOS III
    L'objecte d'aquesta actuació és la contractació de personal facultatiu amb experiència en investigació en ciències i tecnologies de la salut, als centres assistencials del SNS que formen part dels IIS.
    Afavorir la recerca orientada al pacient i a la població a través d'activitats de transferència.
     
    Termini exhaurit
    ISCIII - INSTITUTO DE SALUD CARLOS III
    L'objecte d'aquesta actuació és la contractació, en centres de l'àmbit del SNS, de doctors acabats de titular en el camp de les ciències i tecnologies de la salut, per perfeccionar la seva formació.
     
    Termini exhaurit
    ISCIII - INSTITUTO DE SALUD CARLOS III
    L'objecte d'aquesta actuació és la contractació de professionals, exclusivament en les entitats sanitàries públiques, amb activitat clínic assistencial, que hagin superat la FSE, per al desenvolupament d'un pla de formació en investigació en ciències i tecnologies de la salut.
     
    Termini exhaurit
    ISCIII - INSTITUTO DE SALUD CARLOS III
    Promoure la col·laboració público-privada mitjançant el desenvolupament de part dels programes formatius en centres de treball d'entitats empresarials que complementin les activitats del programa de doctorat en el camp de les ciències i tecnologies de la salut.
     
    Termini exhaurit
    ISCIII - INSTITUTO DE SALUD CARLOS III
    Formació d'investigadors en biomedicina i ciències de la salut, mitjançant la realització d'una tesi doctoral en centres de recerca I+D.
    Hi ha dues categories dels grups de recerca:
  • Grups dirigits per joves investigadors, nascuts al 1974 o amb data posterior.
  • Grups de recerca habituals d'aquesta modalitat.

    Podran ser beneficiaris de la modalitat Contractes PFIS els centres en què desenvolupin la seva activitat els investigadors que van obtenir finançament com a investigadors principals de projectes individuals o coordinadors de projectes coordinats o multicèntrics en la convocatòria 2018 de l'AES dins de la modalitat de Projectes de recerca en salut. En el cas de projectes amb dos investigadors principals, només un d'ells podrà presentar un candidat per al projecte.
  •  
    Termini exhaurit
    CRI - CANCER RESEARCH INSTITUTE
     
     
     
    Informació últil
     
     
    Banner-convocatories-tancament-02
    Projectes
    Termini exhaurit
    COMISSIÓ EUROPEA
    The ERA-Net E-Rare has successfully implemented ten Joint Transnational Calls for rare disease research projects since 2006. This effort is now continued in the frame of the European Joint Programme on Rare Diseases (EJP RD) that has been established to further help in coordinating the research efforts of European, Associated and non-European countries in the field of rare diseases and implement the objectives of the International Rare Disease Research Consortium (IRDiRC).

     
    Termini exhaurit
    COMISSIÓ EUROPEA
    The FLAG-ERA Joint Transnational Call (JTC) 2019 supports research projects in synergy with the two FET Flagships, the Graphene Flagship and the Human Brain Project. It is designed to expand the current Flagships with new research contributing to the Flagship objectives in selected areas. New researchers and researchers already in the Flagships are equally eligible. Selected projects are expected to be integrated in the Flagships as Partnering Projects.
     
    Termini exhaurit
    AECC - ASOCIACIÓN ESPAÑOLA CONTRA EL CANCER
    La finalitat de la convocatòria és la concessió d'ajudes financeres per part de la Fundació Científica AECC a projectes de recerca en càncer des de la investigació translacional a la pràctica clínica desenvolupades per grups coordinats multidisciplinaris.
    L'AECC ofereix finançament a grups coordinats estables de recerca translacional, mitjançant la formalització d'un conveni amb els hospitals o centres on es vagin a dur a terme les investigacions.
     
    Termini exhaurit
    LABORATORIOS GRIFOLS S.A.
    The Martín Villar Haemostasis Awards aim to support scientific excellence and innovation, and to engage both physicians and scientists who are early in their careers in investigating haemophilia and von Willebrand disease.
    Beginning with the 2017 edition of the Martin Villar Awards, the Award introduces a new concept by providing 2 grants, for 1 project in Clinical Research and 1 project in Basic Research.
     
    Termini exhaurit
    ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE UROLOGÍA
    Fomentar la investigació en el camp de la Urologia. Es persegueix promoure investigació de caràcter clínic, investigació en resultats de salut i investigació translacional.
     
    Termini exhaurit
    FDM - FUNDACIÓN DOMINGO MARTÍNEZ
    Es convoquen anualment ajuts a la Investigació en dues Àrees: Materials i Biomedicina / Salut, àrees en què es desenvolupen i / o apliquen els productes objecte de les activitats d'AMSA (gasos industrials i medicinals).
    El Patronat de la FDM per a l'any 2019 acorda convocar un ajut a la Investigació per al tema:
    'Implicació de la hipòxia i de les espècies reactives d'oxigen a la ontogènia i progressió tumoral i desenvolupament d'estratègies terapèutiques basades en aquest concepte '.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN DE INVESTIGACIÓN ONCOLÓGICA (FERO)
    Amb l'objectiu de promoure la investigació oncològica a Espanya. La finalitat d'aquest ajut, és donar suport als millors investigadors en el camp del càncer de mama i promoure la ràpida transmissió dels avenços científics en aquest camp als pacients. Per a això, es reconeix un projecte científic presentat per professionals consolidats en el camp del càncer de mama que treballin en institucions espanyoles involucrades en aquest tipus d'investigació
    L'acte de lliurament de l'ajut tindrà lloc al 20 de maig de 2019 a Barcelona.
    El premiat haurà d'estar present en la cerimònia de lliurament de la beca.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN DE INVESTIGACIÓN ONCOLÓGICA (FERO)
    La finalitat de la beca, que el 2019 celebra el seu 10è aniversari, és completar la formació de joves investigadors en el camp de l'Oncologia i promoure la ràpida transmissió dels avenços científics en aquest camp als pacients. Per això, es reconeix un projecte científic presentat per professionals novells que treballin en institucions espanyoles involucrades en aquest tipus d'investigació.
    L'acte de lliurament de la 16a edició de la Beca FERO tindrà lloc al 20 de maig de 2019 a Barcelona.
    El premiat haurà d'estar present en la cerimònia de lliurament de la beca.
     
    Termini exhaurit
    Associació Celíacs de Catalunya
    L'Associació Celíacs de Catalunya presenta la tercera edició de la Beca Celíacs de Catalunya per un projecte de recerca sobre la malaltia celíaca, dermatitis herpetiforme o sensibilitat al gluten no celíaca.
    Aquestes beques pretenen potenciar possibles avenços científics que suposin una millora significativa de la qualitat de vida de la persona amb celiaquia, sensibilitat al gluten no celíaca o dermatitis herpetiforme i fomentar el desenvolupament del coneixement d'aquestes patologies, millora dels mètodes de diagnosis, així com difondre socialment la realitat d'aquests trastorns.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN SOCIEDAD ESPAÑOLA DE ENDOCRINOLOGÍA PEDIÁTRICA
    Promoure i incentivar projectes de recerca clínica a l'àrea de la Endocrinologia Pediàtrica. Els estudis es desenvoluparan a Espanya i seran multicèntrics col·laboratius. El projecte pot estar ja en curs o pendent d'iniciar-se en l'any de la convocatòria.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN UNOENTRECIENMIL
    Es concedirà un projecte de recerca sobre leucèmia infantil, que es desenvoluparà sota la supervisió d'un investigador principal (IP) a una institució espanyola.
     
    Termini exhaurit
    The New York Stem Cell Foundation
    The mission of The New York Stem Cell Foundation is to accelerate cures for the major diseases of our time through stem cell research.
     
    Termini exhaurit
    The New York Stem Cell Foundation
    The mission of The New York Stem Cell Foundation is to accelerate cures for the major diseases of our time through stem cell research.
     
    Termini exhaurit
    ESH - EUROPEAN SOCIETY OF HYPERTENSION
    The main purpose of the European Society of Hypertension (ESH) is to provide a stable and organised European platform for scientific exchange in hypertension.

    The Servier Research Grant in Hypertension is awarded every 2 years for a research proposal in the field of hypertension and related diseases with a focus on end-organ damage, surrogate markers, and biomarkers.
     
    Termini exhaurit
    SEEIUC - SOCIEDAD ESPAÑOLA DE ENFERMERIA INTENSIVA Y UNIDADES CORONARIAS
    Són objecte d'aquesta convocatòria aquells projectes relacionats amb investigació en intervencions infermeres al pacient crític adult i pediàtric (unitats de cures intensius, semicrítics, emergències i urgències, també en l'àmbit extrahospitalari).
     
    Altres
    Termini exhaurit
    COMISSIÓ EUROPEA
    JPIAMR is a unique global collaborative platform that coordinates national funding and research to address antimicrobial resistance.
     
    Termini exhaurit
    EFIS - EUROPEAN FEDERATION OF IMMUNOLOGICAL SOCIETIES
    EFIS and the European Journal of Immunology (EJI) are proud to offer financial support for immunology-themed meetings, workshops and schools that are organized in Europe and are international in nature.

    Specifically, through its support, EFIS aims to enhance interaction between young scientists and established immunologists, providing funding to be used as travel bursaries to award to eligible and deserving junior researchers who, in many cases, would be unable to attend quality immunology-themed events without such support.
     
    Borses de viatge
    Termini exhaurit
    MINISTERIO DE CIENCIA, INNOVACIÓN Y UNIVERSIDADES
    Afavorir i incentivar la mobilitat de joves doctors per a la realització d'estades de mobilitat a l'estranger, encaminades a l'actualització de coneixements, aprenentatge de noves tècniques i mètodes per a la docència o la investigació; així com a l'establiment de nous vincles acadèmics, o a l'enfortiment dels ja existents, entre docents i investigadors i entre institucions.
     
    Termini exhaurit
    European Society for Medical Oncology
     
    Termini exhaurit
    ASOCIACION ESPAÑOLA DE UROLOGIA
     
    Termini exhaurit
    FULBRIGHT ESPAÑA
    Les beques estan destinades a doctors que vulguin investigar en centres d'ensenyament superior als Estats Units d'Amèrica.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN RAFAEL DEL PINO
    Té com a objectiu contribuir a la formació dels dirigents espanyols i al foment de l'esperit i l'activitat emprenedora a Espanya. Amb aquestes finalitats, la FUNDACIÓ convoca un conjunt de beques per a graduats, llicenciats i titulats superiors espanyols destinats a l'ampliació dels seus estudis amb dedicació a temps complet (que inclou la possibilitat d'exercir la docència), en Universitats i Centres de recerca de primer nivell en el món.
    El nivell dels estudis a cursar és de: màster o doctorat. També s'admetran, en funció de l'interès del tema, de la vàlua del candidat i de la qualitat del centre de destinació, els projectes d'investigació científica, encara que no condueixin a les esmentades titulacions. El nombre de beques previst per a aquesta convocatòria és d'un màxim de 10 beques, el gaudi dels s'iniciarà durant el curs 2019-2020.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN ESPAÑOLA DE PSIQUIATRIA Y SALUD MENTAL
    La Fundació Espanyola de Psiquiatria i Salut Mental convoca beques per a la rotació a l'estranger de residents de Psiquiatria del programa MIR.
     
    Termini exhaurit
    SOCIEDAD ESPAÑOLA DE GERIATRÍA Y GERONTOLOGÍA
    Ajut per a estades de dos o més mesos en Hospitals, Institucions o Centres Geriàtrics i / o gerontològics acreditats, incloent-se àrees especialitzades en directa relació amb l'atenció a l'ancià (Recerca, Rehabilitació, Psicogeriatria, Serveis Socials, etc.).
     
    Premis
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ DR. ANTONI ESTEVE
    La Fundació Dr. Antoni Esteve convoca la setzena edició del seu Premi d'Investigació, que com cada any busca el millor treball de farmacologia publicat per un autor espanyol en els últims dos anys.
    El premi serà atorgat al millor treball de recerca farmacològica, en qualsevol dels seus aspectes (disseny, síntesi, desenvolupament gelénico, avaluació clínica o de laboratori, ús, etc.), publicat en qualsevol revista científica durant els anys 2017 i 2018.
     
    Termini exhaurit
    MSCBS - MINISTERIO DE SANIDAD
    La present Resolució té per objecte convocar la concessió de les cinc modalitats dels Premis "Pla Nacional de Resistència als Antibiòtics", edició II, corresponents a l'any 2018:
    a) Premi PRAN a la millor iniciativa en vigilància i control del consum d'antibiòtics i de les seves resistències.
    b) Premi PRAN a la millor iniciativa de recerca de la resistència als antibiòtics.
    e) Premi PRAN a la millor publicació científ ica sobre resistència als antibiòtics.
    d) Premi PRAN a la millor iniciativa de formació i informació als professionals sanitaris sobre la resistència als antibiòtics.
    e) Premi PRAN a la millor iniciativa de comunicació i sensibilització de la població sobre la resistència als antibiòtics.
     
    Termini exhaurit
    LABORATORIOS GRIFOLS S.A.
    A primary goal of the Alpha-1 Antitrypsin Laurell's Training Award (ALTA) is to identify and engage investigators (both physicians and scientists) who are early in their careers in a longstanding commitment to investigating alpha-1 antitrypsin deficiency (AATD). In awarding 2 grants, the goal/intention is to award one grant for a clinical proposal and a second for a basic research proposal. Another objective of the ALTA award is to strengthen the network between scientists and clinicians working in the field of AATD.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN LILLY
    La FUNDACIÓ LILLY convoca els Premis Fundació Lilly d'Investigació Biomèdica Preclínica i Clínica 2019, per a investigadors que hagin contribuït de forma significativa al desenvolupament de la Biomedicina i les Ciències de la Salut a Espanya, i mantinguin una activitat de reconegut nivell científic.
    L'objectiu és fomentar la Investigació Biomèdica d'alta qualitat, de caràcter preclínic i clínic, mitjançant la concessió de Premis que reconeguin i donin suport a trajectòries científiques d'excel·lència.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ JESÚS SERRA
     
    Termini exhaurit
    DKV SEGUROS MÉDICO
    La convocatòria persegueix premiar aquelles iniciatives ja realitzades o en curs que tinguin un fort component social i / o mediambiental en el sector sociosanitari i en la qual estiguin implicats de manera directa professionals del sector sanitari.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ JESÚS SERRA
    La Fundació Jesús Serra dins del marc de suport a la investigació convoca la segona edició del Premi a la Investigació Fundació Jesús Serra amb l’objectiu de reconèixer l’excel·lència i el nivell d’investigació desenvolupat per investigadors espanyols dels camps de la nutrició, l’alimentació i la salut, en els seus àmbits d’investigació bàsica, clínica, epidemiològica i tecnològica.
     
    Termini exhaurit
    Fundación Ángel Muriel
    Fomentar l'interès investigador en el col·lectiu mèdic i estimular el desenvolupament de treballs en l'àmbit oncològic.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN DEXEUS MUJER
    PREMI concedit a la persona/es, equip de treball o institució amb una trajectòria professional o línia de recerca continuada la qual representi una contribució rellevant en el camp de les Ciències de la Salut, especialment referides a la dona i particularment en l'àmbit de l'Obstetrícia, la Ginecologia i la Medicina de la Reproducció. Àmbit Internacional.
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    FUNDACIO LA CAIXA
    30 beques de doctorat per a joves investigadors de qualsevol nacionalitat per dur a terme la seva activitat investigadora en qualsevol disciplina i en qualsevol universitat o centre de recerca d’Espanya o Portugal.
    La convocatòria comprèn totes les àrees del coneixement i s’adreça a totes les persones que compleixin els requisits per poder accedir al doctorat, sempre que, a més, reuneixin els requeriments de mobilitat i anteriorment no s’hagin matriculat als estudis de doctorat sol·licitats.
    Els becaris s’han d’incorporar a les universitats o centres de recerca de destinació entre setembre i novembre de 2019. En casos justificats, no obstant això, aquesta incorporació es podria endarrerir fins al 31 de gener de 2020.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN SOCIEDAD ESPAÑOLA DE ENDOCRINOLOGÍA PEDIÁTRICA
    L'objectiu de la beca és donar suport al desenvolupament d'un projecte d'investigació clínica, amb la realització d'una estada formativa a un centre de reconegut prestigi en l'àrea de la Endocrinologia Pediàtrica o en altres àrees d'interès i relació amb aquesta àrea, vinculades a la pràctica clínica.
     
    Termini exhaurit
    ASOCIACION NACIONAL DE PSICOLOGOS CLINICOS Y RESIDENTES
    La present beca té per objecte promoure la formació d'alta qualitat en Psicologia Clínica dels psicòlegs interns residents mitjançant estades a l'estranger en centres o organismes científic-sanitaris de prestigi internacional per la seva innovació tècnica o investigació clínica.
     
    Termini exhaurit
    EUROPEAN FOUNDATION FOR THE STUDY OF DIABETES (EFSD)
    The objective of the EFSD/Lilly Young Investigator Research Awards is to encourage innovative research in the fields of diabetes and its complications, and to promote excellence in medical education. Applicants should have demonstrated their ability in the field of diabetes research.
     
    Termini exhaurit
    EUROPEAN FOUNDATION FOR THE STUDY OF DIABETES (EFSD)
    The European Foundation for the Study of Diabetes (EFSD) was created by the European Association for the Study of Diabetes (EASD) to provide funding initiatives in all areas of diabetes research. The aims of EFSD are to encourage and support research in the field of diabetes, to rapidly diffuse acquired knowledge and to facilitate its application.

    Novo Nordisk is a global healthcare company with 90 years of innovation and leadership in diabetes care. The company also has leading positions within haemophilia care, growth hormone therapy and hormone replacement therapy. Headquartered in Denmark, Novo Nordisk employs approximately 35,000 employees in 75 countries, and markets its products in more than 180 countries.
     
    Termini exhaurit
    A.M.A. AGRUPACIÓ MUTUAL ASSEGURADORA
    Els ajuts es concedeixen per sorteig entre tots els inscrits per finançar els cursos de preparació a les respectives especialitats d'interns residents.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN DEXEUS MUJER
    Cinc beques adreçades a investigadors joves, llicenciats i titulats superiors en ciències de la salut per a la realització dels seus projectes de recerca en els 5 camps, en una institució espanyola de reconegut prestigi.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN DEXEUS MUJER
    Convocatòria nacional de cinc beques d'investigació en els camps de:
  • Ginecologia general
  • Medicina materno fetal
  • Ginecologia oncològica
  • Medicina de la reproducció
  • Investigació bàsica en l'àmbit de l'obstetrícia i la ginecologia.
  •  
     
     
     
    Articles
     
    Chauhan G, Adams HHH, Satizabal CL, Bis JC, Teumer A, Sargurupremraj M, Hofer E, Trompet S, Hilal S, Smith AV, Jian X, Malik R, Traylor M, Pulit SL, Amouyel P, Mazoyer B, Zhu YC, Kaffashian S, Schilling S, Beecham GW, Montine TJ, Schellenberg GD, Kjartansson O, Guðnason V, Knopman DS, Griswold ME, Windham BG, Gottesman RF, Mosley TH, Schmidt R, Saba Y, Schmidt H, Takeuchi F, Yamaguchi S, Nabika T, Kato N, Rajan KB, Aggarwal NT, De Jager PL, Evans DA, Psaty BM, Rotter JI, Rice K, Lopez OL, Liao J, Chen C, Cheng CY, Wong TY, Ikram MK, van der Lee SJ, Amin N, Chouraki V, DeStefano AL, Aparicio HJ, Romero JR, Maillard P, DeCarli C, Wardlaw JM, Hernández MDCV, Luciano M, Liewald D, Deary IJ, Starr JM, Bastin ME, Muñoz Maniega, Slagboom PE, Beekman M, Deelen J, Uh HW, Lemmens R, Brodaty H, Wright MJ, Ames D, Boncoraglio GB, Hopewell JC, Beecham AH, Blanton SH, Wright CB, Sacco R, Wen W, Thalamuthu A, Armstrong NJ, Chong E, Schofield PR, Kwok JB, van der Grond J, Stott DJ, Ford I, Jukema JW, Vernooij MW, Hofman A, Uitterlinden AG, van der Lugt A, Wittfeld K, Grabe HJ, Hosten N, von Sarnowski B, Völker U, Levi C, Jiménez Conde J, Sharma P, Sudlow CLM, Rosand J, Woo D, Cole W, Meschia J, Slowik A, Thijs V, Lindgren A, Melander O, Grewal RP, Rundek T, Rexrode K, Rothwell PM, Arnett DK, Jern C, Johnson JA, Benavente O, Wasssertheil-Smoller S, Lee JM, Wong Q, Mitchell BD, Rich SS, McArdle P, Geerlings MI, van der Graaf Y, de Bakker PI, Asselbergs FW, Srikanth V, Thomson R, McWhirter R, Moran C, Callisaya M, Phan T, Rutten-Jacobs LCA, Bevan S, Tzourio C, Mather KA, Sachdev PS, van Duijn CM, Worrall B, Dichgans M, Kittner J, Markus HS, Ikram MA, Fornage M, Launer LJ, Seshadri S, Longstreth WT*, Debette S*, on behalf of the Stroke Genetics Network (SiGN), the International Stroke Genetics Consortium (ISGC), METASTROKE, Alzheimer’s Disease Genetics Consortium (ADGC), and the Neurology Working Group of the Cohorts for Heart and Aging Research in Genomic Epidemiology (CHARGE) Consortium. Genetic and lifestyle risk factors for MRI-defined brain infarcts in a population-based setting. Neurology 2020: (en Premsa).
     
    Buyck PJ, Zuurbier SM, Garcia-Esperon C, Barboza MA, Costa P, Escudero I, Renard D, Lemmens R, Hinteregger N, Fazekas F, Jiménez Conde J, Giralt E, Hiltunen S, Arauz A, Pezzini A, Montaner J, Putaala J, Weimar C, Churilov L, Gattringer T, Asadi H, Tatlisumak T, Coutinho JM, Demaerel P, Thijs V*. Diagnostic accuracy of noncontrast CT imaging markers in cerebral venous thrombosis. Neurology 2019; 92(8): e841-e851.
     
    Bosnic-Anticevich S, Costa E, Menditto E, Lourenço O, Novellino E, Bialek S, Briedis V, Buonaiuto R, Chrystyn H, Cvetkovski B, Capua SD, Kritikos V, Mair A, Orlando V, Paulino E, Salimäki J, Söderlund R, Tan R, Williams DM, Wroczynski P, Agache I, Ansotegui I, Antó JM, Bedbrook A, Bachert C, Bewick M, Bindslev-Jensen C, Brozek J, Canonica GW, Cardona V, Carr W, Casale T, Chavannes NH, Correia-da-Sousa J, Cruz A, Czarlewski W, De Carlo G, Demoly P, Devillier P, Dykewicz MS, Gaga M, El-Gamal Y, Fonseca J, Fokkens W, Guzmán M, Haahtela T, Hellings PW, Illario M, Ivancevich J, Just J, Kaidashev I, Khaitov M, Khaltaev N, Keil T, Klimek L, Kowalski ML, Kuna P, Kvedariene V, Larenas Linnemann D, Laune D, Le LTT, Carlsen KCL, Mahboub B, Maier D, Malva J, Manning P, Morais Almeida M, Mösges R, Mullol J, Münter L, Murray R, Naclerio R, Namazova-Baranova L, Nekam K, Nyembue TD, Okubo K, O'Hehir RE, Ohta K, Okamoto Y, Onorato GL, Palkonen S, Panzner P, Papadopoulos N, Park H, Pawankar R, Pfaar O, Phillips J, Plavec D, Popov T, Potter P, Prokopakis EP, Roller-Wirnsberger RE, Rottem M, Ryan D, Samolinski B, Sanchez-Borges M, Schunemann HJ, Sheikh A, Sisul JC, Somekh D, Stellato C, To T, Todo Bom A, Tomazic P, Toppila Salmi S, Valero A, Valiulis A, Valovirta E, Ventura M, Wagenmann M, Wallace D, Waserman S, Wickman M, Yiallouros PK, Yorgancioglu A, Yusuf OM, Zar HJ, Zernotti ME, Zhang L, Zidarn M, Zuberbier T, Bousquet J*. ARIA pharmacy 2018 "Allergic rhinitis care pathways for community pharmacy". Allergy 2019; 74(7): 1219-1236.
     
    Boeddinghaus J, Nestelberger T, Badertscher P, Twerenbold R, Fitze B, Wussler D, Strebel I, Giménez MR, Wildi K, Puelacher C, du Fay de Lavallaz J, Oehen L, Walter J, Miró Ò, Martin-Sanchez FJ, Morawiec B, Potlukova E, Keller DI, Reichlin T, Mueller C*, APACE Investigators (...,Campodarve I,...). Predicting Acute Myocardial Infarction with a Single Blood Draw. Clin Chem 2019; 65(3): 437-450.
     
    Pfeiffer D, Chen B, Schlicht K, Ginsbach P, Abboud S, Bersano A, Bevan S, Brandt T, Caso V, Debette S, Erhart P, Freitag-Wolf S, Giacalone G, Grau AJ, Hayani E, Jern C, Jiménez Conde J, Kloss M, Krawczak M, Lee JM, Lemmens R, Leys D, Lichy C, Maguire JM, Martin JJ, Metso AJ, Metso TM, Mitchell BD, Pezzini A, Rosand J, Rost N, Stenman M, Tatlisumak T, Thijs V, Touzé E, Traenka C, Werner I, Woo D, Del Zotto, Engelter ST, Kittner J, Cole W, Grond-Ginsbach C, Lyrer PA, Lindgren A*, CADISP; GISCOME; SiGN studies; and ISGC. Genetic Imbalance Is Associated With Functional Outcome After Ischemic Stroke. Stroke 2019; 50(2): 298-304.
     
    Martínez-Calle N, Pascual M, Ordoñez R, San José-Enéri, Kulis M, Miranda E, Guruceaga E, Segura V, Larráyoz MJ, Bellosillo B, Calasanz MJ, Besses C, Rifón J, Martín-Subero JI, Agirre X, Prosper F*. Epigenomic profiling of myelofibrosis reveals widespread DNA methylation changes in enhancer elements and ZFP36L1 as a potential tumor suppressor gene epigenetically regulated. Haematologica 2019; 104(8): 1572-1579.
     
    García-Díez I, España A, Iranzo P*. Epitope spreading phenomena in dipeptidyl peptidase-4 inhibitor-associated bullous pemphigoid. Br J Dermatol 2019; 180(5): 1267-1268.
     
     
    Barreiro E*, Salazar-Degracia A, Sancho A, Gea J. Endoplasmic reticulum stress and unfolded protein response profile in quadriceps of sarcopenic patients with respiratory diseases. J Cell Physiol 2019; 234(7): 11315-11329.
     
    Hernández G, Garin O, Dima AL, Pont A, Marti M, Alonso J, Van Ganse E, Laforest L, de Bruin M, Mayoral K, Serra-Sutton V, Ferrer M*, ASTRO-LAB Group. EuroQol (EQ-5D-5L) Validity in Assessing the Quality of Life in Adults With Asthma: Cross-Sectional Study. J Med Internet Res 2019; 21(1): e10178.
     
    Martínez-Navarro M, Lara-Mayorga IM, Negrete R, Bilecki W, Wawrzczak-Bargiela A, Gonçalves L, Dickenson AH, Przewlocki R, Baños JE, Maldonado R*. Influence of behavioral traits in the inter-individual variability of nociceptive, emotional and cognitive manifestations of neuropathic pain. Neuropharmacology 2019; 148: 291-304.
     
    Corbett MA*, van Eyk CL, Webber DL, Bent SJ, Newman M, Harper K, Berry JG, Azmanov DN, Woodward KJ, Gardner AE, Slee J, Pérez-Jurado L, MacLennan AH, Gecz J. Pathogenic copy number variants that affect gene expression contribute to genomic burden in cerebral palsy. NPJ Genom Med 2018; 3: 33.
     
    Carmona S*, Martínez-García M, Paternina-Die M, Barba-Müller E, Wierenga LM, Alemán-Gómez Y, Pretus C, Marcos-Vidal L, Beumala L, Cortizo R, Pozzobon C, Picado M, Lucco F, García-García D, Soliva JC, Tobeña A, Peper JS, Crone EA, Ballesteros A, Vilarroya O*, Desco M, Hoekzema E. Pregnancy and adolescence entail similar neuroanatomical adaptations: A comparative analysis of cerebral morphometric changes. Hum Brain Mapp 2019; 40(7): 2143-2152.
     
    Vegas-Revenga N, Calvo-Río V, Mesquida M, Adán A, Hernández MV, Beltrán E, Pascual EV, Díaz-Valle D, Cordovés GD, Hernandez-Garfella M, Martínez-Costa L, Calvo I, Atanes A, Linares LF, Modesto C, González-Vela C, Pablo-Demetrio R, Aurrecoechea E, Cordero M, Domínguez-Casas LC, Atienza-Mateo B, Martín-Varillas JL, Loricera J, Palmou-Fontana N, Hernández JL, González-Gay MA*, Blanco R. Anti-il6-r tocilizumab in refractory and non-infectious uveitic cystoid macular edema. Multicenter study of 25 patients. Am J Ophthalmol 2019; 200: 85-94.
     
    Villar R*, Serra L, Serra C, Benavides FG. Working conditions and absence from work during pregnancy in a cohort of healthcare workers. Occup Environ Med 2019; 76(4): 236-242.
     
    Supervía A*, Salgado E, Calpe X, Galicia M, Garcia-Gibert L, Córdoba F, Clemente-Rodríguez C, Nogué S. Immediate and 30 days mortality in digoxin poisoning cases attended in the Hospital Emergency Services of Catalonia, Spain. Emergencias 2019; 31: 39-42.
     
    Buckland G, Travier N, Arribas L, Del Barco S, Pernas S, Zamora E, Bellet M, Cirauqui B, Margelí M, Muñoz M, Tusquets I, Arcusa A, Javierre C, Moreno F, Valverde Y, Jansen E, Chajès V, Castro C, Agudo A*. Changes in dietary intake, plasma carotenoids and erythrocyte membrane fatty acids in breast cancer survivors after a lifestyle intervention: results from a single-arm trial. J Hum Nutr Diet 2019; 32(4): 468-479.
     
    Carsin AE, Fuertes E, Schaffner E, Jarvis D, Antó JM, Heinrich J, Bellisario V, Svanes C, Keidel D, Imboden M, Weyler J, Nowak D, Martinez-Moratalla J, Gullón JA, Sánchez-Ramos JL, Caviezel S, Beckmeyer-Borowko A, Raherison C, Pin I, Demoly P, Cerveri I, Accordini S, Gislason T, Toren K, Forsberg B, Janson C, Jogi R, Emtner M, Gómez Real, Raza W, Leynaert B, Pascual S, Guerra S, Dharmage SC, Probst-Hensch N, Garcia-Aymerich J*. Restrictive spirometry pattern is associated with low physical activity levels. A population based international study. Respir Med 2019; 146: 116-123.
     
    Adlam D*, Olson TM, Combaret N, Kovacic JC, Iismaa SE, Al-Hussaini A, O'Byrne MM, Bouajila S, Georges A, Mishra K, Braund PS, d'Escamard V, Huang S, Margaritis M, Nelson CP, de Andrade M, Kadian-Dodov D, Welch CA, Mazurkiewicz S, Jeunemaitre X, Wong CMY, Giannoulatou E, Sweeting M, Muller D, Wood A, McGrath-Cadell L, Fatkin D, Dunwoodie SL, Harvey R, Holloway C, Empana JP, Jouven, X, Olin JW, Gulati R, Tweet MS, Hayes SN, Samani NJ, Graham RM, Motreff P, Bouatia-Naji N*, CARDIoGRAMPlusC4D Study Group (...,Elosua R,...). Association of the PHACTR1/EDN1 Genetic Locus With Spontaneous Coronary Artery Dissection. J Am Coll Cardiol 2019; 73(1): 58-66.
     
    Senín A*, Garcia-Pallarols F, Ben Azaiz R, Martínez-Serra L, Montesdeoca S, Román D, Ferraro M, Párraga I, Besses C, Abella E. Study of the frequency and reasons for discontinuation of different lines of treatment in patients with multiple myeloma. Ann Hematol 2019; 98(3): 705-711.
     
    Martín-Ontiyuelo C, Rodó A, Sancho A, Martínez-Llorens JM, Admetllo M, Molina L, Gea J, Barreiro E, Rodríguez DA*. Is iron deficiency modulating physical activity in COPD?. Int J Chron Obstruct Pulmon Dis 2019; 14: 211-214.
     
    Alba L*, Leon-Caballero J, Corcoles D, González-Fresnedo AM, Bellsola M, Martín LM, Pérez V. Unidad de Hospitalización Domiciliaria del Hospital del Mar. Equipo de atención psiquiátrica domiciliaria en el área de Barcelona. Rev Psiquiatr Salud Ment 2019; 12(4): 207-212.
     
    Vives-Borrás M*, Maestro A, García-Hernando V, Jorgensen D, Ferrero-Gregori A, Moustafa AH, Solé E, Noriega FJ, Álvarez-García J, Cinca J. Electrocardiographic Distinction of Left Circumflexand Right Coronary Artery Occlusion in PatientsWith Inferior Acute Myocardial Infarction. Am J Cardiol 2019; 123(7): 1019-1025.
     
    Arroyo E, Cabrera-León A, Renart G, Saurina C, Serra L, Daponte A, Saez M*. Did psychotropic drug consumption increase during the 2008 financial crisis? A cross-sectional population-based study in Spain. BMJ Open 2019; 9: e021440.
     
    Marin J*, Muñoz-Bermúdez R, Álvarez-Lerma F. En respuesta a «Vacunación antigripal y protección del paciente crítico: responsabilidad de los profesionales sanitarios». Medicina Intensiva 2019; 43(9): 585-586.
     
    Bruffaerts R*, Mortier P, Auerbach RP, Alonso J, Hermosillo AE, Cuijpers P, Demyttenaere K, Ebert DD, Green JG, Hasking P, Stein DJ, Ennis E, Nock MK, Pinder-Amaker S, Sampson NA, Vilagut G, Zaslavsky AM, Kessler RC, WHO WMH-ICS Collaborators. Lifetime and 12-month treatment for mental disorders and suicidal thoughts and behaviors among first year college students. Int J Meth Psych Res 2019; 28(2): e1764.
     
    Castañer O, Schröder H*. Response to: Comment on "The Gut Microbiome Profile in Obesity: A Systematic Review". Int J Endocrinol 2019; 2018: 9109451.
     
    Prats A, Orcau A, Millet JP, Caylà JA. Impact of socio-economic inequities on tuberculosis in a Southern European city: what is the effect of the recession?. Int J Tuberc Lung Dis 2019; 23(1): 45-51.
     
    Garcia-Sanz R*, Sureda A, de la Cruz F, Canales M, Gonzalez AP, Piñana JL, Rodriguez A, Gutiérrez A, Domingo-Domenech E, Sánchez-González B, Rodriguez G, Lopez J, Moreno M, Rodríguez-Salazar MJ, Jimenez-Cabrera S, Caballero MD, Martinez C. Brentuximab Vedotin and ESHAP is Highly Effective as Second-Line Therapy for Hodgkin Lymphoma Patients (Long-Term Results of a Trial by the Spanish GELTAMO Group). Ann Oncol 2019; 30(4): 612-620.
     
    Haworth S, Shapland CY, Hayward C, Prins BP, Felix J.F, Medina-Gomez C, Rivadeneira F, Wang C, Ahluwalia TS, Vrijheid M, Guxens M, Sunyer J, Tachmazidou I, Walter K, Iotchkova V, Jackson A, Cleal L, Huffmann J, Min JL, Sass L, Timmers PRHJ, Smith GD, Fisher SE, Wilson JF, Cole TJ, Fernandez-Orth D, Bønnelykke K, Bisgaard H, Pennell CE, Jaddoe VWV, Dedoussis G, Timpson N, Zeggini E, Vitart V, St Pourcain B*, UK10K consortium. Low-frequency variation in TP53 has large effects on head circumference and intracranial volume. Nat Commun 2019; 10(1): 357.
     
    Nassar AH, Umeton R, Kim J, Lundgren K, Harshman LC, Van Allen EM, Preston MA, Dong F, Bellmunt J, Mouw KW, Choueiri TK, Sonpavde G, Kwiatkowski DJ*. Mutational analysis of 472 urothelial carcinoma across grades and anatomic sites. Clin Cancer Res 2019; 25(8): 2458-2470.
     
    Mañé L, Flores JA*, Pedro-Botet J, Gortazar L, Chillarón JJ, Llauradó G, Payà Panadés A, Benaiges D. Is fasting plasma glucose in early pregnancy a better predictor of adverse obstetric outcomes than glycated haemoglobin?. Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol 2019; 234: 79-84.
     
    Barba-Romero MÁ*, Serena J, Puig JM, Valverde C, Climent V, Herrero JA, Huertas R, Torra R*. Clinical profile of women diagnosed with Fabry disease non receiving enzyme replacement therapy. Med Clin (Barc) 2019; 153(2): 47-55.
     
     
    Tel: 93 316 04 00
    Doctor Aiguader, 88
    08003 Barcelona
    Seguiu-nos a:
    Twitter
    Youtube
    En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
    Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).